• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,33% 0,01
  • EURO

    51,39% 0,27
  • GRAM ALTIN

    6945,16% 0,01
  • Ç. ALTIN

    11326,76% 0,00

Kamuya tayinlerde mülakat kalkıyor

23 Şubat 2021, Salı 08:56
23 Şubat 2021, Salı 08:56
Kamuya tayinlerde mülakat kalkıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kamuya tayinlerde mülakat kalkıyor

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı ile kamuda önemli değişiklikler yapılması planlanıyor. Edinilen bilgilere göre kamu görevine ilk defa yapılacak tayinlerde görevin niteliğinin gerektirdiği hâller dışında mülakat kaldırılacak, atamalar sadece merkezî imtihan sonuçlarına göre yapılacak. Böylelikle, kamuya alımlarda mülakatın çok zaman alması ve bu konuda yaşanan aksaklıklar sebebiyle oluşan sıkıntılar giderilmiş olacak.

FARKLI KARARLAR ÖNLENECEK

15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt mensuplarının yargıdan temizlenmesi sayesinde daha etkin bir şekilde çalışmaya başlayan mahkemelerden zaman zaman aynı konuda çıkan farklı kararlar da tartışma konusu oluyordu. Bu durum vatandaşın adalete olan güven duygusunu sarsıyordu. Adalet Bakanlığı, bunun önüne geçmek için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda yüksek mahkemelerin ilgili dairelerinin de katılımıyla düzenli toplantılar yapılacak. Toplantılarda mahkemelerden aynı konular hakkında farklı kararların çıkmaması için yapılacak değerlendirmelere göre hareket edilecek.

KAMU DAHA ‘TİTİZ’ OLACAK

Bunların yanı sıra, tedbirsiz ve dikkatsiz davranışlar sonucu insan hayatının zarar görmemesi için kamu kurum ve kuruluşları, gerek düzenleyici ve denetleyici gerekse de icra eden merci olarak her türlü tedbiri titiz bir şekilde alacak ve uygulamasını takip edecek. Bir başka mesleği yapan kişilerin avukatlık stajı yapabilmesine de imkân sağlanacak. Kamu avukatlarının çalışma esasları ve özlük hakları iyileştirilecek.

HASSASİYET ARTIRILACAK

Ayrıca, toplumun insan haklarına hassasiyetini artırmak için din görevlilerine de temel insan hakları eğitimi verilecek. Mülki idare amirleri ile üst kademe kamu yöneticilerinin insan hakları hassasiyetini artırmaya yönelik faaliyetler yapılacak.
Adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla İstanbul Havalimanı’nda başlatılan 7 gün 24 saat adliye uygulaması hava ve yolcu trafiğinin yoğun olduğu diğer havalimanlarında da yaygınlaştırılacak. İstanbul’un ardından önümüzdeki dönemde Ankara ve Antalya gibi yolcu trafiğini yoğun olduğu büyükşehirlerdeki havalimanlarında da uygulama faaliyete geçirilecek. Dünyada bir ilk olan uygulama sayesinde vatandaşların işleri kısa sürede çözüme kavuşabiliyor. Mahkemelerde, havalimanında işlenen suçların soruşturmaları ve para cezalarına ilişkin işlemler yapılıyor.

Türkiye Gazetesi

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Trump'tan Kanada çıkışı: Çin tarafından ele geçiriliyor

Akdeniz'de düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 50 ölü

Polonya: Rusya, Orta Avrupa ve Doğu Avrupa için tehdit oluşturmaya devam edecek

Mersin’de izinsiz gösterinin ardından yaşanan olayda 1 kişi öldü

Aydın'da otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı

Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya HAMAS Şura Meclisi Başkanı Derviş ile görüştü

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü binasına EYP’li saldırı: İki şüpheli kaçtı

ABD'de petrol sondaj platformu devrildi: Alevler etrafı sardı

ABD'de şiddetli soğuklar can alıyor: 3 kişinin cesedine ulaşıldı

Çanakkale’de 39 düzensiz göçmen yakalandı

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı protesto

Kilauea Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Cansuyu Derneği’nden Batman’da 310 Aileye Giyim Yardımı

Anahtar Partili Korkmaz’dan Doğu Ekspresi Çağrısı

Pakistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 5 ölü, 4 yaralı

İran'da çığ altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti

HÜR Gençlik’ten Mersin’de uyuşturucuya karşı farkındalık çalışması

Diyarbakır'da yoğun sis etkili oluyor

Pakistan’da bir otelde yangın faciası: 3 ölü

Gaziantep'te 4,1 büyüklüğünde deprem

Gümrüklerde 1,7 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya Dışişleri Bakanı Tuggar Türkiye'ye geliyor

ABD'de bir kişinin federal ajanlar tarafından vurularak öldürülmesinin ardından geniş çaplı protestolar düzenledi

Feribot seferlerine fırtına engeli

Güney Afrika, çete şiddetiyle mücadele için ordu konuşlandırmayı değerlendiriyor

İtalya, İsviçre Büyükelçisi Cornado'yu geri çağırdı

Endonezya'daki heyelanda ölü sayısı 25'e yükseldi

Uzman uyardı: Donma ile hipotermiyi ayırt etmek hayat kurtarıyor

Lübnan'a işgal saldırısında bir şehit

Rusya’nın Belgorod kentine yoğun füze saldırısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump'tan Kanada çıkışı: Çin tarafından ele geçiriliyor

Akdeniz'de düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 50 ölü

Polonya: Rusya, Orta Avrupa ve Doğu Avrupa için tehdit oluşturmaya devam edecek

Mersin’de izinsiz gösterinin ardından yaşanan olayda 1 kişi öldü

Aydın'da otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı

Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya HAMAS Şura Meclisi Başkanı Derviş ile görüştü

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü binasına EYP’li saldırı: İki şüpheli kaçtı