EKONOMİ 25.03.2024 16:40:09 0

İşyerlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konusu GSOMEM’de konuşuldu

İşyerlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konusu GSOMEM’de konuşuldu
Haberi Sesli Oku

İşyerlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konusu GSOMEM’de konuşuldu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi iş birliğinde, “İşyerlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Nasıl Yönetilmeli” konulu toplantı gerçekleştirildi.
Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSOMEM) düzenlenen toplantıda, A Sınıfı İş Güveliği Uzmanı Makine Mühendisi Bedri Tekin’in işletmelerdeki iş sağlığı ve güvenliği sorunları hakkında bilgiler verdi.
Toplantıya, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Konukoğlu, Ali Can Koçak, MMO Gaziantep Şube Başkanı Hamit Öztürkmen, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ve firma temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, “Gazi şehrimiz sanayisi, ticareti ve hizmet sektörüyle istihdamın yoğun olduğu bir şehirdir. İlimiz sanayi işletmesi sayısı, oluşturduğu istihdam, ihracatı ile ülke ekonomisine katkısı göz önünde bulundurulduğunda bu işletmelerimizin sürdürülebilirliğinin sağlanması önem arz etmekte olup, sürdürülebilirlik için yapılması gereken en temel unsurların başında ise iş sağlığı ve güvenliği konusu gelmektedir' dedi.
6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun çıkarılması ve yayınlanma aşamasında Gaziantep Sanayi Odası’nın önemli desteklerinin olduğunu dile getiren Başar Küçükparmak, “Kanun ile işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemesi hedeflenmektedir. İşletmelerde yapılan denetimlerde, konuya sadece yaptırım ya da cezai yükümlülük gözüyle bakılmamalıdır. Yapılan denetimlerde, denetçilerin firmalara çözüm odaklı ve iyileştirmeye yönelik bir yaklaşım sergilemesi süreç yönetimi açısından daha verimli olmanın yanı sıra, işletmelerin de iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini artırarak benimsemesine yardımcı olacaktır. Firmalarımızın da iş sağlığı ve güvenliğini zorunluluktan öte bir sorumluluk ve işletme kültürü olarak görmesi gerekmektedir’’ ifadelerini kullandı.
Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Hamit Öztürkmen de konuşmasında, iş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, “İş sağlığı ve iş güvenliği işletmelerde iş kazalarından, olumsuz şartlardan, meslek hastalıklarından çalışanları korumak, insan ve çevre sağlığına zarar verecek şartları ortadan kaldırmak, üretimin güvenliğini sağlamak ve verimliliği artırmak için yapılan tüm çalışmaları kapsamaktadır. Ancak bir dizi sorunlar da devam etmektedir. İyi olması için bizler de elimizden geleni yapacağız. Bu doğrultuda iş sağlığı ve iş güvenliği gibi böylesine önemli bir konunun ele alındığı toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, iş birlikleri için Gaziantep Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
A Sınıfı İş Güveliği Uzmanı Makine Mühendisi Bedri Tekin ise açılış konuşmalarının ardından, “İşyerlerinde İşçi Sağlığı ve Güvenliği Nasıl Yönetilmeli”, “İşçi Sağlığı ve Güvenliğinin Kaynağı”, “İSG’de Taraflar”, “OSGB Sistemi Nedir?”, “İşe Başlamadan Önce Sağlık ve Güvenlik İle İlgili Uygulama Yöntemi Raporunun Hazırlaması”, “Risk Analizi” ve “Mevzuata Uygun Önlemlerin Alınması” başlıklarında bir sunum yaptı.
Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Şanlıurfa’da asayiş uygulaması gerçekleştirildi

Dr. Ramazan Yıldırım: İslam medeniyeti vakıf medeniyetidir

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesine 3,7 milyon lira "vahşi depolama" cezası

Diyarbakırlılar: Yıkın artık bu binaları, korkuyoruz!

Pakistan, Hindistan'ın ölümcül saldırılarını kesin bir dille kınadı ve bunları 'savaş eylemi' ilan etti

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: Sağlıkta şiddet kabul edilemez!

Şanlıurfa’da koyun otlatan çobana otomobil çarptı

Şanlıurfa’dan kutsal topraklara ilk hac uçuşu gerçekleşti

İstanbul’da her 3 çalışandan biri deprem nedeniyle taşınmayı düşünüyor

Batmanlı öğrenciler TÜBİTAK yarışmalarında destan yazdı

İngiltere, siyonist rejime 160 bin parça askerî malzeme gönderdi

Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden koruyacağız

Gazze'de soykırım sürüyor: 52 bin 653 şehit, 118 bin 897 yaralı

Prof. Dr. İrvan: Afet haberciliğinde yanlış veya eksik bilgi paylaşımı olumsuz etkilere neden olabiliyor

Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuru yayımlandı

Baharın gelişiyle tezgahlar renklendi: Sebze ve meyve fiyatlarında düşüş başladı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Battalgazi'de kadın kooperatifinden sofralara

İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyona dikkat!

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 199 kişi yakalandı

siyonist destekçisi lojistik firmasının aracı Diyarbakır'da protesto edildi

Yoğun bakımdayken tutuklanan yatalak hasta cezaevinden alınıp hastaneye sevk edildi

Kurtlar ağıla saldırdı: 7 koyun telef oldu

El-Bureyc Kampı ve Gazze şehrindeki iki okulun bombalanmasında şehit sayısı 49'a yükseldi

Şanlıurfa’da mesken yangını korkuttu

IFJ: Gazze'de yaşananlar soykırımdır ve dünyanın sessizliği utanç vericidir

Dışişleri Bakanlığı: Pakistan'da sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan saldırıları kınıyoruz

Burak Gross Tirmis Şubesiyle Büyümeye Devam Ediyor

Esnaf ve gençlerden ortak çağrı: Evliliği teşvik eden destekler artırılmalı

Gazze’de şehit gazeteci sayısı 213’e yükseldi

Yükleniyor