• BIST 100

    9677,89%3,06
  • DOLAR

    38,76% 0,01
  • EURO

    43,03% -1,39
  • GRAM ALTIN

    4006,37% -3,30
  • Ç. ALTIN

    6499,10% -3,27

Kadının safra kesesinden 2 bin taş çıktı

GÜNDEM 2.05.2023 12:25:07 0
Kadının safra kesesinden 2 bin taş çıktı

Kadının safra kesesinden 2 bin taş çıktı

Siirt’te karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran hastanın safra kesesinden 2 bin adet taş çıktı.
Siirt’te karın ağrısı şikayetiyle özel bir hastaneye başvuran 50 yaşındaki Perihan Altın’ın safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Hastanın, Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Dr. Akın Önder tarafından ameliyata alınan safra kesesinden 2 bin adet taş çıkartıldı.
Çok sayıda ameliyat yaptığını ancak ilk kez safra kesesinden bu kadar taş çıkardıklarını dile getiren Dr. Önder, bu durumun nadir yaşanan bir vaka olduğunu söyledi. Dr. Önder, “Hastamız 50 yaşında kadın bir hasta. Yaklaşık olarak 20 yıldır safra kesesinde taşı mevcuttu. Ameliyat korkusundan tedavisini hep ertelemiş. Hasta birazcık kilolu. Hastalığı artık dayanılamayacak seviyeye gelince bize başvurdu. Biz hastaya buradaki imkanlarımızın yeterli olduğunu burada ameliyatı kapalı bir şekilde yapacağımızı belirtince hastayı ikna ettik ve ameliyat ettik. Ameliyatta bir sıkıntı yaşamadık ameliyat yaklaşık olarak 30 - 35 dakika sürdü. Ameliyatta safra kesesini açtığımızda yaklaşık olarak 2 bin tane taş görünce biz de şaşırdık. İlk defa bu kadar taş gördük. Ameliyatımız başarılı geçti. Hastamızın genel durumu iyi. Bugün de gezip dolaşıyor, yemeğini yiyor öğlenden sonra taburcu edeceğiz” dedi.
Başarılı bir ameliyat geçiren Perihan Altın ise, kendini çok iyi hissettiğini ifade ederek hem doktora hem hastane çalışanlarına teşekkür etti. Altın, “Safra kesesi ağrısıyla hastaneye geldim. Safra kesesinde bir sürü taşım vardı. Kusmam vardı, halsizdim ağrılarımdan dayanamadım. Sağ olsun bu hastaneye geldim. Akın hocanın yanına geldim muayenemi yaptı ve safra kesesinde haddinden fazla taş olduğunu söyledi. Beni ikna edip karar verdik ameliyat oldum. Ameliyatım başarılı geçti ve gayet de iyiyim Allah’a şükürler olsun. Herhangi bir sıkıntım yok. Akın hocadan Allah razı olsun” diye konuştu.

Minik yüreklerden Gazze için büyük destek

161 hacı adayı Bingöl'den dualarla uğurlandı

Şanlıurfa’da çıkan yangın bir evi küle çevirdi

Diyarbakır’da sağanak ağacı devirdi: 3 araç zarar gördü

Kalp hastası bebek ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi

Diyarbakır'da sağanak: Caddeler göle döndü, altgeçitlerde araçlar mahsur kaldı

Bangladeş'te yıldırım düşmesi ve devrilen ağaçlar nedeniyle en az 14 kişi öldü

Sağlıklı beslenmenin görünmeyen tehdidi: Pestisit

Yumurta üretim ve satış işletmelerine denetim: Kurallara uymayanlara ceza yağdı

Diyarbakırlılar: Meyve mi alıyoruz cüzdan mı bırakıyoruz belli değil

Endonezya'da mühimmat patlaması: 13 ölü

Gazze’de doktor ve hemşireler aç karna çalışıyor

Batman’da Hafif Ticari Araç ile Motosiklet Çarpıştı: Maddi Hasar Meydana Geldi

Nur Şems Mülteci Kampı'nda evler yerle bir ediliyor

NATO Genel Sekreteri Rutte, 13 Mayıs’ta Türkiye’ye gelecek

Özel gereksinimli öğrencilerin aileleri için eğitim seti yayımlandı

10 kent için kuvvetli yağış uyarısı

Gazze'de şehit sayısı 53 bine yaklaştı, dünya sessizliğini koruyor

Türkiye olması gerekenden iki kat fazla tuz tüketiyor

Brent petrolün varili 65 dolar seviyesinde

Amasya'da 4,4 büyüklüğünde deprem

UNRWA: Gazze’deki insani dram hayal gücünün ötesinde

İngiltere hükümetine, işgal rejimine F-35 parçaları tedariki nedeniyle dava açıldı

Tulkerem'de 106 gündür süren işgal: Binlerce aile göç etti, mahalleler harabeye döndü

Afganistan'da maden çökmesi: 3 ölü

Siyonistler işgal ettikleri toprakları genişletiyor: Batı Şeria’da 7 kişilik ailenin evi yıkıldı

Batman merkezli çocuk istismarı operasyonu: 44 gözaltı

Hindistan, 32 havalimanını uçuşlara açtı

Toplam ciro endeksi martta arttı

Optisyenlerden, yaz aylarında göz sağlığı için güneş gözlüğü uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ