• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,04% 0,21
  • EURO

    48,49% -0,29
  • GRAM ALTIN

    5388,39% -0,76
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Kahraman eller Maraş’a uzanıyor

08 Şubat 2023, Çarşamba 10:01
08 Şubat 2023, Çarşamba 10:01
Kahraman eller Maraş’a uzanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kahraman eller Maraş’a uzanıyor

Yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak isteyen, ekseriyesi gençlerden oluşan gönüllerin kahramanları, Aydın’ın Efeler ilçesinde toplanan yardımların bir an önce bölgeye ulaşması için, arı gibi çalışarak Maraş’a el uzatıyor.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Türkiye, depremzedeler için seferber oldu. Tüm dünyaya dayanışmanın en güzel örneği sergilenirken, bir güzel dayanışma örneği de Aydın’dan geldi. Okulların deprem nedeniyle bir hafta tatil edilmesinin ardından ekseriyesi liseli gençlerden oluşan gönüllüler, atalarının izinden gitmeyi tercih ederek depremzedelere yardım elini uzattı. Toplanan yardımların en hızlı şekilde deprem bölgesine ulaşmasını sağlamak için taşın altına elini koyan gönüllerin kahramanları, arı gibi çalışarak malzemelerin tırlara yüklenmesini sağladı. Gönüllü gençlerin bu duyarlı davranışı ise görenlerin takdirini topladı.

“Onları en iyi ben anlarım”
2011 Van Depremi’nde enkaz altında kalan ve Türk askeri tarafından kurtarılan Sıla Canpolat, depremzedeler neler hissettiğini çok iyi anlayabildiğini ifade ederek; “Ben 2011 Van Depremi’nde enkaz altında kaldım. Onların ne yaşadığını, ne hissettiklerini çok iyi anlıyorum. Türk askerinin yardıma gitmesi gerek. Herkes donarak ölmüş. Sosyal medyada gördüklerimize inanamadık. En azından onlara yiyecek, içecek, giyecek göndermek için yardıma geldik. Umarım hepiniz çok iyisinizdir ve bir an önce felaket biter” dedi.

“Bir kişi bile çok önemli”
Bir kişinin bile yardıma gelmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Hasan Durgut; “Deprem yerine gidemediğimiz için Kızılay ve Büyükşehir tarafından toplanan yardımlara destek olmak istedik. Kızılay gönüllüleri olarak evlerimizde oturmak yerine tırların daha çabuk yola çıkması için çalışıyoruz. Çalışabilecek bütün herkesi Kızılay’a davet ediyorum. Buraya gelen bir kişi bile işlerin hızlanmasına yardımcı oluyor. Tırlarımızı erkenden yola çıkartalım. Oradaki kardeşlerimize, abilerimize, arkadaşlarımıza yardım edelim. Bir yardım bizim için çok önemli” dedi.

“Bu insanları yüreğiyle değerlendirsinler”
Türk halkının dayanışma örneği sergilediğini ifade eden Serkan Deniz; “Her şeyden önce halkımızı duyarlılığından dolayı canı gönülden kutluyorum. Çocuğundan yaşlısına kadar herkes buraya yardım için koştu. Ülkemizin güzel insanların yüreğini herkes görsün. Bundan sonra insan ayrımcılığı yapmasınlar. Yani bu insanları yüreğiyle değerlendirsinler. Ne mutlu halkımız bu yardımları yapıyorlar. Bizler de gönüllü olarak geldik. Bütün herkes burada gönüllü olarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Depremde ölenlerimize rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“Her zaman dua ediyorum”
Yardım çalışmalarına koşarak gelen ve gönüllülerin en küçüğü olan 9 yaşındaki Asmin Polat; “Burada eşyaları, battaniyeleri, yiyecekleri taşıyorum. Her zaman dua ediyorum” şeklinde konuşarak herkesi yardıma davet etti.

Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile görüştü

Mardin’de hasta vakasına giden ambulans otomobille çarpıştı

Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 28'e yükseldi

İBB uygulamasındaki veri sızıntısı soruşturması: 4 tutuklama

Mardin’de tıra arkadan çarpan kamyon sürücüsü hayatını kaybetti

Rus petrolü tartışması yeniden alevlendi

Ağrı'da tırlarda 761 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi

ABD medyası: Venezuela, Rusya’dan acil askeri destek istedi

Hollanda'da yolcu treni hemzemin geçitte kalan tır'a çarptı: 5 yaralı

ABD ile Hindistan arasında savunma iş birliği anlaşması

Rusya: Ukrayna'da 7 yer ele geçirildi

DSÖ'den M çiçeği virüsü için küresel salgın uyarısı

Hollanda'da kesin seçim sonuçları açıklandı

Rus Oreşnik hipersonik füzeleri Belarus'a konuşlandırılıyor

Kamyonet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 2 yaralı

Rusya'dan Avrupa temsilcilerine ülkeye giriş yasağı

Uçakta ani irtifa kaybı sonrası yolcular hastaneye kaldırıldı

Baltık Denizi'nde gerilim artıyor

“Bir Şefkat Haresi Projesi" kapsamında öğretmenlere “İyi Oluşu Güçlendirme” eğitimi verildi

Babasının kullandığı tırı'n altında kalan bebek hayatını kaybetti

Malatya'da bir şahıs iş yerinde ölü bulundu

Gaziantepli hayırseverden 4 yeni sağlık tesisi

Yavuz: İslam dünyası bilgiyle, bilimle, teknolojiyle bağını güçlendirmeli

Tespih ustası Şahin: Tespih sadece bir aksesuar değil; zikir, sabır ve dostluk sembolüdür

Mersin’de 2025 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Konya’da Şehit Burak Aydoğan Caddesi yeniden trafiğe açıldı

Konya’da direğe çarpan araçtaki sürücü hayatını kaybetti

Antalya’da aranan şahıslara yönelik operasyon

Mardin’de 8 uzun namlulu silah ele geçirildi: 2 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pentagon'dan Ukrayna'ya Tomahawk onayı

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile görüştü

Mardin’de hasta vakasına giden ambulans otomobille çarpıştı

Vietnam'da sel felaketinde ölü sayısı 28'e yükseldi

İBB uygulamasındaki veri sızıntısı soruşturması: 4 tutuklama

Mardin’de tıra arkadan çarpan kamyon sürücüsü hayatını kaybetti

Rus petrolü tartışması yeniden alevlendi