• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

İstanbul'dan yüzlerce kişi "Anadolu'dan Meclis'e Meclis'ten Gazze'ye" yürüyüşü için yola çıktı

10 Ağustos 2025, Pazar 11:14
10 Ağustos 2025, Pazar 11:14
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilecek olan "Anadolu'dan Meclis'e Meclis'ten Gazze'ye" yürüyüşü için yüzlerce kişi İstanbul'dan yola çıktı.

Birçok ilçeden harekete ederek Tuzla Mehmetçik Vakfı Dinlenme Tesisleri'nde bir araya gelen yüzlerce kişi, burada yapılan basın açıklamasının ardından konvoy halinde Ankara'ya doğru yola çıktı.

Ercan Vergili

"Zulümlere seyirci kalan tüm insanlık ailesi ve İslam ülkeleri büyük bir vebal altındadır"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörü Ercan Vergili, "Siyonist işgal rejimi, 2 yıla yakın bir süredir Gazze'de insanlık haysiyetini ayaklar altına almaktadır. Siyonist rejimin işlediği suçlar her geçen gün katlanmaktadır. Bir millet dünyanın gözleri önünde yıkım, talan, açlık, kıtlık, insani tüm ihtiyaçlardan yoksun bırakılarak ölüme terk edilmektedir. Bir avuç siyonist tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka bu cürümleri işlemektedir. Gücü ve iktidarı elinde bulunduran devlet idarecileri başta olmak üzere bu zulümlere seyirci kalan tüm insanlık ailesi ve İslam ülkeleri büyük bir vebal altındadır." dedi.

"600 bine yakın kardeşimiz aşırı açlıktan ölüme yol açabilecek hastalıklara yakalanmıştır"

İslam ülkelerinin sessizliğinden istifade eden işgal rejiminin Gazze'nin yüzde 90'ından fazlasını enkaza çevirdiğini hatırlatan Vergili, "7 Ekim 2023’ten bu yana 60 binden fazla kardeşimiz şehid düşmüş, 150 bin civarı kardeşimiz ise yaralanmıştır. İşgal rejimi, yapmış olduğu insanlık dışı cinayetlerin yanında Gazze’de açlığı silah olarak kullanmaktadır. Yaptığı bunca zulümden sonra sözde insancıl gözükmek için kurulan yardım noktaları, birer katliam noktalarına dönüşmüştür. Yardım noktalarında yapılan sistematik saldırılarda şehidlerin sayısı her geçen gün daha da artmaktadır. Gazze'de yaklaşık 2 milyondan fazla kardeşimiz, yüksek derecede akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya bırakılmıştır. 600 bine yakın kardeşimiz aşırı açlıktan ölüme yol açabilecek hastalıklara yakalanmıştır.  70 binden fazla çocuk akut yetersiz beslenme yüzünden tedaviye muhtaç hale gelmiştir." diye konuştu.

"İmkân bulduğumuz her şeyle bu davaya sahip çıkacağız"

Vergili, "Gazze ve bütün Filistin’de insanlık tarihinin en büyük dramlarından biri yaşanıyor. Batı dünyasının ve İslam düşmanı tüm şer yönetimlerin desteğini arkasına alan Siyonist haydutlar, Siyonist teröristler hiçbir sınır, uluslararası hiçbir hukuki ve ahlaki kural tanımadan Müslüman Filistin halkına soykırım uygulamaktadırlar. Dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden öncelikli ve acil talebimiz şudur… Açlık, kıtlık ve ilaçsızlıktan dolayı bir halkın yok olması tüm insanlık âleminin yok olması anlamına gelecektir. İnsanlığın haysiyetini omuzlamak için Gazze’de insani krize bir an önce son verilmeli ve Gazze'ye insani koridor açılmalıdır. İşte bu gündemle ve bu amaçla Anadolu'dan Meclis'e Meclis’ten Gazze'ye sloganı ile Türkiye'nin her yerinden yola koyuluyoruz. Bugün saat 18.30'da Kocatepe Camii'nde toplanıp TBMM'ye yürüyerek bu talebimizi daha yüksek sesle haykırıyoruz. Müslüman Filistin halkını terk etmeyeceğiz. Gazze özgürleşinceye kadar, direniş kazanıncaya kadar meydanları boş bırakmayacak, kardeşlerimizin feryatlarını tüm dünyaya duyurmaya, acılarına ortak olmaya çalışacağız. Ne pahasına olursa olsun, bedeli ne olursa olsun, Siyonistlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin saldırılarına, linç kampanyalarına aldırmadan Kudüs davasını omuzlayacak, bu mukaddes davaya canımızla, malımızla ve imkân bulduğumuz her şeyle sahip çıkacağız." şeklinde konuştu.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) öncülüğünde, Türkiye'nin dört bir yanından birçok STK'nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan yürüyüş, 18:30'da Kocatepe Camii'nde başlayacak ve TBMM önünde son bulacak. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Batman'da Berat Kandili dualarla idrak edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye halkının huzur içinde yaşadığı bir komşu görmek istiyoruz

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından esnafa "Beraat" ziyareti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı