• BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

İtalya'da bir bölge siyonist rejimle tüm ilişkileri kesti

DÜNYA 31.05.2025 06:59:52 0
İtalya

İtalya'nın güneyindeki Apulia Bölgesi, siyonist rejimin Gazze'deki soykırımına tepki olarak Netanyahu hükümetiyle tüm resmi ilişkilerini kesti. Bölge Valisi Emiliano, kararın Netanyahu hükümetinin suçlarına karşı olduğunu vurguladı.

İtalya'nın güneyinde yer alan Apulia (Puglia) Bölgesi, Gazze'de devam eden soykırıma tepki olarak siyonist rejim hükümetiyle olan tüm resmi ilişkileri kestiğini duyurdu. Bölge Valisi Michele Emiliano, kararın, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin hakkında tutuklama kararı çıkardığı Başbakan Netanyahu'ya yönelik olduğunu belirtti.

İtalyan ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada Emiliano, "Netanyahu hükümetinin Filistinli sivillere karşı sürdürdüğü soykırım nedeniyle, Apulia Bölgesi'ndeki tüm kamu kurumlarına ve iştiraklere, Netanyahu hükümetiyle veya bu hükümetin temsilcileriyle her türlü ilişkilerini derhal kesmeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırıların artık kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bombardıman derhal durmalı. Zorla göç ettirme hiçbir koşulda kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan muhalefetteki partiler hükümete sert tepki gösterdi. "5 Yıldız Hareketi" milletvekillerinden Riccardo Riccardi, mevcut hükümeti "soykırıma ortak olmakla" suçladı. Muhalefet, İtalya'nın Filistin devletini tanıması ve siyonist rejime yaptırım uygulanması çağrısında bulundu. Ayrıca 7 Haziran'da başkent Roma'da büyük bir Filistin dayanışma gösterisi düzenlenecek.

Apulia'nın kararı, yalnızca İtalya'da değil, Avrupa genelinde artan tepkilerin bir parçası. Önceki gün, İspanya'nın Barcelona Belediyesi de Tel Aviv ile olan kardeş şehir anlaşmasını askıya alarak, siyonist rejimle tüm kurumsal ilişkilerini kestiğini açıklamıştı.

Barcelona Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada, kararın, "uluslararası hukukun uygulanması ve Filistin halkının temel haklarının güvence altına alınması" sağlanana dek geçerli olacağı belirtildi. (İLKHA)

Nijerya'da sporcuları taşıyan otobüs kaza yaptı: 21 ölü

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, STK temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya geldi

Tulkerem'e 126 gündür aralıksız saldırı: On binlerce kişi yerinden edildi

Pakistan ve İran'dan 500 bin Afgan, ülkelerine döndü

Yetimler Vakfı yüzlerce yetimi bayramlıklarla sevindirdi

"Duyarlı Tüketim: Boykot" yarışmasının kazananları açıklandı

Bingöl'de 4,4 büyüklüğünde deprem

Siyonist Katz'tan HAMAS liderlerine suikast tehdidi

Endonezya'daki taş ocağı heyelanlarında ölü sayısı 19'a yükseldi

Minibüs koyun sürüsüne çarptı: 13 küçükbaş hayvan telef oldu

Refah katliamında şehit sayısı 49'a, yaralı sayısı 200'e yükseldi

Almanya'da hastane yangını: 3 ölü onlarca yaralı

Sınır Tanımayan Doktorlar: Refah katliamı, ABD-israil yardım planının iflasıdır

Proje imam hatip ortaokullarına yoğun ilgi: Öğrenciler sınavla kabul ediliyor

HAMAS: Refah katliamı işgalin faşist doğasını gözler önüne serdi

İran’dan UAEA’nın ‘Tahran'ın nükleer faaliyetleri’ raporuna tepki

Siyonist askerler baskın düzenledikleri evde para ve altın çaldı

Söz ve Kalem "Hakkın İzinde Adaleti İkame Etmek" dosyasıyla çıktı

Gaziantep Milletvekili Demir sarımsak üreticisini dinledi

Abartı egzoz kullanan 26 bin araç ve sürücüye işlem yapıldı

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

İzmir’de Hazreti İbrahim anıldı

Polonya ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başında

Filistin Mücahitler Hareketi: Uluslararası sessizlik ve ABD yönetimi, Refah'taki katliamın suç ortağıdır

Katil rejim ambulansların Refah'taki katliam bölgesine ulaşmasını engelledi

Filistin Halk Cephesi: Refah'taki katliam ABD iş birliğiyle gerçekleşti

New York Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, Gazze'deki soykırımı durdurma talebiyle açlık grevinde

TBMM Adalet Komisyonu 10 Yargı Paketi'ni kabul etti

Türkiye'den Nijerya'daki sel felaketi için taziye mesajı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ