• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Kahta 1. Bağbozumu Festivali’nde renkli görüntüler

09 Eylül 2024, Pazartesi 10:13
09 Eylül 2024, Pazartesi 10:13
Kahta 1. Bağbozumu Festivali’nde renkli görüntüler
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kahta 1. Bağbozumu Festivali’nde renkli görüntüler

Adıyaman Kahta Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Bağbozumu (Kerge) Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Kahta’da düzenlenen 1. Bağbozumu (Kerge) Festivali ilçeye bağlı Karacaören Köyü Muhtarı Selim Bozan’ın üzüm bağında gerçekleştirildi. Düzenlenen festival çerçevesinde bağdan koparılan üzümlerle geleneksel üzüm çiğneme ve pekmez kaynatma etkinliği düzenlendi.
Üzüm bağcılığının tanıtılması ve teşvik edilmesi amacıyla Kahta Belediye öncülüğünde düzenlenen festivalde yöresel kıyafetleriyle halay çeken vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Bağbozumu ve şire yapımı etkinliğine katılan Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, pekmez, kesme ve bademli sucuk gibi birçok ürünün yapım aşamasına eşlik etti.
Kahta’da 16 bin dekar alanda üzüm yetiştiriciliği yapıldığını belirten Kahta İlçe Tarım Müdürü Mehmet Selim Yıldırım, üreticilerin daha hijyenik şartlarda çalışması için geçen yıl 23 çiftçiye üzüm sıkma makinesi dağıttıklarını ifade ederek tarımsal anlamda ilk defa düzenlenen festivalin, bölgedeki ürünlerin tanıtılmasına katkı sağlayacağını söyledi.
İlçede bağbozumu müzesi yapılacağına dikkat çeken Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ise, "Kahta’da ilk defa böyle bir etkinliğe sahip oluyoruz. Kerge festivalini gerçekleştiriyoruz. Yani bağbozumu festivali. Bu dönemde bağdaki üzümlerimiz toplanır daha sonra şireye çevrilir. Şireden de değişik ürünler elde edilir. Pelit, pastığ, sucuk gibi ürünler elde ederiz. Bizim bu bölgede geleneksel bir olaydır bu. Ve adına da Kerge diyoruz biz. Bu kültürümüzü gelecek nesillere taşımak amacıyla böyle bir festivale başladık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde çok daha büyük etkinlikler olacaktır. Bunun yanında da şöyle bir müjdeyi vermek istiyorum. Bir bağbozumu müzesi sözünü aldık. İnşallah köylülerimizden ve çevremizden bununla ilgili ürünleri olanların bize bu konuda yardımcı olacaklarını söylediler. Önümüzdeki dönemde de müzemiz olacak. Bu tür etkinlikler bizim kültürümüzü özellikle gelecek nesillere yansıtmak adına önemli olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle 1. Bağbozumu (Kerge) festivalimiz hayırlı olsun inşallah. Önümüzdeki dönemlerde çok daha büyük ve güzel festivallere şahit olacağız” dedi.
Festivalde, Türk Halk Müziği Sanatçısı Recep Tanyıldız’ın seslendirdiği hareketli parçalar eşliğinde halaya geçen protokol üyeleri ve vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadı. Festivale Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, AK Parti İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, Kahta İlçe Tarım Müdürü M. Selim Yıldırım, AK Parti Kahta İlçe Başkan Vekili Gaffar Çelebi, İl Genel meclis Üyesi Turan Yıldırım, kurum Müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama