• BIST 100

    10876,50%0,05
  • DOLAR

    41,98% 0,08
  • EURO

    48,69% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5366,37% 1,26
  • Ç. ALTIN

    8924,75% -0,25

İşliyen: Çocuklarımızı tehdit eden çok fazla küresel tehditle karşı karşıyayız

12 Eylül 2025, Cuma 10:21
12 Eylül 2025, Cuma 10:21
İşliyen: Çocuklarımızı tehdit eden çok fazla küresel tehditle karşı karşıyayız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çocukların çok rahatlıkla kötülüklerle karşı karşıya kalabildiğine dikkat çeken Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, bütün çabanın gençleri ve çocukları Peygamber ahlakıyla yetiştirmek olması gerektiğini söyledi.

Her geçen gün medya başta olmak üzere, farklı araçlarla, yol ve yöntemlerle aile yok edilmeye çalışılıyor.

İLKHA muhabirine konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, dikkatlerin yeniden aile birliğine, çocuk eğitimine yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Hem aileyi hem de çocukları tehdit eden çok fazla küresel tehditlerin olduğunun altını çizen İşliyen, bu noktada Peygamber Efendimizin aile hayatının örnek alınması gerektiğini ifade etti.

Çocukları ve aileyi tehdit eden küresel tehditler

İşliyen, "Bizim de yeniden dikkatimizi aile eğitimine, aile birliğine, çocuk eğitimine yönlendirmemiz gerekiyor. Çünkü hem çocuklarımızı tehdit eden hem de ailelerimizi tehdit eden çok fazla küresel tehditle karşı karşıyayız. Cinsiyetsizleştirme tehlikesi bir taraftan, seküler hayat tarzı, maddenin aşırı önemsemenin getirdiği zorluklar ve problemler bir taraftan. Bir taraftan sevginin ve merhametin yeterli kadar gösterilmemesinden kaynaklanan aile problemleri. Bütün bunların çözüm yolu olarak Hazreti Peygamber aleyhissalatu vesselamın ahlakı, rehberliği, önderliğinin problemlerimizin çözümü konusunda bize en büyük yardımcı olacağı kanaatiyle Efendimiz aleyhissalatu vesselamın ahlakından, problemleri çözme yöntemlerinden, davranışlarından, sünnetinden örnekler aktarmaya çalışıyoruz." dedi.

"Çocuklarımız çok kolay kötülüklerle karşı karşıya kalabiliyorlar"

"Bütün kardeşlerimize, yeniden dikkatimizi ailemize çevirme konusunda bir çağrıda bulunmak istiyorum." diyen İşliyen, "Hakikaten çocuklarımız çok kolay kötülüklerle karşı karşıya kalabiliyorlar. Allah korusun pek çok noktada çocuklarımızı tehdit eden bağımlılıktan çocuklarımızı esir alabiliyor. Daha çok sevgimizi onlara göstermek, ilgi ve alakamızı göstermek, çocuklarımıza değer vermek, anne babalar olarak bizim en büyük dertlerimizden, çabalarımızdan biri olmalı. İman olmadıkça, güzel ahlak olmadıkça, ibadet bilinci olmadıkça, dünya hayatının bir anlamının olmadığı bilincini çocuklarımıza vermeye gayret etmeliyiz. Yıl boyunca bütün bu çabaların, mütevazi de olsa insanımızın, gençlerimizin, Efendimiz aleyhisselemın ahlakıyla buluşmasına ve ailelerimizin cennete namzet aileler haline gelmesine mütevazi de olsa bir katkı sunmasını cenabı haktan niyaz ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)  

 

Uşak’ta cip ile otomobil çarpıştı: 2 ölü

Elektrik faturalarında yeni düzenleme

Nijerya'da darbe girişimi iddiasıyla 42 asker gözaltına alındı

Balıkesir’de 4.1 büyüklüğünde deprem

Elazığ’da iki hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Burdur’da çatıdan düşen anten tamircisi hayatını kaybetti

Rusya'dan nükleer silah uyarısı

Afganistan ve Pakistan'dan ateşkese devam kararı

İstanbul’da organize suç operasyonlarında 700 kişi tutuklandı

Mersin’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı

Hatay’da lastiği patlayan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Siyonist rejim ve Yahudi çeteler Batı Şeria’da Filistinlilere ait tarım arazilerine zarar veriyor

Nevşehir’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Parmağına sıkışan yüzük ifaiye ve doktorların müdahalesiyle çıkarıldı

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Tanzanya'da genel seçimlerin ardından sokaklar savaş alanına döndü

BM: Ateşkes kapsamında Gazze'ye yardımların kapsamı genişletilmeli

ABD, Pasifik Okyanusu'nda bir tekneyi daha batırdı

Dışişleri Bakanı Erakçi: İran yapıcı nükleer müzakerelere hazır

Kocaeli’de çöken binada hayatını kaybeden Bilir ailesi toprağa verildi

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Almanya ilişkilerinde yeni dönem başladı

Kamyonet ile cip çarpıştı: 4 yaralı

Karayipler'i vuran Melissa Kasırgasında ölü sayısı 34'e yükseldi, 12 kayıp

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Libya açıklarında göçmen teknesi battı: 18 ölü

Rusya: Ukrayna'da iki yerleşim yeri daha Rusya’nın kontrolüne geçti

Elazığ’da çobanın yanına yıldırım düştü, o an cep telefonuna yansıdı

Siyonist rejim hiçbir anlaşmaya uymuyor

HÜDA PAR heyetinden Mersin Şehir Hastanesi’ne ziyaret

Mersin 112 Acil Çağrı Merkezi’nden öğrencilere tanıtım etkinliği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Uşak’ta cip ile otomobil çarpıştı: 2 ölü

Elektrik faturalarında yeni düzenleme

Nijerya'da darbe girişimi iddiasıyla 42 asker gözaltına alındı

Balıkesir’de 4.1 büyüklüğünde deprem

Elazığ’da iki hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Burdur’da çatıdan düşen anten tamircisi hayatını kaybetti

Rusya'dan nükleer silah uyarısı