• BIST 100

    10883,34%-0,36
  • DOLAR

    42,44% 0,03
  • EURO

    48,97% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5540,32% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9212,02% 0,00

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün öğrenci ve personel servis taşımacılığı ücret tarifesi düzenlenmesiyle ilgili teklif toplantıda ele alındı.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yüzde 19,01, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ise yüzde 22, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Milli Eğitim temsilcileri de yüzde 15 zam önerisinde bulundu.

Oturumu yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her üç teklifi de ayrı ayrı oylattı. Oylamada, yüzde 15'lik zam teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha önce 0-1 kilometre arasında 271 TL olan fiyat 311,65 liraya yükseltilirken, diğer tüm mesafelere yüzde 15 artış yapıldı.

BİN YENİ TAKSİ TEKLİFİNE RET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bin adet yeni taksinin hizmete alınması teklifi oy çokluğuyla UKOME toplantısında reddedildi. 

Temmuz ayı İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığı'nda yapıldı. İstanbul trafiğini ilgilendiren kararların görüşüldüğü toplantıda, İstanbul genelinde ilk etapta bin adet yeni taksinin hizmete alınmasını kapsayan taksi taşımacılığını düzenleme teklifi görüşüldü. İBB'nin teklifi, uzun tartışmalar sonucunda oy çokluğuyla reddedildi. 

'5 BİN TAKSİ İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORUZ' 

İmamoğlu taksi talebiyle ilgili, 'Israrla ve inatla tekrar etmeye devam edeceğim ki, düzenlediğimiz, ölçtüğümüz, biçtiğimiz, tasarladığımız ve 5 bin taksi ihtiyacı olduğunu bildiğimiz bu şehirde, bunu İBB layıkıyla da işletebilir. Bu bir regülasyon görevi oluşturur. Bu sistem diğer taksileri de bu sisteme çeker ve onları da sisteme katar. Hiçbir zaman esnafta, şoförde, taksi plaka sahibi de mağdur olmaz. Bu sayede herkes kazanır' dedi. 

'YENİ BİR TAKSİ MODELİNİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERMİŞ' 

İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, 'Bin taksiye evet dersek, bunun bir ihale süreci olacak. Şeffaf olarak yapılacak. Herkesin gözü önünde canlı yayınla yapılacak. Belediyenin mülkiyetinde işletilecek taksiler. Bu ne sağlayacak. Çalışan esnafımızın özlük hakları korunmuş olacak. Daha teknolojiye uygun iletişim teknolojilerle taksi çağrılabilecek ve yeni bir taksi modelinin nasıl olması gerektiğini göstermiş olacağız' şeklinde konuştu. 

İSTANBUL'DA TAKSİ SAYISI YETERLİ 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporuna göre İstanbul'da taksi sayısının yeterli olduğunu belirterek, 'İstanbul'da bazı saatlerde özellikle sabah ve akşam saatlerinde olmak üzere, metro, metrobüs, raylı sistemler, minibüsler ve halk otobüslerinde yolcu yığılmaları başladığı zaman paralel olarak taksi taşımacılığı talep edenlerde de yığılma oluyor. Sabah saatlerinde nasıl metroya metrobüse, tramvaya İstanbul halkı binmekte zorlanıyorsa aynı oranda da taksiye bir yoğunluk oluyor. Bırakın bin taksiyi 40 bin taksiyi hizmete alsanız o saatlerde halkın o ihtiyacına cevap veremezsiniz' sözleriyle yeni taksi alımına gerek olmadığını ifade etti.

 

Budapeşte’de bin 700 yıllık mühürlü Roma lahdi açıldı: İçinden değerli eşyalar çıktı

Siirt Üniversitesi öğretim üyesi, lojmanında ölü bulundu

Gazze'de bir binanın enkazı altından 8 şehidin naaşına ulaşıldı

Siirt’te zabıta 385 iş yerini denetledi: Kurallara uymayan 5 işletmeye ceza

Diyarbakır’da mobil sigara bırakma polikliniği hizmete girdi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Adana'da aranan FETÖ firarisi yakalandı

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: İmamlarımızın kürsü dokunulmazlığı olmalıdır

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı

Şanlıurfa’da yarın birçok ilçede elektrik kesintisi yapılacak

Psikiyatrik ilaçlar uzman kontrolüyle daha güvenli

Slovenya’da ötanazi yasası referandumda reddedildi: Yüzde 53’ü ret

Adana’da asayiş uygulamalarında 420 aranan şahıs yakalandı

İşgal ordusu, Gazze'de ihlallerine bugün de devam etti: 4 şehit

Giyimci esnafı soğuk hava bekleyişinde: Kış gelmedi, satışlar durdu

HAMAS Sözcüsü Kasım'dan ateşkesin ikinci aşamasına ilişkin açıklama

Bartın’da otomobil dereye devrildi: İki kişi boğularak öldü

Harita Mühendisi Şimşek: Batman'ın en temel sorunu yoğun göç ve plansız büyüme

HÜDA PAR Çermik İlçe Başkanı Yiğit: Binlerce öğrencinin güvenliği için üst geçit şart

THY, Venezuela seferlerini 29 Kasım’a kadar iptal etti

Bingöl’de Çocuk Trafik Eğitim Parkı 2026’da açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kışa tam donanımlı şekilde hazırız

Diyarbakır'da silahlı saldırı: 1 yaralı

Pakistan'da polis karakoluna saldırı: 3 ölü, 12 yaralı

Türkiye’nin nüfusu 85,98 milyon olarak açıklandı

Diyarbakır'da karşı şeride geçen otomobil kazaya yol açtı: 3 yaralı

Kasımda güven endeksi arttı

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan, Ankara'daki yerel yönetim programına katıldı

Nijerya’da kaçırılan 303 öğrenciden 50’si kaçıp evine döndü

Rusya’nın Harkov saldırısında en az 4 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Budapeşte’de bin 700 yıllık mühürlü Roma lahdi açıldı: İçinden değerli eşyalar çıktı

Siirt Üniversitesi öğretim üyesi, lojmanında ölü bulundu

Gazze'de bir binanın enkazı altından 8 şehidin naaşına ulaşıldı

Siirt’te zabıta 385 iş yerini denetledi: Kurallara uymayan 5 işletmeye ceza

Diyarbakır’da mobil sigara bırakma polikliniği hizmete girdi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Adana'da aranan FETÖ firarisi yakalandı