EĞİTİM 17.01.2024 11:20:05 0

Kadınlardan ebru sanatına yoğun ilgi

Kadınlardan ebru sanatına yoğun ilgi
Haberi Sesli Oku

Kadınlardan ebru sanatına yoğun ilgi

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde açılan ebru sanatı kursuyla kadınlar hem eğitim görüyor hem de yapmış oldukları birbirinden güzel ebru sanatıyla günün stresini atıyorlar. Ebru sanatını tüm ince ayrıntılarına kadar öğrenen kursiyerler, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti anlattılar.
Yüzyıllardan beri farklı bölge ve kültürlerin birikimiyle olgunlaşarak günümüze kadar gelmiş olan geleneksel sanatlardan biri olan, üstün teknik ve estetik niteliklerinin yanı sıra özgün tekniklerle ilgi çeken ebru sanatı, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) açılan kursta kadınlara öğretiliyor. Atölye çalışmasında, geleneksel ebru sanatının hem bilgilendirmesi hem de uygulaması yaptırılıyor. Kursa ilişkin değerlendirme yapan kadınlar, duydukları memnuniyeti ifade ederek, sağlanan imkanlar dolayısıyla teşekkür ettiler.
“Ebru sanatını yaparken huzurlu olduklarını görüyoruz”
Kurs hakkında bilgi veren Şehitkamil Sanat Merkezi Ebru Sanatı Eğitmeni Zerrin Saroğlu, “Haftanın 6 günü olmak üzere burada kursiyerlerimize ebru sanatını öğretiyoruz. Yaklaşık 25 kursiyerimiz eğitimlerimize katılıyor. Kursiyerlerimiz, kurstan gayet memnunlar. Kursiyerlerimiz, buraya gelmekten çok mutlular. Onlar mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Kursiyerlerimiz, ebru sanatını yaparken, bütün sorunlarını, günün stres ve yorgunluğunu üzerlerinden atıyorlar. Ebru sanatını öğrenirken yaptıkları her bir ebruda daha iyisini çıkarmaya çalışıyorlar. Her seferinde daha farklı ve daha güzel eserler çıkarmaya gayret gösteriyorlar. Kursiyerlerimizin, ebru sanatını yaparken huzurlu olduklarını görüyoruz. Onların, mutlu ve huzurlu olması bizleri de mutlu ediyor. Bizler de eğitmenler olarak, kursiyerlerimize elimizden geldiğince destek olmaya gayret gösteriyoruz. Ebru sanatına merakı olan tüm vatandaşlarımızı da kursumuza bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“Ebru yapmak insana huzur veriyor”
Günün stres ve yorgunluğunu ebru sanatını öğrenerek değerlendirdiğini dile getiren kursiyerler Şevval Özdemir, “Ben, matematik öğretmeniyim. Ebru sanatına ilgim, geçtiğimiz yıl başladı. Hocamızın da yardımıyla ebru yapmayı öğrendim. Hocamız, bizlere ebru sanatının tüm inceliklerini ayrıntılarına kadar öğretiyor. Biz de yaptığımız her bir eserin daha iyisini çıkarmaya çalışıyoruz. Kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum. Bunun yanında ebru yaparak günün stres ve yorgunluğunu atma imkanımız da oluyor. Gerçekten ebru yapmak, insana huzur veriyor. Bizlere böylesine güzel ve anlamlı bir hizmeti sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim atanacak

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

EPDK, Petrol Ofisi’nin Antalya Terminali hizmet tarifelerini güncelledi

Alp kardeşlerden örnek davranış: Harçlıklarını Umut Kervanı'na bağışlıyorlar

İstanbul'da çocukların canını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsüne ceza

Gazze'de basın tarihinin en büyük katliamı: 210 gazeteci şehit edildi

e-YDS 2025/6 bugün dört ilde yapılacak

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Yükleniyor