EKONOMİ 29.11.2022 14:15:03 0

İtalyan tadım uzmanlarından Kilis zeytinyağına tam not

İtalyan tadım uzmanlarından Kilis zeytinyağına tam not
Haberi Sesli Oku

İtalyan tadım uzmanlarından Kilis zeytinyağına tam not

Baharlı kokusu ve yoğun aromasıyla Kilis’te üretilen zeytinyağları, İtalyan tadım uzmanlarından tam not aldı.
Kilis tarım ekosistemi içerisinde önemli bir yeri olan zeytinyağının rekabet gücü İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) destekleriyle artıyor. İpekyolu Kalkınma Ajansı, Kilis zeytinyağının geliştirilmesine yönelik İtalya’nın Umbria Bölgesi’ne teknik çalışma ziyareti düzenledi. Zeytin ve zeytinyağı üreticilerine yönelik düzenlenen çalışma ziyareti çerçevesinde hem Kilis zeytinyağı tadım etkinliği düzenlendi hem de üreticilerin teknik eğitimler alarak iyi uygulamaları yerinde görmesine imkân sağlandı.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, “Zeytin ve zeytinyağı üreticilerimizin iyi uygulamaları ve yenilik transferi yapmalarına katkı sağlamak için İtalya’nın Umbria Bölgesi’ne çalışma ziyareti düzenledik. Üreticilerimiz, çalışma ziyareti çerçevesinde zeytin sıkma, depolama ve ambalajlama tesislerini ziyaret etti. İşletmecilerle görüşmeler gerçekleştirdi ve üretim hatları gezildi. Sektörün mevcut durumu ve sektörü güçlendirmeye yönelik yürütülen çalışmaları yerinde görüp, zeytinciliğin geliştirmesine yönelik eğitimlere katıldı. Örnek zeytin bahçeleri ziyaret edildi. Üreticilerimiz İtalya’nın farklı bölgelerinde üretilmiş zeytinyağlarını, İtalyan üreticiler de bölgemizde üretilen zeytinyağlarını tatma imkânı buldu. Verimli bir çalışma ziyareti oldu. Kilis zeytinyağı son dönmelerde rekabette üst sıralara çıkmış durumda. İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak biz de üreticilerimize kazandırdığımız bilgi birikimi ile üreticilerimizi Türkiye yüzyılına hazırlıyoruz' dedi.
İtalya’nın önde gelen tadım uzmanlarından Mario Paola Gabusi de, daha önce Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen zeytinyağlarını tatma imkânı bulduğunu belirterek, Türkiye’nin kaliteli zeytinyağı üretimi konusunda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.
[gallery ids=',64274']

İşgalciler Gazze'de çadırları bombaladı: 10 şehit

Yumurta fiyatları düştü talepler arttı

Ensarullah'tan dünyaya uyarı: Ben Gurion'a uçuşlarınızı durdurun, burası artık güvenli değil!

Kurumlar Vergisi Beyannamesi için son gün 5 Mayıs

Gazze'de "Yürütme Gücü" yeniden oluşturuluyor

Batman'da borç nedeniyle camilerin elektriğinin kesilmesine vatandaşlardan tepki

Bakan Tunç: Bilirkişilik eğitimleri 15 Mayıs'ta yeniden başlıyor

Nükleer Enerji Tedarikçi Bilgi Sistemi kullanıma açıldı

Afganistan'ın kuzeyinde sel can kaybı ve maddi hasara yol açtı

Rumenler tekrarlanan cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Nisan ayında EİB’den 1 milyar 468 milyon dolarlık ihracat

Kassam Tugayları, işgal saldırısında yaralanan siyonist esirin görüntülerini yayımladı

Ankara'da "Büyük Gazze Konferansı" gerçekleştirildi

Ensarullah Hareketi, işgal altındaki Ben Gurion Havalimanı'nı vurdu

İşgal çetesi 12 savaş uçağıyla Suriye’ye hava saldırısını gerçekleştirdi

İhmalkarlığın Bedeli Ağır Oldu: Belediye Kazısında Tonlarca Su Boşa Aktı

Yılın ilk 4 ayında havadan yapılan denetimlerde 37 binden fazla araca işlem yapıldı

Tapu masraflarına büyük zam! Yabancıya rekor artış

Tırın gizli bölmesine saklanan 351 bin euro  ele geçirildi

Nisan ayı enflasyon verileri yarın açıklanacak

Ankara'da kumar operasyonu: 15 gözaltı

Ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar yarısı

Kütahya'da 4 büyüklüğünde deprem

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

Yükleniyor