• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

İslami hareketlerin yetkililerinden Gazze'ye destek mesajı

28 Nisan 2025, Pazartesi 05:35
28 Nisan 2025, Pazartesi 05:35
İslami hareketlerin yetkililerinden Gazze
Tarih: 05:35 - 28 Nisan 2025
Güncelleme: 05:35 - 28 Nisan 2025

Peygamber Sevdalıları tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi programına İslam dünyasının farklı ülkelerinden katılan yetkili isimler, peygamber örnekliğinde direniş gösteren Gazze halkına her türlü desteğin verilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye'nin farklı illerinde "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" teması ile gerçekleştirilen "Mevlid-i Nebi" programları, dün eş zamanlı olarak İstanbul, Adana ve Van'da yapılan programlar ile nihayete erdi.

İstanbul'da Bağcılar Meydanı'ndan yoğun katılımla gerçekleşen "Mevlid-i Nebi" programına İslam dünyasının farklı coğrafyalarından katılan konuklar, İLKHA muhabirine konuşarak düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti dile getirip Gazze'de devam eden direnişe destek verilmesi çağrısında bulundular.

Dr. İzzet Abdullah

"Peygamber Efendimiz her türlü zulme karşı mücadele etti"

Mısır İhvanı Müslimin Yetkililerinden Dr. İzzet Abdullah, "Bugün bu etkinlik, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğumunun yıldönümü münasebetiyle düzenlendi. O, Fil Vakası yılında doğmuştu. O yıl Kâbe'yi yıkmak için gelen Ebrehe'nin zorbalığına karşı bir direniş gerçekleşmişti. Hazreti Muhammed'in hayatı her zaman zalimlere karşı direniş yolunda geçti. Her türlü zulme karşı mücadele etti. Daha sonra Kâbe'nin çevresinde bulunan putlara karşı direniş başlattı. Yine Peygamberimiz, bu direnişin bir taşıyıcısı ve bütün savaşlarda, gazalarda bir mücahit ve önderdi." dedi.

"Gazze mutlaka zafere ulaşacak, Kudüs mutlaka yeniden Müslümanların eline geçecektir"

Peygamber Efendimizin doğumunu kutlamak ve Gazze'deki direnişe deste vermek için programa katılım sağladıklarını belirten Abdullah, " Filistin ve Gazze halkının direnişini destekliyoruz. Bu direnişi yapanlara karşı, bu katliamı gerçekleştirenlere, bu zalimlere, bu Yahudilere, bu Siyonistlere karşı destek veriyoruz. Onlar bir buçuk yılı aşkın süredir Gazze halkını soykırımdan geçiriyorlar. Çocuklara, kadınlara, yaşlılara yönelik büyük katliamlar ve zorbalıklar yapıyorlar. Biz onların yüzüne karşı diyoruz ki bu bir zulümdür. Bu bir baskıdır ve bu son bulacaktır. Bu zalim varlık Allah'ın izniyle ortadan kalkacaktır. Gazze mutlaka zafere ulaşacaktır, Kudüs mutlaka yeniden Müslümanların eline geçecektir. Filistin mutlaka tamamen zafere kavuşacaktır. Bu, Allah Teâlâ’nın vaadidir. Bu suçlular, bu Yahudiler, bu zalimler, bu gasıp zorbalık yapanlar mutlaka yok olacaklardır, onlar yok olmaya mahkûmdurlar inşallah." diye konuştu.

Said Bah

"Bugün ümmetin, Gazze halkının yanında durmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var"

Düzenlenen programa davet edildikleri için Peygamber Sevdalıları yetkililerine teşekkür eden Senegal Mukteda el-İslami Hareketi Lideri Said Bah, "Bu büyük etkinliği düzenlediğiniz ve beni davet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Allah, çabalarınızı bereketlendirsin. Bizi Peygamber Efendimiz ile buluşturan tarih boyunca, ümmet için hep bir umut ve ilerleme kaynağı olmuştur. Bugün ümmetin daha büyük ve önemli bir davası yoktur. Gazze'deki direniş, ümmetin en yüce davasıdır. Dünyanın her yerinde kahramanlar, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Ümmetin artık siyasi, diplomatik ve medya alanında harekete geçmesi ve bu azgın varlığa baskı yapması gerekir. Aynı şekilde, bu katliamı gerçekleştiren küstah ve zorba dünya güçlerine de baskı yapılmalıdır. Çünkü bu katliam, tüm sınırları, ahlâkî ve insanî değerleri aşmıştır. Bugün ümmetin, Gazze halkının yanında durmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Dileğimiz, bu çabaların İslam âleminin her tarafında yankı bulması ve tüm ülkelerin birleşerek bu vahşi savaşı sona erdirmesi ve böylece Filistin’in tamamen özgürlüğüne kavuşmasının başlangıcı olmasıdır. Hepinize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Teysir Süleyman

"Şu anda Gazze savaş halinde, İslam ümmeti savunma durumundadır"

Düzenlenen programın direnişine destek vermesinin bir parçası olduğunu vurgulayan HAMAS yetkililerinden Teysir Süleyman, "Bu etkinlik, bu ülkedeki halkın Filistin direnişine destek vermesinin bir parçasıdır ve Peygamber Efendimizin mirasını ihya etme amacı taşımaktadır. Biz, Filistin halkını destekleme yönünde yapılan bu çalışmaları doğru bir tutum olarak kabul ediyoruz. Şu anda Gazze savaş halindedir ve İslam ümmeti savunma durumundadır. Biz burada söylenen her sözün, Mescid-i Aksa'yı savunma ve Filistin halkının direniş hakkını destekleme yönünde bir katkı olduğuna inanıyoruz." dedi. (İLKHA)

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

HÜDA PAR heyeti Balıkesir'de temaslarda bulundu

İran'daki uçuş yasağı uzatıldı

100 milyon TL'lik Kaçak çanta ve saat ele geçirildi

İran'da siyonizm yanlısı içerikler paylaşan bir kişi yakalandı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 10 kilo skunk ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılar konusunda teyakküz halindeyiz, her türlü senaryoya hazırız

Faiz kararı yarın açıklanacak: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Adana'da park halindeki minibüs yandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı