• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

İşte en istilacı uygulama! Kişisel verilerin yüzde 79'unu topluyor

GÜNDEM 19.03.2021 21:38:39 0
İşte en istilacı uygulama! Kişisel verilerin yüzde 79

İşte en istilacı uygulama! Kişisel verilerin yüzde 79'unu topluyor

Bulut depolama şirketi pCloud, Apple'ın App Store'unda şirketlerin artık dahil etmesi gereken yeni Uygulama Gizliliği etiketlerini analiz ettikten sonra bu keşfi yaptı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre çalışma, Instagram'ın kullanıcılarının arama geçmişi, konum, kişiler ve finansal bilgiler de dahil kişisel verilerinin yüzde 79'unu topladığını ve üçüncü taraflarla paylaştığını ortaya koydu.

pCloud'un dijital yöneticisi Ivan Dimitrov yazdığı blog gönderisinde araştırmayı detaylandırarak şunları yazdı:

'Uygulamaya kaydolurken toplanmasını kabul ettiğiniz tüm bilgiler, onların yararları için analiz edilebilir ve hatta paylaşılabilir. Arama geçmişinizden, konumunuza, banka işlemleri detaylarınıza, rehber detaylarınıza ve fitlik seviyenize her şey uygulamaların depolaması, kullanması ve satması için değerli olabilir.'

Aylık bir milyardan fazla aktif kullanıcısıyla Instagram'ın bu kadar fazla miktarda bilinmeyen kullanıcı verisi paylaşma merkezi olması endişe verici.

Kullanıcılarının kişisel verilerini en fazla paylaşan ikinci fail de Instagram'ın ana şirketi Facebook'tu. Sosyal ağ, kullanıcı verilerinin yüzde 57'sini aralarında şirketle ilişkili diğer firmaların da dahil olabileceği üçüncü taraflarla paylaştı.

Yemek dağıtım uygulamaları Uber Eats ve Deliveroo da kötü puan alarak LinkedIn, Trainline, YouTube, Duolingo ve eBay'le birlikte ilk 10'a girdi.

Bunların aksine, diğer yemek dağıtım uygulamaları Just Eat, Grubhub ve My McDonald's hiçbir kullanıcı verisini paylaşmayan birkaç uygulama arasındaydı.

Kullanıcılarının verilerini koruyan diğer uygulamalar arasında gizlilik odaklı mesajlaşma uygulamaları Signal ve Telegram'ın yanı sıra çevrimiçi yayın hizmetleri BBC iPlayer ve Netflix bulunuyordu.

Apple'ın yeni gizlilik etiketleri, teknoloji şirketlerini kişileri tam olarak nasıl izlediklerini açıklamaya zorluyor. Bu, gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo'nun son zamanlarda Google'ı 'kullanıcıları gözetlemekle' suçlamaya sevk etti.

Gizlilik etiketlerinin yayımlanmasını erteledikten sonra Google, kullanıcıların konumunu, finansal bilgilerini, tarama geçmişini ve ses verilerini topladığını bu hafta açıkladı.

DuckDuckGo'nun Twitter hesabındaki bir gönderide, 'Aylar süren oyalamadan sonra, Google nihayet Chrome'da ve Google uygulamasında kişisel verilerin ne kadarını topladığını açıkladı' dendi.

App Store güncellemesi geçen yıl ilk kez duyurulduğunda, gizlilik savunucuları yeni şeffaflık standardının çevrimiçi gizliliğin geleceği için kritik olduğunu söylemişti.

Yeni etiketler için baskı yapan Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Yetkili Kurumu (CMA), 'Değişiklikler, halkın bir uygulamayı satın alıp almamaya ya da indirip indirmemeye karar verirken gizlilik meselesini daha kolay göz önünde bulundurabileceği anlamına geliyor. Halkın kendi verileri üzerindeki kontrolünü korumak, aynı zamanda mahremiyetin korunması ve pazarın sağlıklı işlemesi için de önemli' açıklamasında bulunmuştu.

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ