• BIST 100

    11185,18%-0,04
  • DOLAR

    42,58% 0,03
  • EURO

    49,61% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5754,41% 0,32
  • Ç. ALTIN

    9276,80% -0,22

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün öğrenci ve personel servis taşımacılığı ücret tarifesi düzenlenmesiyle ilgili teklif toplantıda ele alındı.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yüzde 19,01, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ise yüzde 22, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Milli Eğitim temsilcileri de yüzde 15 zam önerisinde bulundu.

Oturumu yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her üç teklifi de ayrı ayrı oylattı. Oylamada, yüzde 15'lik zam teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha önce 0-1 kilometre arasında 271 TL olan fiyat 311,65 liraya yükseltilirken, diğer tüm mesafelere yüzde 15 artış yapıldı.

BİN YENİ TAKSİ TEKLİFİNE RET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bin adet yeni taksinin hizmete alınması teklifi oy çokluğuyla UKOME toplantısında reddedildi. 

Temmuz ayı İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığı'nda yapıldı. İstanbul trafiğini ilgilendiren kararların görüşüldüğü toplantıda, İstanbul genelinde ilk etapta bin adet yeni taksinin hizmete alınmasını kapsayan taksi taşımacılığını düzenleme teklifi görüşüldü. İBB'nin teklifi, uzun tartışmalar sonucunda oy çokluğuyla reddedildi. 

'5 BİN TAKSİ İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORUZ' 

İmamoğlu taksi talebiyle ilgili, 'Israrla ve inatla tekrar etmeye devam edeceğim ki, düzenlediğimiz, ölçtüğümüz, biçtiğimiz, tasarladığımız ve 5 bin taksi ihtiyacı olduğunu bildiğimiz bu şehirde, bunu İBB layıkıyla da işletebilir. Bu bir regülasyon görevi oluşturur. Bu sistem diğer taksileri de bu sisteme çeker ve onları da sisteme katar. Hiçbir zaman esnafta, şoförde, taksi plaka sahibi de mağdur olmaz. Bu sayede herkes kazanır' dedi. 

'YENİ BİR TAKSİ MODELİNİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERMİŞ' 

İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, 'Bin taksiye evet dersek, bunun bir ihale süreci olacak. Şeffaf olarak yapılacak. Herkesin gözü önünde canlı yayınla yapılacak. Belediyenin mülkiyetinde işletilecek taksiler. Bu ne sağlayacak. Çalışan esnafımızın özlük hakları korunmuş olacak. Daha teknolojiye uygun iletişim teknolojilerle taksi çağrılabilecek ve yeni bir taksi modelinin nasıl olması gerektiğini göstermiş olacağız' şeklinde konuştu. 

İSTANBUL'DA TAKSİ SAYISI YETERLİ 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporuna göre İstanbul'da taksi sayısının yeterli olduğunu belirterek, 'İstanbul'da bazı saatlerde özellikle sabah ve akşam saatlerinde olmak üzere, metro, metrobüs, raylı sistemler, minibüsler ve halk otobüslerinde yolcu yığılmaları başladığı zaman paralel olarak taksi taşımacılığı talep edenlerde de yığılma oluyor. Sabah saatlerinde nasıl metroya metrobüse, tramvaya İstanbul halkı binmekte zorlanıyorsa aynı oranda da taksiye bir yoğunluk oluyor. Bırakın bin taksiyi 40 bin taksiyi hizmete alsanız o saatlerde halkın o ihtiyacına cevap veremezsiniz' sözleriyle yeni taksi alımına gerek olmadığını ifade etti.

 

Bakan Uraloğlu: Türkiye son 10 yılda otoyol artış hızında Avrupa birincisi

Ukrayna seçim tartışmaları sürerken Zelenski'den yanıt geldi

Rusya: Güçlerimiz Ukrayna'daki tüm cephe hatlarında ilerliyor

CHP Milletvekili Çakır partisinden istifa etti

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Adliyelerdeki bütün emanet ve delil koruma süreçleri yeniden yapılandırılmalı

Bakan Bayraktar: Doğal gaz kapasitesini 161 milyon metreküpten 200 milyon metreküpe çıkaracağız

AB'den "Ukrayna'da seçimler yapılmalı" açıklaması

Avustralya ile ABD arasında MQ-28 anlaşması

İran, Suudi Arabistan ve Çin’den ortak bildiri

Çin yeni uydu grubunu uzaya gönderdi

Senegal İmamlar Birliğinden, işgal rejimini ziyaret eden heyete tepki

Avustralya'da 16 yaş altı çocuklara yönelik sosyal medya yasağı yürürlüğe girdi

KKTC'de şiddetli yağışlar sele neden oldu

Türkiyeli müteahhitlerin Libya’daki 14 yıllık alacakları için çözüm yolu açılıyor

Kış aylarında artan inatçı öksürük basit bir üşütme olmayabilir

Çin ve Rusya’ya ait savaş uçakları Kore Hava Savunma ve Tanımlama Bölgesi’ne girdi

Ordu’da midesinde 407 gram uyuşturucuyla yakalanan şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'de de zafer marşlarını hep birlikte terennüm edeceğiz

Van'da zincirleme kaza: 5 yaralı

UNICEF: Gazze'de ateşkesten bu yana 70'ten fazla çocuk öldürüldü

THY 11 ayda yolcu sayısını 85,3 milyona çıkardı

Bursa balık halinde denetim: 141 kg balığa el konuldu

Bingöl'de düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna Hersek Tuzla Kantonu Başbakanı Halilagic'i kabul etti

Bingöl’de “Bilim, Araştırma ve Kariyer” konferansı düzenlendi

2026-2028 hayvansal ve su ürünleri planları Bursa'da ele alındı

Üroloji Uzmanı Ataman: Prostat kanseri çoğu zaman belirti vermeden ilerler

HAMAS: Ateşkesin birinci aşamasıyla ilgili şartlara uymadan ikinci aşamayı tartışmanın anlamı yok

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: Bir ağır yaralı

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Uraloğlu: Türkiye son 10 yılda otoyol artış hızında Avrupa birincisi

Ukrayna seçim tartışmaları sürerken Zelenski'den yanıt geldi

Rusya: Güçlerimiz Ukrayna'daki tüm cephe hatlarında ilerliyor

CHP Milletvekili Çakır partisinden istifa etti

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Adliyelerdeki bütün emanet ve delil koruma süreçleri yeniden yapılandırılmalı

Bakan Bayraktar: Doğal gaz kapasitesini 161 milyon metreküpten 200 milyon metreküpe çıkaracağız

AB'den "Ukrayna'da seçimler yapılmalı" açıklaması