• BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

İspanya'dan siyonist rejime 9 maddelik yaptırım kararı

08 Eylül 2025, Pazartesi 22:27
08 Eylül 2025, Pazartesi 22:27
İspanya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, siyonist rejimin Gazze'de işlediği soykırım nedeniyle 9 maddelik yaptırım kararı açıkladı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Madrid'deki Başbakanlık binasında (Moncloa) siyonist rejime karşı aldıkları önlemleri duyurdu.

"israil'in Gazze'de yaptıkları bir savunma değildir, savunmasız bir halkı yok etmektir." diyen Sanchez, "İspanya olarak tek başımıza israil'in saldırılarını durduramayız. Atom bombamız, uçak gemilerimiz, büyük petrol yataklarımız yok ama bu İsrail'i durdurmayı denemeyi bırakacağımız anlamına gelmiyor." açıklamasını yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) kayıtlarına göre, siyonist rejimin son iki yıldır Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarında 63 binden fazla kişiyi öldürdüğünü, 15 bin 900'den fazla yaralı olduğunu, 250 bin kişinin açlık sorunu yaşadığını ve yarısı reşit olmayan 2 milyon kadar kişinin yerinden edildiğini hatırlatan Sanchez, "israil'in soykırım yaptığını" belirtti.

Siyonist rejimi durdurmanın tek başına İspanya'nın elinde olan bir şey olmadığını ancak son iki yılda gerek insani yardımlarla gerekse siyasi ve hukuki adımlarla kalıcı ateşkes için girişimler yaptıklarını ifade eden Sanchez, "İspanya, Gazze'deki soykırımı durdurmak ve Filistin halkına destek için hemen yürürlüğe girecek 9 ek eylem kararı aldı." dedi.

Sanchez, siyonist rejime uygulanacak 9 maddelik yaptırımdan ilkinin silah ambargosu olacağını belirterek, "Ekim 2023'ten beri fiilen yürürlükte olan İsrail'e yönelik silah ambargosunu yasal olarak pekiştiren bir kraliyet kararnamesinin acilen onaylanması olacak. Bu kraliyet kararnamesi, İsrail'e silah, mühimmat ve askeri teçhizat alım satımını yasal ve kalıcı olarak yasaklayacak." diye ifade etti.

Ayrıca, işgal ordusuna yakıt taşıyan gemilerin İspanya limanlarından geçişinin ve işgal rejimine yönelik savunma malzemesi taşıyan tüm uçakların İspanya deniz ve hava yolundan geçişinin yasakladığını söyleyen Sanchez, "Gazze Şeridi'nde soykırım, insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarına doğrudan katılan tüm kişilerin İspanya'ya girişi de yasaklanacak." dedi.

İspanya'nın uygulama kararı aldığı diğer yaptırımlar arasında, siyonistlerin gasbettiği Filistin topraklarından ürün ithalatının yasaklanması, bu topraklarda ikamet eden İspanyol vatandaşlarına yönelik konsolosluk hizmetlerinin kısıtlanması, Filistin Devleti ile işbirliğinin artırılması, Refah Sınır Kapısı'ndaki AB yardım misyonunda ve bir dizi projede personel sayısının artırılması, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yapılan katkının 10 milyon avro artırılması ve Gazze'ye yönelik insani yardım ve işbirliğinin 150 milyon avroya çıkarılması yer alıyor. (İLKHA)

Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğüne 500 kişilik İUP kontenjanı tahsis edildi

Tarsus Müftüsü Akçay'dan gençlere ve hafızlık kursuna ziyaret

Dr. Dağılma: Medresetü'z Zehra gerçekleşseydi bugünkü kimlik ve dil temelli ayrışmaların büyük kısmı yaşanmayabilirdi

Adana’da 8 milyon 820 bin liralık dolandırıcılık çetesi çökertildi

Tarsus'ta trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt meselesi adalet temelinde çözülür

İşgalci siyonistler Ramallah’ta Filistinlilere ait üç aracı yaktı

Şanlıurfa’da öğrencilerden Gazze’ye destek kermesi

Müftü Şık: İslam, dertlerimizin uğraşı içindeyken hiçbirimizi namerde muhtaç bırakmayacaktır

Anmal: HÜDA PAR'ın, siyonistler hakkındaki çifte vatandaşlık Kanun teklifi bir an önce yasalaşmalıdır

Seyir halindeki araç alev alarak küle döndü

Yazar İbrahim Güçlü: Kürt Meselesi PKK ile değil Kürt halkıyla çözülmeli

Sessizliğin tanığı: asırlık Toprakkale Camii

Gaziantep’te 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs ekiplerince yakalandı

Gaziantep'te "Huzur 27" uygulamasında 14 aranan şahıs yakalandı

Filistinli gruplar ateşkesi kalıcı hale getirecek adımlarda anlaştı

Şanlıurfa’da silahlı saldırı: 2 genç yaralandı

Prof. Dr. Timurtaş: Kürt dili, topyekun bir eğitim sisteminin dili olmaya hazırdır

Filistinli gazeteci Mariam Abu Daqqa’ya “Gazetecilik Kahramanı” ödülü

Yayınevleri temsilcileri gençliği uyardı: Sosyal medya değerleri zedeliyor

Sağlam: Kürt meselesi yalnızca güvenlik penceresinden değerlendirilmemeli

TELE1’e “casusluk” soruşturması: Kanalın başına kayyum atandı

Van'da "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı" gerçekleştiriliyor - CANLI

Batman'da tarihi eser operasyonu: 800'den fazla sikke ele geçirildi

İstanbul merkezli 3 ilde çete operasyonu: 62 kişi tutuklandı

Mersin İl Müftülüğünden "Büyüklere Vefa" ve "Değerli Aile" seminerleri

Sahte hesap mağduru esnaf: Markamız kullanılarak insanlar dolandırılıyor

Şanlıurfa’ya yeni konut müjdesi

Gençlerin ellerinden telefon düşmüyor, zanaatkarlar ise çırak bulamıyor

Fransa, Ukrayna’ya "Mirage 2000” ve “Aster” füzeleri gönderecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğüne 500 kişilik İUP kontenjanı tahsis edildi

Tarsus Müftüsü Akçay'dan gençlere ve hafızlık kursuna ziyaret

Dr. Dağılma: Medresetü'z Zehra gerçekleşseydi bugünkü kimlik ve dil temelli ayrışmaların büyük kısmı yaşanmayabilirdi

Adana’da 8 milyon 820 bin liralık dolandırıcılık çetesi çökertildi

Tarsus'ta trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt meselesi adalet temelinde çözülür

İşgalci siyonistler Ramallah’ta Filistinlilere ait üç aracı yaktı