• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Kalça çıkığı hastaya kısaltmalı kalça protezi ameliyatı yapıldı

11 Mayıs 2024, Cumartesi 12:10
11 Mayıs 2024, Cumartesi 12:10
Kalça çıkığı hastaya kısaltmalı kalça protezi ameliyatı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kalça çıkığı hastaya kısaltmalı kalça protezi ameliyatı yapıldı

Mardin’de doğuştan kalça çıkığı olan hastaya 6 hafta arayla ikinci kısaltmalı kalça protezi ameliyatı yapıldı.
Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı ve Mardin İl Sağlık Müdürlüğü desteğiyle Nusaybin Devlet Hastanesinde kalça çıkığı olan hastaya ikinci kısaltmalı kalça protezi ameliyatı yapıldı. Nusaybin Devlet Hastanesinde ziyaret ettiği Selma Sağat’ın hikayesinden etkilendiğini belirten Kaymakamı Ercan Kayabaşı, 'Kıymetli gazimizin kızı Selma hanım 5 ay önce yanımıza geldiğinde kalça çıkıklığı problemi ile uzun yıllardır mücadele ettiğini anlattı. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak dezavantajlarından bahsetmişti. Bu noktada devletimizden çözüm bulması konusunda kaymakamlığımızı ziyarette bulunmuştu. Biz incelemelerimizi yaptık. Kardeşimiz birçok hastanede tedavi yöntemlerini aramıştı. Özel hastanelerde tedavi masrafları çok yüksek olduğu ile karşılaşınca devlet hastanemizde hem başhekimimiz hem de ilgili alandaki doktorumuzla yaptığımız toplantıda epey bir kafa yorduk bu noktada. Hastamızı nasıl tedavi edebiliriz, normal hayatına nasıl döndürebiliririz devlet hastanemizde yapabilir miyiz noktasında birçok fikir alışverişinde bulunduk. Bu tür faaliyetler cesaret isteyen icraatlardır” dedi.

Nusaybin İlçe Devlet Hastanesinde hem fiziki kapasitesi ile hem de doktor ve uzman kadrosuyla bu işin altından kalkabileceklerine inanıp harekete geçtiklerini belirten Kaymakam Kayabaşı, “Bu noktada gerekli girişimleri kıymetli uzman doktorumuz ile birlikte süreci başlattık. Bugün gelinen noktada yaklaşık dört aylık bir süreçte hastamızın iki operasyonu gerçekleştirildi. Eski halinden eser kalmadı. Kendi rahatsız olduğu fiziksel engeller kıymetli doktorumuzun önderliğinde hastanemizin ev sahipliğinde tamamen bertaraf edilerek sağlığına kavuştu. Bu sadece fiziksel bir sağlığa kavuşma değil. Aynı zamanda psikolojik ve mental sağlığını da çok hızlı bir şekilde olumlu seyrettiğine bizzat şahit olduk. Öncelikle kıymetli kardeşimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi diliyorum. Bir parantez açarak da hem Nusaybin Devlet Hastanemize hem yöneticilerine hem de bu operasyonu büyük bir özveriyle gerçekleştiren saygıdeğer uzman hocama tüm Nusaybinli hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Nusaybin Devlet Hastanemiz bütün kadrosuyla birlikte Nusaybinli hemşerilerimize hizmet etmeye devam edecektir” diye konuştu.
Nusaybin Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Selim Ünverdi ise hastanın dört ay önce kaymakam Kayabaşı talimatıyla kendilerine geldiğini söyledi. Ünverdi, 'Kalça çıkığı tanısı konuldu. Ortopedi uzmanımız Abdurrahim Navat ve ekibi ile değerlendirdik. Hastanemizde bu operasyonları gerçekleştirdik. Bu ilimizde ilk defa yapılan bir operasyon. Başarılı bir şekilde geçti. Hastamızın 15 gün içerisinde taburcu edeceğiz” şeklinde konuştu.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahim Navat, doğuştan kalça çıkış şikayetiyle hastanelerine başvuru yapıldığını belirterek, 'Yürüme topallama bel çukurunda belirginleşmeye çok büyük sıkıntılıydı. Hastamız daha önce hem devlet hastanesinde hem de özelde imkanları zorlamış. En son buraya geldiğinde gerekli malzemelerin temininde sorun olduğunu ilettik. Kaymakamımız Ercan Kayabaşı, başhekimimiz ve il sağlık müdürlüğümüz el birliği ile bu işi çözdüler. Ben ve daha önce aynı hastanede çalıştığımız Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. Deniz Akbulut ile beraber yaklaşık 6 hafta arayla yapılan iki ameliyatla her iki kalçasını normal olması gereken yerine yerleştirip protez koyduk. Böylece hastanın boyu 6 santimetre uzamış oldu. Bel çukurunda bulunan belirginlik sorunu çözüldü ve kalça eklem hareket açıklığı neredeyse normal insan açısına kavuştu. Ameliyat içinde ve sonrasında herhangi bir komplikasyon olmadı. Hastanın normal yürümesi ve normal hayata dönmesini bekliyoruz” dedi.
Ameliyatına katkıda bulunan herkese teşekkürlerini ileten Selma Sağat, Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı sayesinde inancını yitirmediğini belirtti. Sağat, 'Bugüne kadar inancımı ve umudumu hiçbir zaman yitirmedim. Çalmadığım kapı kalmadı bugüne kadar. En son Nusaybin Kaymakamımız Ercan Kayabaşı’nın kapısını çaldım. Allah razı olsun kaymakam bey beni geri çevirmedi. Kaymakamımızın ilk söylediği cümleyi unutamıyorum. Biz elimizden gelen her şeyi yaparız dedi. Oradan çıkıp eve gittiğimde o inancım daha da arttı. Allah hepsinden razı olsun. Doktorumun çok büyük emeği var. Bu 3 insanın her zaman bende değeri olacak ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Fırat-OSB İsale Hattı Projesi'nin açılışı gerçekleşti

Umut Kervan'ından Bursa'da yüzlerce ihtiyaç sahibi çocuğa bot ve mont desteği

Şanlıurfa’da motosiklet kazası

Şanlıurfa’da arazi anlaşmazlığı silahlı kavgaya dönüştü

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 925'e yükseldi

Kapıkule’den bir günde 3 bin 442 ticari araç geçti

Suriye'de Kuneytra kırsalına giren işgalciler kontrol noktası kurdu

​Balıkesir'de İHA boş araziye düştü

Şanlıurfa’da teşvik dolandırıcılığı operasyonu: 4 tutuklama

İşgalciler ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'nin dört bir yanında saldırılar

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi

Harvard'a Filistin bedeli: Trump yönetimi finansman kararını yargıya taşıdı

​ Şişli’de kontrolden çıkan otomobil dehşet saçtı: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze Direniş Güvenliği: Tövbe süresi bitti, işbirlikçiler tek tek yakalanacak

Malatya'da dereye düşen işçi hayatını kaybetti

Rusya Odesa'yı vurdu: 8 ölü, 27 yaralı

Gaziantep'te 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Coğrafi işaretli tiftiği ilmek ilmek dokuyarak sanatta dönüştürüyorlar

Ankara Valiliği: “Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi” kararlılıkla sürdürülüyor

Başkan Gülpınar: Biz artık günü kurtaran değil, şehri geleceğe hazırlayan adımlar atıyoruz

Uluslararası Af Örgütü'nden Tunus'a çağrı: Ayachi Hammami'nin hapis cezaları iptal edilsin

​Rusya, Ukrayna'yı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Üç aylar Ramazan'a hazırlık için büyük bir fırsattır

siyonist çeteden ChatGPT, sosyal medya ve arama motorlarına 6 milyon dolarlık propaganda yatırımı

​İşgal rejimine ait araştırma kuruluşu: Hizbullah'ın en az 20 bin füzesi bulunuyor

İşletmelere kişi başına 3 bin 500 TL teşvik verilecek

Bakan Tekin, "Aile Yılı" etkinlikleri kapsamında öğretmenlerle doğa yürüyüşü yaptı

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye mal ve hizmet sektöründe dünyanın enleri arasında

HAKSİAD’dan hizmet sektörü zirvesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep Fırat-OSB İsale Hattı Projesi'nin açılışı gerçekleşti

Umut Kervan'ından Bursa'da yüzlerce ihtiyaç sahibi çocuğa bot ve mont desteği

Şanlıurfa’da motosiklet kazası

Şanlıurfa’da arazi anlaşmazlığı silahlı kavgaya dönüştü

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 925'e yükseldi

Kapıkule’den bir günde 3 bin 442 ticari araç geçti