• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

İspanya'daki şiddetli yağışlar barajlardaki su seviyesini üç yılın en yüksek seviyesine çıkardı

DÜNYA 24.03.2025 19:25:56 0
İspanya

Ekolojik Geçiş ve Demografik Sorunlar Bakanlığı'nın son rakamlarına göre, İspanya genelinde son zamanlarda meydana gelen yoğun yağışlar, ülkenin baraj seviyelerini üç yılın en yüksek noktasına çıkardı.

Birçok bölgede yıllardır süren aşırı kuraklığın ardından, son 10 günde önemli bir iyileşme görüldü; barajlardaki kapasite yüzde 60,9'dan yüzde 65,8'e çıktı.

Bazı barajlarda ciddi iyileşmeler görüldü. Kuzeydoğu İspanya'daki Baells barajı geçen yazki yüzde 19'luk rekor düşük seviyesinin ardından keskin bir toparlanma yaşayarak şu anda yüzde 93 kapasiteye ulaştı.

İspanya'nın 374 barajının toplam depolama kapasitesi yaklaşık 56.000 kübik hektometredir (chm). Sadece geçen hafta su seviyeleri 2.751 chm artarak toplam 36.867 chm'ye ulaştı.

Devlet Meteoroloji Ajansı (Aemet) sözcüsü Ruben del Campo, konu hakkında yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla yağış beklendiğini, bunun baraj seviyelerine daha fazla katkı sunacağını kaydetti.

Del Campo, uzun süren kuraklığın artık sona eriyor olabileceğini belirterek, "Yaşadığımız uzun kuraklık muhtemelen Mart ayında sona erecek çünkü yoğun yağmur yağıyor ve Akdeniz iklimimizde, yağmurlar uzun kuraklık dönemlerinden sonra aniden ve bol miktarda gelir." dedi.

Sözcü Del Campo, "Daha kısa, daha yoğun yağmur dönemlerini daha uzun kurak dönemlerin izlediğini görüyoruz, ancak iklim değişikliğinin bu atmosfer dinamiklerini nasıl etkilediğini anlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var." diye ekledi.

Yağış, Endülüs ve Katalonya gibi kuraklık çeken bölgelerde özellikle memnuniyetle karşılanıyor. Buradaki rezervuar seviyeleri sırasıyla yüzde 38'den yüzde 50'ye ve yüzde 32'den yüzde 67'ye yükseldi.

Madrid'de Mart ayında yağış rekorları kırıldı. Bu ay metrekare başına 213 litreden fazla yağış düşerek 1997'de kırılan 198 litrelik önceki rekoru geçti. Daha fazla yağış beklenirken, yerel yetkililer Manzanares Nehri'nin taşabileceği endişeleriyle birlikte sakinlere kıyılara karşı dikkatli olmaları konusunda tavsiyede bulundu. (İLKHA)

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ