• BIST 100

    9310,07%0,10
  • DOLAR

    39,88% 0,29
  • EURO

    46,78% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4216,67% -0,91
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,00

Kafr Malik'te Yahudi terörü: İnsanları göçe zorlamak için korku salıyorlar

27 Haziran 2025, Cuma 07:08
27 Haziran 2025, Cuma 07:08
Kafr Malik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ramallah yakınlarındaki Kafr Malik köyü, siyonist rejim destekli Yahudi çetelerin organize saldırısıyla sarsıldı. 13 çocuğun bulunduğu bir ev yakıldı, üç Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Kafr Malik köyü, çarşamba akşamı siyonist rejim destekli Yahudi çetelerin organize saldırısına sahne oldu. Onlarca maskeli saldırgan, köyü basarak araçları ve evleri ateşe verdi, sivilleri hedef aldı.

Saldırıda üç Filistinli şehit olurken, yedi kişi de yaralandı.

Saldırının en ağır hedeflerinden biri, 19 kişilik Hamaile ailesi oldu. Aile reisi Afif Hamaile, henüz bir aylık olan kızını, Yahudi çetelerin yaktığı odadan son anda kurtarabildi. Saldırı sırasında evde 13 çocuk, yaşlı anne-baba ve iki aile daha bulunuyordu.

"Bu bir rastlantı değil, organize bir terördü"

Afif Hamaile'nin ifadesine göre saldırganlar en az 50 kişiydi ve gruplar halinde köydeki evlere yöneldiler. Bazıları önce aracını hedef aldı, ardından evin camlarını kırarak içeri molotof kokteyli attı. Aynı anda başka gruplar, kuzeninin ve komşularının evlerini ateşe verdi.

Olayı yerinde takip eden gazetecilere konuşan Hamaile, "Sanki bir plan çizilmişti. Hangi yollardan girecekleri, nereye saldıracakları belli gibiydi. Rastgele değil, eğitimli ve organize bir eylemdi" dedi.

Saldırıdan sadece kısa süre önce, işgal ordusuna bağlı askerlerin bölgeye konuşlandığı gözlemlendi. Hamaile, "Üç saat önce üç Yahudi çete mensubu gelip taş yığdı. Ne yapacaklarını anlamadım. Ama sonra ordu geldi. Yarım saat geçmeden köy yakıldı" dedi.

Yardım ederken şehit edildi

Saldırıya karşı köylüler bedenleriyle direnmeye çalıştı. Onlardan biri olan şehit Mürşid Hamaile, komşusu Afif'in evindeki çocukları alevler arasından çıkarmaya koştu. Dönüşte kendi evine saldıran başka bir grup Yahudi çeteyle karşılaştı. Eşi ve çocuklarını evden çıkarırken, işgalci askerler tarafından başından vurularak şehit edildi.

Eşi, "Onu evimizin kapısında, gözümün önünde vurdular. Kanı hâlâ taşların üzerinde duruyor" sözleriyle yaşananları anlattı.

Toplum aktivisti Tarık Osman, "Bu insanlar gezmeye gelmedi. Ellerinde liste vardı, hedefleri belliydi: Köyü yakmak. Ama biz direnmeseydik, çok daha büyük bir katliam yaşanacaktı" dedi.

Osman'a göre, artık sadece toprak yetmiyor. Yahudi çeteler artık doğrudan evlere giriyor, insanları göçe zorlamak için korku salıyor.

Abluka ve sağlık krizi

Köydeki toprakların büyük kısmına siyonist rejim el koymuş durumda. Geriye kalan 4 bin dönüm de abluka altında. Ana giriş yolları kapatılmış; sadece kuzeyden, dar bir güzergâh açık bırakılmış.

Saldırıda şehit edilen üç genç (Mürşid Hamaile, Muhammed en-Naci ve Lutfi Sabri) dün binlerce kişinin katılımıyla Kafr Malik'te defnedildi. Cenazeler, köydeki direnişin sembolü haline geldi.

Geçtiğimiz pazartesi günü de işgalciler, 13 yaşındaki milli muaythai sporcusu Ammar Mu'taz Hamaile'yi doğrudan hedef alarak şehit etmişti.

Gazze'de süren soykırımla eş zamanlı olarak, Batı Şeria'da da Yahudi çetelerin ve işgal ordusunun saldırıları artmış durumda. Resmi verilere göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da en az 1000 Filistinli şehit oldu, 7 binden fazla kişi yaralandı. 17 bin 500'den fazla kişi ise esir alındı. (İLKHA)

Siirt Belediyesi'nden kaldırım ve yol işgaline karşı kararlı mücadele

Şanlıurfa’da panelvan kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Aile ve İyilik temalı Uluslararası Aile Fuarı açıldı

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak

Bursa merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 gözaltı, 4 tutuklama

Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı

Malatya'daki yıllardır devam eden yol sorunu çözüldü

Pazar esnafının gözü yerli mahsulde: sebze fiyatları makul, meyve cep yakıyor

Müftü Bulut’tan velilere Kur’an kursu çağrısı: Çocuklarınızı manevi atmosfere yönlendirin

Siirt'te örtü yangını: Ekipler ve köylüler seferber oldu

Motorine zam bekleniyor!

Bursa'da orman yangını: Mahalle tahliye edildi

Karataş’ta balıkçı ağına takıldığı düşünülen Caretta Caretta ölü halde bulundu

Haaretz'in yayımladığı itiraflar vahşeti gözler önüne serdi

Yeni nesil teknoloji fuarı İstanbul'da başladı

İkinci el oto galerici esnafı: Yaz aylarında beklenen hareketlilik yok

Kazada hayatını kaybeden İTTİHADUL ULEMA müderrisi ve hadimi için taziye mesajları

UNRWA'dan çağrı: Gazze ablukası kaldırılsın, on binlerce çocuk açlıkla boğuşuyor

Fahiş konut ilanlarına 4,2 milyon TL ceza

Eğitimci Güler'den öğrencilere tatil tavsiyeleri: Sadece eğlenmek değil, gelişmek de tatilin bir parçası

Şanlıurfa’da 800 geçici personel alınacak

Hafta sonu e-YDS maratonu: Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça sınavları yapılacak

Şanlıurfa’da uzmanlar pulmoner hipertansiyon için buluştu

Marttan bu yana ilk kez Gazze'ye sınırlı tıbbi yardım girişi

Batman'da yangın tarım arazilerine sıçradı

Boks antrenörü İbrahim Halil Güzel’e milli görev gururu!

Gaziantep'te DOA cihazı kuruldu

Batman'da meyve suyu fabrikasında büyük yangın

Gazze ve Han Yunus'ta saldırılar: En az 10 şehit, çok sayıda yaralı

BM: Gazze'de sağlık hakkından söz etmek artık mümkün değil

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt Belediyesi'nden kaldırım ve yol işgaline karşı kararlı mücadele

Şanlıurfa’da panelvan kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Aile ve İyilik temalı Uluslararası Aile Fuarı açıldı

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak

Bursa merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 gözaltı, 4 tutuklama

Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı

Malatya'daki yıllardır devam eden yol sorunu çözüldü