• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

İspanya, başbakanının telefonunun dinlenmesi konusunda işgal rejimine başvurdu

DÜNYA 6.02.2025 15:52:20 0
İspanya, başbakanının telefonunun dinlenmesi konusunda işgal rejimine başvurdu

Başbakan Pedro Sánchez, Savunma, İçişleri ve Tarım Bakanları Margarita Robles, Fernando Grande-Marlaska ve Luis Planas'ın cep telefonlarına 2021 yılında siyonist casus programı Pegasus kullanılarak saldırı düzenlenmişti.

İspanya Ulusal Mahkemesi, Pegasus casus yazılımı kullanılarak ülkedeki siyasi figürlerin telefonlarının dinlenmesiyle ilgili davayla ilgili olarak işgal makamlarına yaptığı talebi yineledi.

Yargıç José Luis Calama'nın, Pegasus yazılımının iç kontrolüne ilişkin Fransa'dan ek bilgi talep ettiği belirtildi. Aynı zamanda "israil yargı makamlarına" yeni bir talep gönderildi ve "Pegasus'u geliştiren şirket olan NSO Group'tan talep edilen bilgilerin ve "CEO'sunun tanıklığının alınmasının gerekliliği" bir kez daha vurgulandı.

Bildiride, "Ticari casus yazılımların kullanımı, teknik araçlar kullanarak saldırıyı gerçekleştiren tehdit aktörünün tespit edilmesini ve belirlenmesini neredeyse imkansız hale getiriyor" denildi.

İspanyol yetkililerin daha önce yaptığı açıklamaya göre, Başbakan Pedro Sanchez, Savunma, İçişleri ve Tarım Bakanları Margarita Robles, Fernando Grande-Marlaska ve Luis Planas'ın cep telefonları 2021 yılında Pegasus programı kullanılarak saldırıya uğramıştı.

2023 yazında ise yargı makamı, işgalci rejimin hukuki işbirliği yapmaması nedeniyle soruşturmanın sonlandırıldığını duyurmuştu. Pegasus'un sahibi olan şirket NSO Group'tan bilgi talep eden ve ayrıca şirketin CEO'sunun tanık olarak dinlenmesini isteyen bir talep mektup, işgal rejimine gönderilmişti.

Nisan 2024'te Yargıç José Luis Calama, soruşturmayı yeniden açtı. Karar, Fransa'dan gelen bazı bilgiler sonrasında geldi. İspanyol yetkililer özellikle, gazeteciler, avukatlar, kamu figürleri ve yerel hükümet yetkililerinin Pegasus ile maruz kaldığı çok sayıda vakaya ilişkin 2021 yılında yapılan Fransız soruşturmasından elde edilen verileri içeren bilgiler aldı. (İLKHA)

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ