• BIST 100

    14292,72%0,97
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,18% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    9548,83% 0,71

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün öğrenci ve personel servis taşımacılığı ücret tarifesi düzenlenmesiyle ilgili teklif toplantıda ele alındı.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yüzde 19,01, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ise yüzde 22, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Milli Eğitim temsilcileri de yüzde 15 zam önerisinde bulundu.

Oturumu yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her üç teklifi de ayrı ayrı oylattı. Oylamada, yüzde 15'lik zam teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha önce 0-1 kilometre arasında 271 TL olan fiyat 311,65 liraya yükseltilirken, diğer tüm mesafelere yüzde 15 artış yapıldı.

BİN YENİ TAKSİ TEKLİFİNE RET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bin adet yeni taksinin hizmete alınması teklifi oy çokluğuyla UKOME toplantısında reddedildi. 

Temmuz ayı İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığı'nda yapıldı. İstanbul trafiğini ilgilendiren kararların görüşüldüğü toplantıda, İstanbul genelinde ilk etapta bin adet yeni taksinin hizmete alınmasını kapsayan taksi taşımacılığını düzenleme teklifi görüşüldü. İBB'nin teklifi, uzun tartışmalar sonucunda oy çokluğuyla reddedildi. 

'5 BİN TAKSİ İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORUZ' 

İmamoğlu taksi talebiyle ilgili, 'Israrla ve inatla tekrar etmeye devam edeceğim ki, düzenlediğimiz, ölçtüğümüz, biçtiğimiz, tasarladığımız ve 5 bin taksi ihtiyacı olduğunu bildiğimiz bu şehirde, bunu İBB layıkıyla da işletebilir. Bu bir regülasyon görevi oluşturur. Bu sistem diğer taksileri de bu sisteme çeker ve onları da sisteme katar. Hiçbir zaman esnafta, şoförde, taksi plaka sahibi de mağdur olmaz. Bu sayede herkes kazanır' dedi. 

'YENİ BİR TAKSİ MODELİNİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERMİŞ' 

İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, 'Bin taksiye evet dersek, bunun bir ihale süreci olacak. Şeffaf olarak yapılacak. Herkesin gözü önünde canlı yayınla yapılacak. Belediyenin mülkiyetinde işletilecek taksiler. Bu ne sağlayacak. Çalışan esnafımızın özlük hakları korunmuş olacak. Daha teknolojiye uygun iletişim teknolojilerle taksi çağrılabilecek ve yeni bir taksi modelinin nasıl olması gerektiğini göstermiş olacağız' şeklinde konuştu. 

İSTANBUL'DA TAKSİ SAYISI YETERLİ 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporuna göre İstanbul'da taksi sayısının yeterli olduğunu belirterek, 'İstanbul'da bazı saatlerde özellikle sabah ve akşam saatlerinde olmak üzere, metro, metrobüs, raylı sistemler, minibüsler ve halk otobüslerinde yolcu yığılmaları başladığı zaman paralel olarak taksi taşımacılığı talep edenlerde de yığılma oluyor. Sabah saatlerinde nasıl metroya metrobüse, tramvaya İstanbul halkı binmekte zorlanıyorsa aynı oranda da taksiye bir yoğunluk oluyor. Bırakın bin taksiyi 40 bin taksiyi hizmete alsanız o saatlerde halkın o ihtiyacına cevap veremezsiniz' sözleriyle yeni taksi alımına gerek olmadığını ifade etti.

 

AB'den Rusya'nın gölge filosuna yeni yaptırım kararı

Siirt’te okul kantinlerinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Benzinin litre fiyatına 2,02 liralık indirim

AB, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletiyor

BAE destekli ayrılıkçılar Yemen'in güneyinde saldırılar başlattı

Bazı bölgeler için fırtına uyarısı

Bursa’da lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi

Kayseri’de 104 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 4 tutuklama

Yaş meyve-sebze ihracatı Kasım ayında 518,7 milyon dolara ulaştı

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı'ndan yeni atanan İl Millî Eğitim Müdürüne ziyaret

Uzman Diyetisyen Korkmaz: Kilo vermede bilmeniz gerekenler

HAMAS liderlerinden Hamdan: Önümüzdeki aşama hareketin örgütsel yapısının gücünü ortaya çıkaracak

AB Konseyi, Belarus'a yönelik yaptırımların kapsamını genişletti

DASKEF'ten sürücülere 'kış' uyarısı: Kurallara uyun, dikkatli olun!

60 yıldır bakıra şekil veren Nihat Usta: İşin ustası olmak için uzun yılların ömürden gitmesi lazım

Aile terapisiyle dağılmak üzere olan aileler yeniden kuruluyor!

Gaziantep'te 1 milyon 550 bin lira değerinde gümrük kaçağı eşya ele geçirildi

Gaziantep'te ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 şüpheli yakalandı

Diyarbakır’da iş yerine yönelik saldırıyla ilgili 2 şüpheli yakalandı

Çekya hükümet kabul edildi

Şırnak’ta kar mesaisi devam ediyor

Ağrı'da durdurulan bir tırda yüklü miktarda sentetik ecza maddesi ele geçirildi

Belediye Başkanı Geçit: El sanatları bir milletin hafızasıdır

Batman İl Müftülüğünden fahri öğreticilere yönelik hizmet içi eğitim

Aralık ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı: 1 milyar 473 milyon lira destek

Batman'da çocuklar için Mevlana Haftası etkinliği düzenlendi

Batman kız yurdu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere yemek desteği

Yeşilyurt Genç Meclis 2026 çalışma dönemi için yeni üyelerini arıyor

Malezya, popüler sosyal medya platformlarına kayıt zorunluluğu getirecek

Öğrenci Yurdu'nda bağımlılıkla mücadele eğitimi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AB'den Rusya'nın gölge filosuna yeni yaptırım kararı

Siirt’te okul kantinlerinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Benzinin litre fiyatına 2,02 liralık indirim

AB, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletiyor

BAE destekli ayrılıkçılar Yemen'in güneyinde saldırılar başlattı

Bazı bölgeler için fırtına uyarısı

Bursa’da lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi