• BIST 100

    9708,65%3,23
  • DOLAR

    39,79% -0,27
  • EURO

    46,70% -0,41
  • GRAM ALTIN

    4205,74% 0,13
  • Ç. ALTIN

    6740,52% 0,00

KAGEM Müdürü Kahyaoğlu: Aile Fuarı umut veren bir başlangıç

30 Haziran 2025, Pazartesi 12:52
30 Haziran 2025, Pazartesi 12:52
KAGEM Müdürü Kahyaoğlu: Aile Fuarı umut veren bir başlangıç
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle Ankara ATO Congresium’da ilk kez düzenlenen Uluslararası Aile Fuarı, üç gün boyunca yoğun ilgiyle karşılandı. KAGEM Müdürü Hatice Kahyaoğlu, fuarın aile ve değerler ekseninde umut verici bi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası Aile Fuarı, “Aile ve İyilik” temasıyla 27-29 Haziran 2025 tarihleri arasında Ankara ATO Congresium’da düzenlendi. Fuara katılım sağlayan çok sayıda vakıf ve dernek, üç gün boyunca aileyi ve toplumsal değerleri merkeze alan etkinliklerle ziyaretçilere dolu dolu bir program sundu.

Fuara dair İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan TDV Kadın, Aile ve Gönüllülük Hizmetleri (KAGEM) Müdürü Hatice Kahyaoğlu, “Bu fuar, aileyi yeniden merkeze alan, değerlerimizi hatırlatan ve geleceğe dair umut vadeden bir başlangıç oldu.” ifadelerini kullandı.

"Aile ve iyiliğe dair güçlü bir birliktelik oluşmasına vesile oldu"

'Aile ve İyilik' temasıyla düzenlemiş oldukları Uluslararası Aile Fuarı’nı bugün tamamladıklarını söyleyen Kahyaoğlu, "Üç dolu dolu günün ardından şöyle dönüp baktığımızda; gerçekten aileyi, iyiliği, dayanışmayı ve değerlerimizi yansıtan güçlü bir fuar olduğuna inanıyoruz. Üç gün boyunca halkımızın yoğun katılımı ve teveccühü, bu çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde, yaklaşık 40'a yakın sivil toplum kuruluşunun katkısıyla hayata geçen bu büyük organizasyon; yalnızca ülkemizden değil, dünyanın dört bir yanında gelen misafirlerle aynı zamanda uluslararası bir buluşma niteliği kazandı. Aile ve iyiliğe dair güçlü bir birliktelik oluşmasına vesile oldu." dedi.

"Üç gün boyunca, her biri özenle planlanmış programlarımızla aileyi kuşatıcı bir bakış açısıyla konferanslar, paneller ve söyleşiler düzenledik"

Kahyaoğlu, "Bu üç gün boyunca, her biri özenle planlanmış programlarımızla aileyi kuşatıcı bir bakış açısıyla konferanslar, paneller ve söyleşiler düzenledik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin dünyasına hitap eden eğlenceli ve eğitici oyun alanları oluşturduk. Hayal gücü ve estetiğin buluştuğu sanat sergileri ve atölyelerle bir 'Sanat Sokağı' oluşturduk. Aileye dair farkındalık oluşturmak amacıyla yarışmalar, atölyeler ve sahne gösterileri yaptık. Üç gün boyunca gerek stantlarımızda, gerek ana salonumuzda, gerekse iyilik salonu ve atölye alanlarımızda, aile ve iyiliğe dair farkındalık oluşturacak pek çok faaliyetler yapıldı. Buradaki amacımız malumdur. Bugün hepimiz oturup aynı şeyleri söylüyoruz: 'Dijitalleşme ailelerimizi, gençlerimizi tüketiyor, yıkıyor, bozuyor…' Bu tür serzenişleri sıkça dile getiriyoruz. Biz de diyoruz ki; ellerimizdeki telefonlarla sadece sosyal medyada gezmek yerine, çocuklarımızla oynayabileceğimiz birçok geleneksel oyunumuz, geliştirebileceğimiz sanatsal becerilerimiz var. Kişisel yetenekleri öne çıkaran, bireysel iyiliği geliştiren bu alanları burada tanıtmaya çalıştık." ifadelerine yer verdi.

"İnşallah bu çalışmaların devamını da yapabilmeyi, Rabbimizden güç ve imkan niyaz ediyorum"

Konuşmasının devamında Kahyaoğlu, şunları söyledi:

"Ayrıca sokakta oynanan geleneksel oyunları hatırlattık. Ailecek yapılabilecek etkinliklere dair farkındalık kazandırmaya çalıştık. En önemlisi ise, her bir sivil toplum kuruluşunun çalışmaları çok kıymetliydi. Her biri kendi alanında aileye ve iyiliğe dair çok güzel çalışmalar yürütüyor. Biz de bu çalışmaları görünür kılmak, bir araya getirmek ve buradan yeni iş birliklerine vesile olmak istedik. Ailelerimizi ve geleceğimizi tehdit eden küresel sorunlara karşı ortak bir mücadele zemini oluşturmak arzusundayız. Tüm bunlara vesile olduğumuz için büyük mutluluk duyuyorum. Katılım sağlayan tüm STK’lara teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmaların devamını da yapabilmeyi, Rabbimizden güç ve imkan niyaz ediyorum."

Kaçıranlar için Uluslararası Aile Fuarı internet sayfası ve TDV YouTube kanalı üzerinden paylaşılacak

Kahyaoğlu, fuarın aileyi koruma, iyilik değerlerini yaygınlaştırma ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği oluşturma açısından çok önemli bir zemin sunduğunu ifade etti. “İnşallah bu birliktelik kalıcı olur ve bu tür etkinlikler daha da artar” diyerek temennide bulunan Kahyaoğlu, tüm katılımcı ve paydaşlara teşekkür etti.

Fuar kapsamında düzenlenen paneller ve söyleşilerin kayıtlarının ise Uluslararası Aile Fuarı internet sayfası ve TDV YouTube kanalı üzerinden paylaşılacağı bildirildi. (İLKHA)

Adıyaman'da trafik kazası: 6 yaralı

Adıyaman'da yaz Kur'an kurslarının açılışı yapıldı

Yalova merkezli dolandırıcılık operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Biçerdöverler için zorunlu yangın tedbiri: Tedbirler alınmadan hasat yapılamayacak

Kur’an kursuna katılan çocuklar: Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon ve ekonomi üzerine mesajlar

Elazığ'da bir haftada 240 kişi gözaltına alındı

Adıyaman'da metruk ev yangını

Hatay'da ormanlık alanda yangın

Uyanık Ailesinin Acı Günü

"Gazze'de süt yok, acı mercimek var"

Milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı için geri sayım

Batman'da bıçaklı kavgada iki kişiyi yaralayan şüpheliler yakalandı

Birden fazla suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

CHP kurultay davası ertelendi

Gaziantep'te trafik kurallarına uymayan 22 arac sürücüsüne ceza kesildi

Motorine zam gündemde: Benzin ve LPG'de son durum

Şansi’den Erzurum’da güçlü mesaj: “Batman’ın sözü masada!”

Batman'da evlilik başvurusu yapan çiftlere yenidoğan tarama eğitimi verildi

Ercan Gün ve su park'larında hijyen seferberliği

Yaz Kur'an kursları tüm heyecanıyla başladı

30 öğrenci İslami İlimler Yüksek Öğretim Programı'ndan mezun oldu

Bunu yapmayan araç sahipleri, 140 bin TL ceza ödeyebilir

İdeal kilonu öğren, sağlıklı yaşa” kampanyası Batman Kozluk’ta hayata geçirildi

Batman’da evliliğe ilk adımda sağlık eğitimi: çiftlere yenidoğan taraması anlatıldı

İşsizlik rakamları açıklandı: Mayıs ayında düşüş

TOKİ teslime hazır onlarca daire satılacak! İşte detaylar

İhracat ve ithalat mayıs ayında arttı

AK Parti Batman kadın kolları’ndan koruyucu aile günü’ne anlamlı destek

Aile mezarlığı şekilleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adıyaman'da trafik kazası: 6 yaralı

Adıyaman'da yaz Kur'an kurslarının açılışı yapıldı

Yalova merkezli dolandırıcılık operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Biçerdöverler için zorunlu yangın tedbiri: Tedbirler alınmadan hasat yapılamayacak

Kur’an kursuna katılan çocuklar: Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon ve ekonomi üzerine mesajlar

Elazığ'da bir haftada 240 kişi gözaltına alındı