• BIST 100

    16650,05%2,42
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    51,83% -0,07
  • GRAM ALTIN

    7254,47% -3,21
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 5,74

İşletmeler pandemi standardını “Fıstık Gibi” yakalıyor

10 Haziran 2020, Çarşamba 22:19
10 Haziran 2020, Çarşamba 22:19
İşletmeler pandemi standardını “Fıstık Gibi” yakalıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşletmeler pandemi standardını “Fıstık Gibi” yakalıyor

Kısa süre içerisinde pandemi olarak ilan edilerek küresel bir sağlık problemi haline dönüşen yeni tip Corona Virüs’e karşı gerek ulusal gerekse de bölgesel anlamda yürütülen mücadele 1 Haziran itibariyle yeni normalleşme süreciyle vatandaşları buluşturdu. İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeyle yeni dönem olarak adlandırılan bu sürecin işleyişinde virüs tehdidine yönelik bazı temel önlemlerin yerine getirilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda Gastronomi kenti Gaziantep’in sağlıklı lezzetin başkenti imajına kavuşmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, hijyen ve dezenfeksiyon eğitimleri devam ederken eğitimi tamamlayan Orkide Pastane ve Restoran, İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu ile Tahmis Kahvesi için gerçekleştirdiği sertifika törenine Kebapçı Halil Usta ve Acıoğlu restoranı da ekledi. Böylelikle eğitimden faydalanan müesseseler arasında sertifikalarını alan işletmelerin sayısı 5’e çıktı.

ŞAHİN: HİZMET FARKINI GÖRMEK İÇİN HERKESİ GAZİANTEP’E DAVET EDİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in dünyanın lezzet başkenti olduğunu belirterek, “Bunu bütün dünya tescilledi. Ancak bugün verilecek sertifikalarla da biz, sağlıklı lezzetin başkentiyiz. Hizmette ve kalite de en iyiyiz. Bu iş ekip işidir. Pandemi sonrasında yeni bir dünya kuruluyor. Biz de Gaziantep olarak ‘Her yer fıstık gibi, her şey fıstık gibi olacak” sloganından hareketle sertifika törenine gelmiş bulunuyoruz. Ağzımızın tadı geldi diyoruz. Ağız tadı yalnızca yenilen yemek değil, kardeşliktir. Bir birlikteliktir. Bütün dünyayı Gaziantep’in lezzetlerini tatmaya devam etmek istiyoruz. Hizmetin farkını görmek amacıyla ziyaretçilerimizi şehrimize davet ediyoruz” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ben değil biz bilinciyle hareket ettiklerini ve bu algının herkese aşılanması yönünde mesai harcadıklarını bildirerek, “Başkan Fatma Şahin’in önderliğinde Türkiye’de Gaziantep yeni normal süreçte ilkleri başlattı. Biz sanayi, tarih ve turizm kentiyiz. Bugün de burada yeni normallere uyum sağladığımız yönünde bir program için bulunuyoruz. Sertifika törenine Kebapçı Halil Usta restoranını da dahil ettik. Eğitim aldılar ve artık pandemi sürecinde kazandıkları deneyimle müşterilerine daha iyi hizmet verecekler” diye konuştu.

Kebapçı Halil Usta’nın sahibi İbrahim Halil Kör ise Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde gerçekleştirilen eğitim sürecinde çok fazla deneyimsiz ve bilgisiz olduklarına işaret ederek, “Şimdi eğitimimizi tamamladık. Edindiğimiz bilgileri artık, hizmetimizde uygulamaya koyup ‘fıstık gibi’ bir işletme olacağız” ifadelerini kullandı.

Acıoğlu’nun sahibi Uğur Acıoğlu da eğitim sürecinde pandemiye karşı çok faydalı bilgiler edindiklerini aktararak sözlerine şöyle son verdi: “Şehrimize sunulan bu eğitimden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım’a teşekkür ediyorum.”

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Yiyecek içecek işletmelerinde zorunlu servis ücreti yasaklandı

İran, Çin ve Rusya ile askeri tatbikat yapacak

Malatya'da silahlı saldırı: 7 yaralı

Pakistan ve Bangladeş arasında 14 yıl sonra uçuşlar yeniden başladı

Bin Ukraynalı askerin cenazesi teslim alındı

Kocaeli’de 23 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya: Belaya Bereza'nın kontrolü Rusya'ya geçti

İzmit'teki TÜPRAŞ rafinerisinde patlama

AB'den Ukrayna'ya yeni destek paketi

MEB Moğolistan Hükümeti heyeti ile çalışma toplantısı düzenlendi

Mersin için kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve su baskınlarına dikkat

Balıkesir'de 3,6 büyüklüğünde deprem

Nijerya’da Lassa ateşi kaynaklı can kaybı 17’ye yükseldi

Afyonkarahisar merkezli dolandırıcılık operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

ABD: Ukrayna'da 1 haftalık ateşkes ilan edildi

Gaziantep'te servis minibüs devrildi: 10 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi Türkiye'ye geliyor

Açık Öğretim Okullarında 2’nci dönem kayıt ve sınav takvimi güncellendi

Siyonist işgalciler Gazze'de sivilleri hedef aldı: 2 şehit, çok sayıda yaralı

Portekiz’de Kristin Fırtınası nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

İngiltere Başbakanı Starmer Çin'de

Gaziantep'te halk sağlığını hiçe sayan işletmeye 3 gün kapatma cezası

Nijerya’da protestolara polis müdahale etti: 3 ölü, 17 yaralı

Han Yunus'ta işgal saldırısında 2 kişi şehit oldu

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Kutluyor

AB'den İran'a yeni yaptırım kararı

İran, protestolarda ölenlerin ismini açıklayacak

Malatya'da aranan 3 hükümlü yakalandı

Ağrı'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yiyecek içecek işletmelerinde zorunlu servis ücreti yasaklandı

İran, Çin ve Rusya ile askeri tatbikat yapacak

Malatya'da silahlı saldırı: 7 yaralı

Pakistan ve Bangladeş arasında 14 yıl sonra uçuşlar yeniden başladı

Bin Ukraynalı askerin cenazesi teslim alındı

Kocaeli’de 23 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya: Belaya Bereza'nın kontrolü Rusya'ya geçti