• BIST 100

    9174,74%-0,23
  • DOLAR

    39,56% 0,12
  • EURO

    45,53% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4283,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    6903,41% -0,57
GÜNDEM
Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan kuzeninin ailesi için yetkililerden yardım istedi
15 Şubat 2023 05:15
SON GÜNCELLEME: 01 Ocak 0001 12:00
Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan kuzeninin ailesi için yetkililerden yardım istedi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan kuzeninin ailesi için yetkililerden yardım istedi

Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan kuzeninin eşi ve kızı için yardım isteyen Mehtap Doğan, “AFAD ekiplerinin yetişemediği durumlar olabilir. Madencilerin desteğiyle belki ulaşılabilir. Onlardan da destek bekliyorum. Bugün depremin 10’uncu günü. Umudumuzu kaybetmedik. İnşallah onlarda kurtarılacaklar” dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili de etkileyen 2 büyük deprem nedeniyle 10 ilde birçok bina hasar alırken birçoğu da yıkıldı. 06 Şubat’ta meydana gelen depremin etkilediği 10 ilde de çalışmalar sürerken bu depreme Şanlıurfa’da yakalanan ve ailesiyle birlikte İstanbul’a gelen Mehtap Doğan, Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan kuzeninin eşi ve kızı için yetkililerden yardım istedi. Depremin ilk günü AFAD ekiplerinin kuzenini enkaz altından çıkardığını ancak eşi ve kızına ulaşamadıklarını dile getiren Doğan, bulundukları alanda 2 binanın hasar aldığını ve yıkılma tehlikesiyle ekiplerin çalışmalarında zorluk yaşadığını belirtti. Kuzeninin eşi ve kızını madencilerin de desteğiyle enkaz altından çıkarılabileceği ihtimalinin olduğunu anlatan Doğan, depremin 10’uncu gününde hala umudunu kaybetmediğini söyledi. Yetkililerden yardım bekleyen Doğan, açık adresi vererek kuzeninin enkaz başında günlerdir beklediğini ve tedaviyi de reddettiğini anlattı.

“Umudumuzu kaybetmedik”
Umudunu kaybetmediğini ve madencilerin de desteğini beklediğini ifade eden Mehtap Doğan, “Kahramanmaraş’ta Onikişubat Mahallesi’nde kuzenimin eşiyle kızı Tuğba ve Esila Tuğal enkaz altında. Hala 10 gündür haber alınamadı. Yalvarırım yardım edin. AFAD ilk gün geldi. Orada 2 tane bina var. Yan yatmış bundan dolayı enkaza giremiyorlar. Kuzenimin eşine ve kızına ulaşılmasını istiyorum. Ben deprem sırasında Şanlıurfa’daydım. Kuzenim ve ailesi enkaz altında kaldılar. Ben oraya gidemedim yollar da hasar görmüştü. Diğer kuzenlerim onların yanına gittiler. Ekipler kuzenimi ilk gün enkazdan çıkardılar. Hastaneye götürdüler. Belki o esnada kızıyla eşini çıkarmışlardır. Kızının adı Esila eşinin adı Tuğba Tuğal. Belki hastanede olabilirler. Kuzenim tedaviyi reddetti. Hala enkazın başında bekliyor. AFAD ekipleri çalışıyor ama orada hasar gören ve yan yatan 2 bina çok engel oluyor. Artçı depremlerden dolayı da çok sallantı oluyor. O binanın yıkılıp da Z Bloğa müdahale edilmesini istiyorum. Allah rızası için onlardan bir haber olursa bizimle iletişime geçmelerini istiyorum. Adresleri Şazibey Mahallesi Ali Sezai Bulvarı 64005. Sokak Ebrar Sitesi Z Blok Onikişubat Kahramanmaraş. AFAD ekiplerinin yetişemediği durumlar olabilir. Madencilerin desteğiyle belki ulaşılabilir. Onlardan da destek bekliyorum. Bugün depremin 10’uncu günü. Umudumuzu kaybetmedik. İnşallah onlarda kurtarılacaklar. 220 saatten sonra kurtulan insanlarımız var. Darısı bizim başımıza İnşallah Esila ve Tuğba’da sağ salim kurtulacak” diye konuştu.
[gallery ids=',120780,120781,120782,120783']

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Şırnak’taki orman kesimini Meclis’e taşıdı

Adana'da yangın söndürme uçağı düştü: 2 pilot yaralı

Gaziantep'te gümrük kaçağı yüzlerce klima ele geçirildi

Zulümden kaçıp Türkiye'ye sığındı ama geri gönderme merkezinde vefat etti

HÜDA PAR’dan Khasan Umarov açıklaması: Göz göre göre ölüme yürüdü!

YKS öncesi öğrencilere moral desteği

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: Binlerce hap ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Nijerya, Asya pazarlarına benzin ihracatına başladı

Çukurova’da orman yangını: Yerleşim alanlarına yaklaştı

Malatya'da yol güvenliği için taş duvar çalışması yapıyor

Merkez Bsı faizi sabit tuttu

Malatya'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Siyonist Katz'dan Hamanei'ye suikast tehdidi

Tulkerem'de binlerce aile yerinden edildi

Hamanei, Sepah'a yeni Kara Kuvvetleri Komutanı atadı

Türkiye genelinde mayıs ayında 130 bin 25 konut satıldı

Almanya'dan işgalci siyonistlere silah ihracatı devam ediyor

Yaz Kur'an kursları 30 Haziran'da başlıyor

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 706'ya ulaştı

WIHU Başkanı Dr. Kasım Sezen: Gazze, İslam âleminin bir bayrağıdır

Dr. Göçer: Yazın çocuklarda el-ayak-ağız hastalığı artıyor

Arı, TEMA'nın uyum eğitimine katıldı

Şanlıurfa'da Filistin bayraklı uçurtmalar gökyüzünü süsledi

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Siirt’te 92 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak

Kudüs Valiliği: Siyonist rejim, bölgesel gerilimi fırsat bilip Kudüs'ü izole ediyor

Yazar Aydın: Bu savaş, Batı dünyası ile İslam dünyası arasında bir var oluş savaşıdır

Putin ile Şi Cinping, İran meselesini görüştü

Uraloğlu: Çatışma sürdükçe uçuşlar başlamayacak

İçten: Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalık riski o kadar azalır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Demir, Şırnak’taki orman kesimini Meclis’e taşıdı

Adana'da yangın söndürme uçağı düştü: 2 pilot yaralı

Gaziantep'te gümrük kaçağı yüzlerce klima ele geçirildi

Zulümden kaçıp Türkiye'ye sığındı ama geri gönderme merkezinde vefat etti

HÜDA PAR’dan Khasan Umarov açıklaması: Göz göre göre ölüme yürüdü!

YKS öncesi öğrencilere moral desteği

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: Binlerce hap ve ruhsatsız silah ele geçirildi