GÜNDEM 17.04.2023 19:40:06 0

İYİ Parti’den 'dolandırıcı ve küfürbaz aday' iddialarına cevap

İYİ Parti’den
Haberi Sesli Oku

İYİ Parti’den 'dolandırıcı ve küfürbaz aday' iddialarına cevap

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, partisinin birinci sıra milletvekili adayı hakkında sosyal medyada yer alan 'küfürbaz, dolandırıcı ve borsa spekülatörü olduğu' yönündeki iddialara cevap vererek, 'AK Parti’de, MHP’de bir tane borsacı var mı? Demek ki en doğru kriter bizdeymiş' dedi.
İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, parti binasında düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Mehmet Gürban’ın 'borsa spekülatörü, küfürbaz ve dolandırıcı olduğu' yönündeki iddialara da cevap verdi. Gazetecilerin sorusu üzerine iddialara cevap veren Gürban, 'Birinci sıradaki adayımız, Gaziantep’te çok fazla değilse bile Türkiye genelinde tanınırlığı yüksek. Bende sonradan araştırdım. Bir baba olarak küfür kesinlikle savunulamaz. Bir baba olarak kız çocuğunuza, 8 yaşındaki kız çocuğunuza, eşinize yapılmış bir küfre karşı nasıl bir tepki verirsin. Bu arkadaşımız da bir tepki vermiş ve bunu Twitter üzerinden vermiş. Abartılı bir şekilde ama karşı taraftan yapılan küfrü gördüğünüzde, arkadaşımızın abartılı küfrü bile hafif kalıyor. Arkadaşımız o küfredeni mahkemeye verip, 6 ay cezaevinde yatmasını da sağlıyor. Hatta cezaevinden çıkan kişi bu davranışından dolayı arkadaşımızdan özür diledi. Onun haricinde arkadaşımız ’dolandırıcı’ denilerek suçlanıyor. Arkadaşımız ’Şunu al’ diyor, alıp kazandığı zaman hayranları ’baba’ diyor. O kağıt kaybettiği zaman ’dolandırıcı’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Dosyasına da baktırttık. Dosyalarında da trafik cezası kadar ceza yemiş. Ben bu konuda araştırmayı ne genel merkezden ne de devletten daha büyük araştırma yapabilecek pozisyonda değilim. Savcılıktan adaylık belgesini almış, bunu benim yargılama gibi, kamuoyunun yargılama gibi bir durumu olabilir mi? Olamaz. Kriter olarak illaki avukat, doktor mu olmalı? Türkiye’nin en büyük borsa uzmanından bahsediyorsunuz ve bitmiş bir ekonominin yönetimine gelecek bir ülkeden bahsediyorsunuz. Hangi dalda uzman ekibiniz olmayacak. Eksiğiniz varsa dışarıdan ihraç edeceksiniz. İhraç etmektense bedenden koymak var ve bu arkadaş Antepli. AK Parti’de, MHP’de bir tane borsacı var mı? Demek ki en doğru kriter bizdeymiş. Demek ki başarılı bir iş adamı ki bu pozisyonda' dedi.
İddialar nedeniyle başka bir adayın istifa edeceği yönündeki iddialara da cevap veren Gürban, 'İstifa edecek olan adayımızın bizim kendi içerimizde yaptığımız oylamada en çok istenilen bir abimiz olduğu ama ben umarım ki istifa etmiyordur, etmeyecektir. Partiden istifa etmemesi, adaylıktan istifa etmesi bence ayrıca bir hata olur' diye konuştu.

Yeni teknoloji bin yıllık tartışma: Geçmişten günümüze yapay zekâ

Dünya birincisi hafızdan Batman’da Kur’an ziyafeti

Ticaret Bakanlığı nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı

İstanbul’da tarıma güçlü destek

Battalgazi'de mahallelerin çehresi değişiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

BM: Gazze sakinleri gıda ve içme suyuna erişimden neredeyse tamamen mahrum bırakıldı

Aynı anda 4 araca radar cezası kesebilen cihaz

İtalya vize randevuları ile ilgili resmi açıklama

Gündüz kuşağı programlarının durdurulması çağrısı yapıldı: Aile yapısı tehlikede!

Gazze’de gece yarısı baskınları: Siyonist hava desteğiyle gıda depoları yağmalandı

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus'ta sivilleri hedef aldı: 9 şehit

Narin Güran cinayeti davası 30 Mayıs'a ertelendi

SGK: Bazı mesleklerde yıpranma payı geçerli olmayacak

Özgürlük Filosu Koalisyonu: Gazze'ye yardım taşıyan geminin vurulması açık bir savaş suçudur

Afganistan heyelan: 20 ev yıkıldı

HAMAS: Özgürlük Gemisi'ne saldırı, siyonist rejimin devlet terörüdür

Savunma ihracatında yüzde 54 artışla yeni zirve

Bingöllü öğrenci, matematik olimpiyatlarında bronz madalya kazandı

İşgal çetesi Beyt Lahiya’da katliam yaptı: Çok sayıda şehid ve yaralı var

Türkiye'nin ham çelik üretimi geriledi

İslami Cihad: Özgürlük Gemisi’ne yapılan saldırı insanlığın aşağılanmasının yeni göstergesi

Uluslararası Af Örgütü: israil Gazze'de soykırım suçunu işliyor

Nefsi ve nesli ifsat eden büyük günah: Zina

Doç. Dr. Field: Şefkat ve kabul stresi azaltıyor!

Gaziantep'te araması bulunan 811 kişi yakalandı

Çil: Gündüz kuşağı adı altında yapılan yayınlar, aile kurumunu zedelemektedir

Bakan Bolat: Nisan ayı dış ticaret açığı yüzde 21,7 arttı

Filistinli çocukların çınarı İstanbul'da yeşeriyor

Mardin’de tonlarca saman balyası yandı

Yükleniyor