• BIST 100

    11387,48%0,25
  • DOLAR

    41,04% 0,01
  • EURO

    48,05% 0,53
  • GRAM ALTIN

    4496,11% 0,31
  • Ç. ALTIN

    7187,66% 0,54

Kahraman şehitlerin aziz hatıraları Adıyaman’ın yeni şehitliğinde sergilenecek

27 Şubat 2024, Salı 10:10
27 Şubat 2024, Salı 10:10
Kahraman şehitlerin aziz hatıraları Adıyaman’ın yeni şehitliğinde sergilenecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kahraman şehitlerin aziz hatıraları Adıyaman’ın yeni şehitliğinde sergilenecek

Vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerin kişisel eşyalarının yer alacağı müze ve şehitlik anıtının da içinde bulunduğu yeni Adıyaman Şehitliği tamamlandı.
Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen Adıyaman Şehitliği, 6 bin 632 metrekare alan üzerine kurulan şehitlikte müze ve idare binası, ay yıldızlı şehitlik anıtı, mezar alanı, meydan ve yürüyüş yolları, tören alanı, yeşil alan olmak üzere 6 bölümden oluşuyor. Şehitlikte bulunan müze binasında, Adıyamanlı şehitlerin kişisel eşyalarının sergileneceği müze salonu, sinevizyon odası ve çeşitli müştemilat bulunuyor. Müze salonunda cam sergi kutuları, duvarlarında şehit fotoğraflarını koymak için sergi panosu, savaş aracı sergi alanı yer alıyor. Daha önce sadece şehit mezarlarının bulunduğu şehitlik genişletilerek bir kompleks haline getirildi.
Adıyaman Valisi Osman Varol, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keleş ile birlikte şehitlikte incelemede bulundu. Adıyaman Valisi Osman Varol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehitlerimiz en kıymetli varlıkları olan canlarını vatanları için, bayrakları için, namusları için feda eden, bu büyük fedakarlığı yapan bizlerin en kıymetlileridir. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Onların mekanları cennettir, inşallah bize şefaatçi olurlar. Şehitlik konusunda Adıyaman hassas bir şehir, bu kapsamda ciddi güzel bir proje ile şehitliğimizin hem fiziksel durumunu iyileştirmek, hem de şehitlerimizin layıkıyla anılabileceği bir mekan oluşturmak için bu güzel alan ortaya çıktı. Şu an tamamlandı, artık son rötuşları yapılıyor. Burada bir tören alanımız, çok güzel de bir anıtımız var. Binanın içerisinde de Adıyamanlı şehitlerimizin özellikle özel eşyalarından oluşan müze olacak. Yine orada bir video konferans odası yer alacak. Orada da sürekli video ve görüntülerle yine şehitlerimizin anısı ziyaretçiler için canlandırılacak. Geniş bir tören alanı oluşturuldu, çünkü bizim özellikle özel günlerimizde veya şehit cenazelerimizde bu alana ihtiyaç var. Allah göstermesin inşallah bundan sonra hiç gerek olmaz, hiç kullanmayız. Ama en azından anma günlerinde kullanabiliriz. İnsanlarımızın, şehit yakınlarımızın ve şehitlerimizi ziyaret etmek isteyen diğer ziyaretçilerimizin geldiklerinde rahat edebilmesi için hem çevre düzenlemesi, hem anıtlar hem müze ile beraber onlara ne yapsak hakları ödenmez ne yapsak o fedekarlığın karşılığı olmaz ama en azından onların anısını yaşatmak gayesiyle bu proje gerçekleştirildi” dedi.

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde Gazze’ye destek yürüyüşü

Balıkesir'de 3.9 büyüklüğünde deprem

BM: israilin Gazze'yi işgalinin sonuçları yıkıcı olur

İki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 11 yaralı

Meclis Gazze gündemiyle olağanüstü toplanacak

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kimse burada anayasa yapılıyormuş gibi algı oluşturmasın

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Halk, kadınları istismar etmek isteyenlere gereken cevabı verecektir

İngiltere, Rus büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Siyonist işgalcilerden Yemen'e hava saldırısı

AB'den Rusya'ya sert tepki: Yaptırımlar artırılacak

İşgalciler, yardımlara ulaşmaya çalışan genci infaz ettikleri anları kayda aldı

Meksika’dan ABD’ye posta misillemesi

Bursa-Yenişehir kara yolu, orman yangını sebebiyle ulaşıma kapatıldı

Ukrayna'dan Macaristan'a suçlama

Endonezya'da kızamık salgını: 17 kişi hayatını kaybetti

Gazze için eylem yaptı, konsolosluk görevlileri tarafından darp edildi

Keşmir'de aşırı yağış kaynaklı ölümler 41'e yükseldi

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 17 ölü, 9 yaralı

Altın fiyatlarında yeni rekor

Bursa'daki orman yangını sürüyor: Bursa-Bilecik yolu trafiğe kapatıldı

Vietnam'ı Kajiki Tayfunu vurdu: 7 ölü, 34 yaralı

Bakan Yumaklı: Sütçü ırka göre daha fazla ve kaliteli et üreten hayvanlar elde edeceğiz

Hatay Antakya'da orman yangını

Meksika’da et yiyen kurtçuk vakaları kontrolden çıkıyor

Malatya'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

İspanyol yönetmen Almodóvar’dan siyonistlerle ilişkilerin kesilmesi çağrısı

Rus füze gemisine Azak Denizi'nde saldırı

Merkez Bsı rezervleri 176,3 milyar dolara geriledi

Hayvan desteklemeleri için başvuru süreci başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde Gazze’ye destek yürüyüşü

Balıkesir'de 3.9 büyüklüğünde deprem

BM: israilin Gazze'yi işgalinin sonuçları yıkıcı olur

İki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 11 yaralı

Meclis Gazze gündemiyle olağanüstü toplanacak

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kimse burada anayasa yapılıyormuş gibi algı oluşturmasın

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Halk, kadınları istismar etmek isteyenlere gereken cevabı verecektir