• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,37% 0,08
  • EURO

    45,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4305,94% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
İzzeddin El-Kassam Tugayları: HAMAS'ın büyük komutanı, Gazze lideri Yahya Sinvar'ı en yüce makama uğurluyoruz
DÜNYA
Tarih: 18.10.2024 17:31
Güncelleme: 18.10.2024 17:31
Kaynak: ILKHA
İzzeddin El-Kassam Tugayları: HAMAS
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şehid İzzeddin El-Kassam Tugayları, yayımladığı mesajda, "İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın büyük komutanı, Gazze lideri Yahya Sinvar "Ebu İbrahim’i” en yüce makama uğurluyoruz. O, Mescid-i Aksa'nın ve halkımızın meşru haklarının savunulmasında kahramanca

Şehit İzzeddin El-Kassam Tugayları, Şehid Yahya Sinvar için taziye mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajda "Komutanımız "Ebu İbrahim" onurlu bir cihad hayatı sürmüştür. Esaretinden hemen sonra cihad yoluna devam etmiş ve hiçbir zaman dinlenmeyi kabul etmemiştir. Hamas'ın askerî operasyonlarını denetlemiş ve Kudüs yolunda direnişin cephelerini birleştirmede önemli bir rol oynamıştır. Gazze'de liderlik yaptığı dönem, harekete davet, siyaset ve askerî alanda yeni bir sıçrama yaratarak "Aksa Tufanı" ile taçlandırmıştır." ifadelerine yer verildi.

Şehid İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından Şehid Yahya Sinvar için yayımlanan taziye mesajının tam metni şöyle:

"Bismillahirrahmanirrahim 

"Allah yolunda öldürülenleri ölü sanmayın; bilakis onlar diridirler, Rableri katında rızıklandırılırlar." 

Ey Mücahit Filistin halkımız... Ey Arap ve İslam ümmetinin kitleleri: 

Hareketimizin, halkımızın canlarını ve kanlarını Allah yolunda adayan liderleri, mücahitlerinin önünde şehitlik kervanına katılması bizler için bir onurdur. Komutanımız, işgalci düşmanla kahramanca çarpışarak şehit olmuştur, Gazze'nin korkak düşmanları için kolay bir lokma olacağını sananları hayal kırıklığına uğratmıştır.

Komutanımız "Ebu İbrahim" onurlu bir cihad hayatı sürmüştür. HAMAS'ın askerî ve güvenlik organlarının kurucu nesli arasında yer almış, ardından işgal zindanlarında yirmi yılı aşkın bir süre esir kalmış ve "Vefa El-Ahrar" anlaşmasıyla başı dik bir şekilde özgürlüğüne kavuşmuştur.

Esaretinden hemen sonra cihad yoluna devam etmiş ve hiçbir zaman dinlenmeyi kabul etmemiştir. Hamas'ın askerî operasyonlarını denetlemiş ve Kudüs yolunda direnişin cephelerini birleştirmede önemli bir rol oynamıştır. Gazze'de liderlik yaptığı dönem, harekete davet, siyaset ve askerî alanda yeni bir sıçrama yaratarak "Aksa Tufanı" ile taçlandırmıştır. Aynı zamanda ulusal ilişkiler ve ortak direniş faaliyetleri açısından da önemli bir dönüm noktası olmuştur. Büyük komutan İsmail Heniye'nin şehadetinden sonra, hareketin hem iç hem de dış liderliğini devralmıştır.

Direnişin kalbindeki hareketimiz Hamas, Filistin halkının cihad tarihinde ve ümmetimizin yürüyüşünde büyük ve belirleyici bir mücadeleye girmeye karar verdiğinde, bağımsızlığın bedelinin çok yüksek olduğunu biliyordu. İşgalcilerinden kurtulmadan önce her milletin ödediği bedeli ödemeye hazırdı, halkının haklarını işgalciye karşı savunarak liderlerimizi ve askerlerimizi feda etmeye gönüllü oldu. Cihadımız, Filistin tamamen kurtulana, son Siyonist kovulana kadar durmayacak ve meşru haklarımız geri alınana kadar sürecek. "Aksa Tufanının” birinci yılından sonra halkımızın pes etmemesi ve Siyonist işgalcilerin tüm vahşi soykırım suçlarına rağmen boyun eğmemesi bunun en büyük kanıtıdır.

Bu zalim düşman, Sinvar, Heniye, Nasrallah, Aruri ve diğer büyük direniş liderlerini öldürerek direnişin ateşini söndürebileceğini ya da geri adım attırabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Direniş, halkımızın meşru hedeflerine ulaşana kadar sürecek ve şehadet, liderlerimizin en büyük arzusu olacaktır. Onların kanı, kurtuluş yolunu aydınlatacak ve düşmanları yok edecek bir ateşe dönüşecektir. Liderlerimiz ardında, Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın işgalden arındırılmasına kadar işgale karşı savaşmaya kararlı yüz binlerce mücahit bırakmıştır. Allah’ın izniyle düşmanı topraklarımızdan temizleyeceğiz." (İLKHA)

Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Macron: İran'da rejimi zorla değiştirmek stratejik bir hata

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Macron: İran'da rejimi zorla değiştirmek stratejik bir hata

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar