• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

İstanbul'da "Gazze ile dayanışma" yürüyüşü

GÜNDEM 29.12.2024 22:28:12 0
İstanbul

Gazze Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nden, işgal rejiminin İstanbul konsolosluğuna yürüyüş gerçekleştirildi.

Gazze halkı bir seneyi aşkın bir süredir işgale ve katliamlara karşı direniyor.

Siyonist çete emperyalistlerin desteğini arkasına alarak Filistin topraklarında terör estirirken dünya halkları Gazze ile dayanışmayı sürdürüyor.

Gazze Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nden, işgal rejiminin İstanbul konsolosluğuna yürüyüş gerçekleştirildi.

Etkinlik, Muhammed Emin'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Usame Özdemir sunuş konuşmasında, "Şanlı Aksa Tufanı’nın ardından tam 450 gün geçti. Kassam Tugayları'ın ezip geçtiği siyonist çete yaşadığı zilleti gizlemek için tüm gücüyle hastanelere ve camilere saldırıyor. Kemal Advan Hastanesi'ndeki katliam bunun en büyük örneğidir. Hastanedeki yaralılardan bile korkan bir rejim, kaybetmeye mahkûmdur. Emperyalistlerin siyonistlere olan desteğini kırmak işgali sona erdirmek için mücadele şarttır. Bu mücadeleye bütün hayatımızı vermek zorundayız. HAMAS direnirken, bizlere düşen sorumluluk ise meydanları terk etmemek ve Gazze'nin sesi olmaktır. Batılı ve destekçilerini yeryüzünden silip atma görevi Müslümanlarındır." dedi.

Kubilay Aşkın Durdağ, Gazze'de hastanelere yönelik saldırılarını sürdüren siyonist işgal çetesinin çocukları ve kadınları özellikle hedef aldığını vurgulayarak, "Sadece Gazze'nin değil tüm insanlığın onurunu savunmak için yıkılmadan savaşan Kassam Tugayları'na İstanbul'dan selam olsun. Soykırımcı siyonist çeteye ve onun destekçilerine veyl olsun! Zulme sessiz kalmayıp dilsiz şeytanlardan olmayan kardeşlerimize de selam olsun.

İşgalci siyonist çete 50 bine yakın kardeşimizi şehit etti. Bunların büyük bir kısmını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Filistinli kardeşlerimiz Siyonist saldırılar sebebiyle çadırlara ve hastanelere sığınıyorlar. Alçak işgalciler ise hastaneleri ve çadırları bilerek vuruyorlar. Kış şartları sebebiyle zorluklar arttı. Soğuktan donarak can veren bebekler siyonist çetenin yaptığı zulmün özetidir. 15 aydır siyonist zulüm devam ediyor. Hastaneleri ve sağlık çalışanlarını hedef alarak işgalini derinleştiren soykırım çetesine karşı acilen harekete geçilmelidir.

Kemal Advan Hastanesi'nin başta başhekimi olmak üzere tüm çalışanları esir alınmış durumdadır. Bu zulmü içselleştirmemiz kabul edilemez. Filistin mücadelesini her zemine taşımak bizim görevimizdir. Ebu Ubeyde'nin dediği gibi bu Allah yolunda cihaddır. Sonunda ya zafer ya şehadet vardır!" açıklamasını yaptı.

Selim Özaydın'ın okuduğu ezgilerin ardından etkinlik, Usame Özdemir'in duasıyla sona erdi. (İLKHA)

Tırın gizli bölmesine saklanan 351 bin euro  ele geçirildi

Nisan ayı enflasyon verileri yarın açıklanacak

Ankara'da kumar operasyonu: 15 gözaltı

Ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar yarısı

Kütahya'da 4 büyüklüğünde deprem

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ