• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Kaçak elektrik kullananların akıl almaz sistemi

28 Mayıs 2024, Salı 10:20
28 Mayıs 2024, Salı 10:20
Kaçak elektrik kullananların akıl almaz sistemi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kaçak elektrik kullananların akıl almaz sistemi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, kaçak kullanımı engellemek amacıyla yapılan yeni yeraltı şebekesi yatırımını engelleyen ve yüzde 72 oranında kaçak elektrik kullandığı tespit edilen bir siteye, 'Biz hırsız değiliz' yazılı pankart asılmıştı. Yapılan kontrollerde, aynı sitede yeni döşenen şebekeden kaçak elektrik hattı çekildiği belirlendi. Kaçak hattı çeken şahıslar, denetim ekiplerinin geldiğini fark edince kullandıkları malzemeleri bırakarak kaçtı.
Dicle Elektrik, kaçak tüketimle mücadelesini kırsal ve tarımsal sulama alanlarının dışında şehir merkezlerinde de sürdürüyor. Mardin’in Suriye sınırında yer alan Nusaybin ilçesinde bulunan Şerif Başak-3 isimli konut sitesinde eskiyen ve risk teşkil etmeye başlayan eski elektrik şebekesi toplanarak kaldırıldı. Eski şebekenin yerine yeni döşenen ve enerji kalitesini arttırıp kaçak tüketimi de önleyecek olan yeraltı şebekesinden elektrik verilmek istendi. Ancak site sakinlerinden bazıları, yeni şebekeden kaçak elektrik kullanamayacaklarını bildikleri için bu duruma karşı çıktı. Dicle Elektrik ekiplerine hakaret ederek siteden kovan şahıslar, sitelerinde aylık 100 bin kWh elektriğin yüzde 72,2’sinin kaçak olarak tüketildiğini öğrendi. Bunun yıllık 2,2 milyon TL’lik bir fatura oluşturduğunun açıklanması üzerine, site girişine “Biz hırsız değiliz” yazılı büyük bir pankart astılar.

Yeraltı kablosunu delip bodruma kaçak hat çekmişler
Hafta sonu akşam saatlerinde Dicle Elektrik’e yapılan bir ihbar üzerine denetim ekipleri, polise de haber vererek Kışla Mahallesi’nde bulunan Şerif Başak-3 sitesine intikal etti. Yapılan kontroller sonucunda daha yeni döşenen yeraltı elektrik şebekesine ait korumalı kabloların elektrik panosunun altı kazılarak delindiği ve buradan evlere kaçak elektrik hattı çekilmeye çalışıldığı belirlendi. Metrelerce uzunluktaki kaçak hattın sitenin bodrumuna kadar çekildiği ancak konutlara bağlantısının henüz yapılamadığı tespit edildi. Ekiplerin geldiğini görünce kaçan kişilerin kullandıkları malzemeleri de olay yerinde bıraktığı belirlendi. Dicle Elektrik ekipleri, gerekli tespitleri yapıp tutanak altına aldıktan sonra delinerek zarar gören yeraltı kablolarını onardı ve kaçak hattı iptal etti.

Kaçak hat çekenler hakkında suç duyurusunda bulunuldu
Yaşanan olay üzerine Dicle Elektrik avukatları harekete geçti. İlk incelemede, kaçak elektrik hattı çekilirken panonun bulunduğu alanın görünmemesi için buraya bir tır çekildiği tespit edildi. Avukatlar, kaçak elektrik hattı çekenlerin belirlenerek hak ettikleri cezayı alabilmesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı'ndan Kürtçe anadil yürüyüşü

Cizre'deki kazada 23 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Katrancı Ünalacak: katranın kullanım alanı oldukça geniş

Konya Karatay’da Ramazan öncesi denetimler sıklaştırıldı

Bursa'da 3,5 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR'dan Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin kadro talebine destek

Diyarbakır’da kaybolan zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa’da kontrolden çıkan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi

Ağrı’da 9 yaşındaki Hafsa’nın parmağı metale sıkıştı!

Gazze'de kimliği belirsiz şehitler defnedildi

Türkiye’nin en eski ve 52 yıllık takvim ustası Ertürker: İmsakiye ve takvim devri kapanıyor

Aladağ-İmamoğlu yolu kontrollü ulaşıma açıldı, Feke–Saimbeyli karayolu çift yönlü kapandı

Umut Kervanı, Mardin'de Ramazan öncesi yüzlerce aileye et dağıttı

Adıyaman'da tefecilik operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 70 milyon TL’lik dolandırıcılık operasyonu

Şanlıurfa Valisi Şıldak: Aile, en temel taşımız ve en güvenli yuvamızdır

Şanlıurfa’da 565 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de fırtına alarmı

Siirt’te Ramazan bereketi: Tahine yoğun ilgi, esnaf fiyat düşürdü

AFAD sarı kodlu uyarı verilen illeri anlık takip ediyor

Kütahya merkezli bahis operasyonunda 6 şüpheli tutuklandı

Bursa merkezli narkotik operasyonu: 102 gözaltı, 84 tutuklama

“Amerika’nın Denizcilik Eylem Planı” açıklandı

Merz: Avrupa kendi gücünü inşa etmeli, ABD’ye bağımlılık azaltılmalı

Van’da kar yağışı etkili oldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten soru önergesi: Diyarbakır neden kapsam dışı?

Sahur sofralarının vazgeçilmezi tahinin faydaları nelerdir?

Yaz: Her ayımız şubat, her günümüz şehid oldu

Almanya ve Ukrayna’dan otonom saldırı dronu ortaklığı

Gazze direnişi: Esir aileleri üzerinden bilgi toplayan israilli kadın ajan deşifre edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı'ndan Kürtçe anadil yürüyüşü

Cizre'deki kazada 23 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Katrancı Ünalacak: katranın kullanım alanı oldukça geniş

Konya Karatay’da Ramazan öncesi denetimler sıklaştırıldı

Bursa'da 3,5 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR'dan Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin kadro talebine destek

Diyarbakır’da kaybolan zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor