-
BIST 100
14559,20%1,07
-
DOLAR
48,48% 0,03
-
EURO
56,43% 0,12
-
GRAM ALTIN
6862,21% 1,12
-
Ç. ALTIN
10936,40% 0,06
İzmir’de kırtasiyelerde okul alışverişi hareketliliği başladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İzmir’de kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Kırtasiyeci esnafı, velilerin öğretmenler tarafından verilen listelere göre alışveriş yaptığını belirtirken, zincir marketlerin oluşturduğu rekabette
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala öğrenciler ve veliler okul ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiyelere akın etmeye başladı.
Kırtasiyelerdeki alışveriş hareketliliğini ve esnafın yaşadığı sorunları değerlendiren kırtasiyeci esnafı Ali Badem, yoğunluğun henüz istenilen seviyeye ulaşmadığını ancak önümüzdeki günlerde daha da artmasını beklediklerini söyledi.
“Hareketlilik ufak ufak başladı”

Ali Badem
Kırtasiyelerde hareketliliğin başladığını belirten Badem, “İşletmemizde hareketlilik ufak ufak başladı. Tabii ki daha iyi olacağına inanıyoruz. Geçmiş yıllara göre daha iyi olmasını temenni ediyoruz. Eski işler yok ama daha iyi olmasını bekliyoruz.” dedi.
“Bütün velilerimiz öğretmenin attığı listeye göre hareket etmek istiyor”
Velilerin alışverişte öğretmenler tarafından verilen listeleri dikkate aldığını ifade eden Badem, “Biz de listeye göre hareket etmek istiyoruz. Velilerimiz de listeye göre hareket etmek istiyor. Çünkü her öğretmenimizin istemiş olduğu ürünler farklı olabiliyor. Öğrencilerin çalışmış oldukları materyaller, kendi çalıştırdığı materyaller farklı olabiliyor. Bütün velilerimiz öğretmenin attığı listeye göre hareket etmek istiyor. Bizim için de daha iyi oluyor.” diye konuştu.

“Küçük esnaf olarak zincir maretlerle rekabet etme gücümüz kesinlikle yok”
Fiyatların enflasyon farklarına göre belirlendiğini ifade eden Badem, küçük esnaf olarak artan maliyetler karşısında zorlandıklarını söyledi.
Badem, “Enflasyon farklarına göre hareket ediyoruz. Biz de ticari bütçemize bunu katarak enflasyon farklarını yapmak istemiyoruz ama bizim de küçük esnaf olarak artık bunlara gücümüz kalmadı. Halk da bunun farkında, insanlar da veliler de bunun farkında.” ifadelerini kullandı.
Zincir marketlerin kırtasiye ürünleri satmasının küçük esnafı zorladığını dile getiren Badem, “Bu zincir marketlerin ürünleri, kırtasiye ve kırtasiye ürünlerinden farklı malları satmasından tabii ki şikâyetçiyiz. Bizler de olduğu gibi başka esnaf arkadaşlarımız da şikâyetçiler. Bizim küçük esnaf olarak bunlarla rekabet etme gücümüz kesinlikle yok. Bunu herkes biliyor zaten. Bu da haksız bir kazanç elde ettiriyor. Küçük esnaf olarak nereye gittiysek de sesimizi duyuramadık. İnşallah buradan yetkililer sesimizi duyarlar, küçük esnaf olarak bize sahip çıkarlar, kucak açarlar. Bu haksız rekabetin önüne geçerler.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Butaku mazbatasını alarak göreve başladı
Sahte sağlık ürünleri operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı
Bangladeş’te kızamık alarmı: Salgında can kaybı 999’a ulaştı
Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ege’den HAKSİAD’a nezaket ziyaret
e-YDS için başvurular başladı
Orta Doğu’ya açılan Habur Sınır Kapısı’nda rekor geçiş
ABD’nin Çin’e yönelik yapay zeka suçlamalarına Pekin’den sert yanıt
Bayındır’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Gaziantep'te 10 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da hafif ticari araç kamyona çarptı: 4 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl Valisi Çelik, üniversite ve yurt güvenliği toplantısına katıldı
Mardin’de 14 yıl önce baba ile kız cinayetine ilişkin soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Gazze'de şehit sayısı 73 bin 669'a yükseldi
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde koordinasyon ve faaliyet değerlendirme toplantısı yapıldı
DMM’den orman yangınlarıyla ilgili araç ve donanım açıklaması
Battalgazi'de temizlik çalışmaları farklı noktalarda sürüyor
All Alçı Sanayi, Halka Arz İçin Sermaye Piyasası Kurulu'na Başvurdu
Lübnan'daki Filistinli mülteciler UNRWA'nın hizmet kısıtlamalarını protesto etti
İzmir’de kırtasiyelerde okul alışverişi hareketliliği başladı
Teksas'ta tarih müfredatı, uzman uyarıları ve öğrenci itirazlarına rağmen İslam'ı kötüleyen şekilde kabul edildi
Siyonist rejimden Lübnan'ın güneyine yeni hava saldırıları
OECD’den Türkiye’nin PISA başarısına övgü
Yanardağ püskürmesinden sonra Endonezya'da uçuşlar yeniden başladı
ÖZYES sonuçları erişime açıldı
Yüzlerce davayı etkileyen DNA verilerini değiştirme skandalına 10 yıllık hapis cezası
PISA 2025’te Türkiye çevre biliminde OECD ortalamasını aştı
Eğitim-Bir-Sen’den Adidas’a sert tepki
Bilecik’te otobüste sentetik ecza ele geçirildi
İşgalciler, Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararlarını artırdı
Diyarbakır surlarında bitmeyen restorasyon tepkisi
Yükleniyor







