• BIST 100

    14407,81%1,00
  • DOLAR

    43,04% 0,05
  • EURO

    50,33% -0,22
  • GRAM ALTIN

    6131,05% 2,34
  • Ç. ALTIN

    10159,48% 0,61

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün öğrenci ve personel servis taşımacılığı ücret tarifesi düzenlenmesiyle ilgili teklif toplantıda ele alındı.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yüzde 19,01, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ise yüzde 22, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Milli Eğitim temsilcileri de yüzde 15 zam önerisinde bulundu.

Oturumu yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her üç teklifi de ayrı ayrı oylattı. Oylamada, yüzde 15'lik zam teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha önce 0-1 kilometre arasında 271 TL olan fiyat 311,65 liraya yükseltilirken, diğer tüm mesafelere yüzde 15 artış yapıldı.

BİN YENİ TAKSİ TEKLİFİNE RET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bin adet yeni taksinin hizmete alınması teklifi oy çokluğuyla UKOME toplantısında reddedildi. 

Temmuz ayı İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığı'nda yapıldı. İstanbul trafiğini ilgilendiren kararların görüşüldüğü toplantıda, İstanbul genelinde ilk etapta bin adet yeni taksinin hizmete alınmasını kapsayan taksi taşımacılığını düzenleme teklifi görüşüldü. İBB'nin teklifi, uzun tartışmalar sonucunda oy çokluğuyla reddedildi. 

'5 BİN TAKSİ İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORUZ' 

İmamoğlu taksi talebiyle ilgili, 'Israrla ve inatla tekrar etmeye devam edeceğim ki, düzenlediğimiz, ölçtüğümüz, biçtiğimiz, tasarladığımız ve 5 bin taksi ihtiyacı olduğunu bildiğimiz bu şehirde, bunu İBB layıkıyla da işletebilir. Bu bir regülasyon görevi oluşturur. Bu sistem diğer taksileri de bu sisteme çeker ve onları da sisteme katar. Hiçbir zaman esnafta, şoförde, taksi plaka sahibi de mağdur olmaz. Bu sayede herkes kazanır' dedi. 

'YENİ BİR TAKSİ MODELİNİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERMİŞ' 

İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, 'Bin taksiye evet dersek, bunun bir ihale süreci olacak. Şeffaf olarak yapılacak. Herkesin gözü önünde canlı yayınla yapılacak. Belediyenin mülkiyetinde işletilecek taksiler. Bu ne sağlayacak. Çalışan esnafımızın özlük hakları korunmuş olacak. Daha teknolojiye uygun iletişim teknolojilerle taksi çağrılabilecek ve yeni bir taksi modelinin nasıl olması gerektiğini göstermiş olacağız' şeklinde konuştu. 

İSTANBUL'DA TAKSİ SAYISI YETERLİ 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporuna göre İstanbul'da taksi sayısının yeterli olduğunu belirterek, 'İstanbul'da bazı saatlerde özellikle sabah ve akşam saatlerinde olmak üzere, metro, metrobüs, raylı sistemler, minibüsler ve halk otobüslerinde yolcu yığılmaları başladığı zaman paralel olarak taksi taşımacılığı talep edenlerde de yığılma oluyor. Sabah saatlerinde nasıl metroya metrobüse, tramvaya İstanbul halkı binmekte zorlanıyorsa aynı oranda da taksiye bir yoğunluk oluyor. Bırakın bin taksiyi 40 bin taksiyi hizmete alsanız o saatlerde halkın o ihtiyacına cevap veremezsiniz' sözleriyle yeni taksi alımına gerek olmadığını ifade etti.

 

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Cizre'de bataklığa düşen eşek kurtarılana kadar yavrusu yanından ayrılmadı

Beynin gizli bağlantıları ortaya çıkıyor

BESO’dan esnafa filo avantajı: İndirimli araçlar teslimata hazır

Mersin'de sular altında kalan minarenin eşsiz güzelliği

Bakan Şimşek: Dezenflasyon genele yayıldı

Yeşilyurt Belediyesinden ücretsiz nikâh hizmeti

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları sokak hayvanlarını unutmadı

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Grönland Başbakanı, Trump'ın ada üzerindeki iddialarına yanıt verdi

Diyarbakır'da PKK'nın katlettiği öğrenciler unutulmadı

Şanlıurfa’da 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Avrupa'ya gitmek için Irak'tan sınırı geçen genç, Şırnak'ta karda donarak hayatını kaybetti

THY’den yurt içi uçuşlar için 1049 liradan başlayan kampanya

Trump'tan İran'a açık tehdit: Göstericiler öldürülürse çok sert vururuz

Dicle Üniversitesi Hastanesinde yangın: Hastalar tahliye edildi

Afganistan, Bedahşan eyaletinde 17 kamu refahı projesini hayata geçirdi

Gazze'de yıkım sürüyor: Magazi'de ev çöktü, şehitler var

Ruanda'da 9 kişi yıldırım çarpması sonucu öldü, 6 yaralı

Bingöl’de kar nedeniyle kapanan köy yollarının büyük bölümü ulaşıma açıldı

Ocak ayı kira artış oranı netleşti

OpenAI, ChatGPT’nin konuşma tarzını kullanıcılara bıraktı: Daha kişisel stil, ton ve emoji ayarları

Küba, ABD'nin Venezuela'ya düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 32 Kübalı için yas ilan etti

Yılın son ayında market endeksi yüzde 3,44 arttı

İşgalcilerden Batı Şeria'da ev baskınları: 21 Filistinli esir alındı

Atıyla gezerken vaşakla karşılaştı

BESO Başkanı Çiftçi: Sözle değil, icraatla konuşuyoruz

Venezuela'da Maduro sonrası ilk kabine toplantısı yapıldı

Enflasyon rakamları açıklandı: Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu

UNRWA: Batı Şeria'da 12 bin çocuk zorla yerinden edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Cizre'de bataklığa düşen eşek kurtarılana kadar yavrusu yanından ayrılmadı

Beynin gizli bağlantıları ortaya çıkıyor

BESO’dan esnafa filo avantajı: İndirimli araçlar teslimata hazır

Mersin'de sular altında kalan minarenin eşsiz güzelliği

Bakan Şimşek: Dezenflasyon genele yayıldı

Yeşilyurt Belediyesinden ücretsiz nikâh hizmeti