• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,00
  • EURO

    48,51% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5417,14% 0,10
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

İstanbul’da basın mensupları Gazzeli meslektaşları için 'GaZZete’yi çıkardılar

07 Ekim 2024, Pazartesi 16:28
07 Ekim 2024, Pazartesi 16:28
İstanbul’da basın mensupları Gazzeli meslektaşları için
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze’de 7 Ekim’den sonra öldürülen gazeteciler anısına Gazzete’yi çıkaran Press For Palestine (Filistin İçin Gazeteci Dayanışması), soykırımın birinci yıldönümünde Gazzeli gazetecilerin yazı ve röportajlarından oluşan Gazzete Özel Sayıyı hazırladı.

Gazzeli gazetecilerin sesini dünyaya duyurmak için çalışmalar yapan Press For Palestine, saldırıların yeniden başladığı 7 Ekim’in yıldönümünde Gazzete Özel Sayı’yı çıkardı.

“Katledilen her gazeteci karartılan bir gerçektir” manşetiyle çıkan gazete, dünyanın önde gelen haber ajanslarına da gönderildi.

20 sayfalık gazete, İstanbul Büyük Postane önünde yapılan basın açıklamasıyla duyurulurken, gazetenin birer nüshası ulusal ve uluslararası medya kuruluşları ile de paylaşıldı.

“Şu ana kadar tam 175 gazeteci görevi başındayken katledildi”

Filistin İçin Gazeteci Dayanışması Platformu Üyesi Tuba Aydın Sel, işgal rejiminin Gazze’de sürdürdüğü katliamın üzerinden tam bir yıl geçtiğini belirterek, “Dünya bu süreçte aralarında kadın, çocuk, genç, yaşlı, doktor ve gazetecilerin de olduğu binlerce kişinin öldürülmesine tanıklık etti. Bu katliamı belgeleyen gazeteciler ise işgalci İsrail tarafından hedef alındı. Şu ana kadar tam 175 gazeteci görevi başındayken katledildi. İsrail gazetecileri öldürse de gerçekleri gizleyemez diyerek öldürülen gazeteciler anısına Gazzete’yi çıkardık. Bugün de Gazzete Özel Sayı ile karşınızdayız. Bu sayı, “Katledilen her gazeteci karartılan bir gerçektir” sloganıyla, yaşanan soykırımın birinci yıldönümünde Gazzeli gazetecilerin sesi olmak amacıyla çıktı. Bu defa sözü gerçekleri haykırmaya devam eden gazetecilere bıraktık. Sahadaki Filistinli gazeteciler ile iletişime geçerek, yaşadıklarını yazmalarını istedik. Gelen dokümanları Türkçe ve İngilizceye çevirerek gazetemizi hazırladık” ifadelerini kullandı.

“Gelin bugün Gazzeli meslektaşlarımızın sesine hep beraber ortak olalım”

Gazzeli gazetecilerin tam 1 yıl boyunca ellerindeki küçücük cep telefonu kamerası ile canlarını ortaya koyarak inançları ve vatanları uğruna çalıştıklarını belirten Sel, “Ancak şunu çok net gördük ki, tüm bu hayal kırıklığı ve yalnızlık, küresel medyanın kör ve sağır hali, onların ve halklarının yaşadığı acıları anlatmalarına engel olamadı. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam eden İsrail soykırımını kaydederek yaşananları tüm dünyayla paylaşan Filistinliler, açlık, susuzluk ve katliamların ortasında bile kameralarını açık tutarak yurttaş gazeteciliğinin en büyük örneğini sergiledi. Gelin bugün Gazzeli meslektaşlarımızın sesine hep beraber ortak olalım. Artık kendilerini yalnız hissetmesinler! Gelin artık Gazze’de yaşananlarla yüzleşelim. Belki o zaman savaşın durdurulabilmesi için gerçek bir adım atmış oluruz.” dedi.

“Arkadaşlarımız nüfus kaydından silindi”

Basın açıklamasında konuşan Gazzeli Gazeteci Amir Lafi, “Her savaşın bir ahlakı vardır, Gazze’de olan bir savaş değil bir katliamdır” dedi. Bir sene içinde 41 binden fazla kişinin öldürüldüğünü, 90 binden fazla kişinin de yaralandığını hatırlatan Lafi sözlerini şöyle sürdürdü: israil, bu büyük katliamı dünyaya göstermemek için bunları tüm dünyaya aktarabilecek olan gazetecileri öldürmektedir. Bu savaş başladığından beri en önemli hedeflerden bir tanesi gazetecilerdir. Burada yazdığımız öldürülen gazetecilerin sayısı 173 önceki güne ait rakamdır, bugün sayı 175 olmuştur. Bu gazeteciler sahada çalışırken değil evlerinde aileleriyle birlikte öldürülmüştür. Bazı gazeteci arkadaşlarımız aileleriyle birlikte nüfus kaydından silinmiştir.” diye belirtti.

Konuşmaların ardından vatandaşlara Gazzete dağıtımı gerçekleşti. (İLKHA)

Batman'da mahalle sakinleri: Alt yapı çalışması çileye dönüştü, iki aydır içme suyu boşa akıyor

Ticaret Bakanlığı’ndan “Kurasız Hac” reklamlarına ceza

Batı Şeria'da 2 Filistinli şehit edildi

Ticari kuantum bilgisayarlara bir adım daha: IBM’den hata düzeltme atılımı

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı

Brent petrol 65,21 dolardan işlem görüyor

Manisa’da trafik kazası: Sürücü ve eşi hayatını kaybetti

Bursa bölgesi, organ bağışında Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa’da iyilik buluşması: Kermesin geliri Gazze’ye ve yoksullara

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu

Şanlıurfa’da düzenlenen narkotik operasyonunda 7 kilo skunk ele geçirildi

Sulanabilir arazi 7,3 milyon hektara ulaşması hedefleniyor

Siber suç operasyonu: 539 şüpheli yakalandı

İtalyan'da çığ felaketi: 5 ölü

Ekim ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Türkiye, Gazze Zirvesi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacak

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sis ve yağış uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanacak

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da mahalle sakinleri: Alt yapı çalışması çileye dönüştü, iki aydır içme suyu boşa akıyor

Ticaret Bakanlığı’ndan “Kurasız Hac” reklamlarına ceza

Batı Şeria'da 2 Filistinli şehit edildi

Ticari kuantum bilgisayarlara bir adım daha: IBM’den hata düzeltme atılımı

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı

Brent petrol 65,21 dolardan işlem görüyor

Manisa’da trafik kazası: Sürücü ve eşi hayatını kaybetti