• BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,29% 0,04
  • EURO

    50,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6778,74% 2,44
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 0,00

Kamuya tayinlerde mülakat kalkıyor

23 Şubat 2021, Salı 08:56
23 Şubat 2021, Salı 08:56
Kamuya tayinlerde mülakat kalkıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kamuya tayinlerde mülakat kalkıyor

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı ile kamuda önemli değişiklikler yapılması planlanıyor. Edinilen bilgilere göre kamu görevine ilk defa yapılacak tayinlerde görevin niteliğinin gerektirdiği hâller dışında mülakat kaldırılacak, atamalar sadece merkezî imtihan sonuçlarına göre yapılacak. Böylelikle, kamuya alımlarda mülakatın çok zaman alması ve bu konuda yaşanan aksaklıklar sebebiyle oluşan sıkıntılar giderilmiş olacak.

FARKLI KARARLAR ÖNLENECEK

15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt mensuplarının yargıdan temizlenmesi sayesinde daha etkin bir şekilde çalışmaya başlayan mahkemelerden zaman zaman aynı konuda çıkan farklı kararlar da tartışma konusu oluyordu. Bu durum vatandaşın adalete olan güven duygusunu sarsıyordu. Adalet Bakanlığı, bunun önüne geçmek için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda yüksek mahkemelerin ilgili dairelerinin de katılımıyla düzenli toplantılar yapılacak. Toplantılarda mahkemelerden aynı konular hakkında farklı kararların çıkmaması için yapılacak değerlendirmelere göre hareket edilecek.

KAMU DAHA ‘TİTİZ’ OLACAK

Bunların yanı sıra, tedbirsiz ve dikkatsiz davranışlar sonucu insan hayatının zarar görmemesi için kamu kurum ve kuruluşları, gerek düzenleyici ve denetleyici gerekse de icra eden merci olarak her türlü tedbiri titiz bir şekilde alacak ve uygulamasını takip edecek. Bir başka mesleği yapan kişilerin avukatlık stajı yapabilmesine de imkân sağlanacak. Kamu avukatlarının çalışma esasları ve özlük hakları iyileştirilecek.

HASSASİYET ARTIRILACAK

Ayrıca, toplumun insan haklarına hassasiyetini artırmak için din görevlilerine de temel insan hakları eğitimi verilecek. Mülki idare amirleri ile üst kademe kamu yöneticilerinin insan hakları hassasiyetini artırmaya yönelik faaliyetler yapılacak.
Adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla İstanbul Havalimanı’nda başlatılan 7 gün 24 saat adliye uygulaması hava ve yolcu trafiğinin yoğun olduğu diğer havalimanlarında da yaygınlaştırılacak. İstanbul’un ardından önümüzdeki dönemde Ankara ve Antalya gibi yolcu trafiğini yoğun olduğu büyükşehirlerdeki havalimanlarında da uygulama faaliyete geçirilecek. Dünyada bir ilk olan uygulama sayesinde vatandaşların işleri kısa sürede çözüme kavuşabiliyor. Mahkemelerde, havalimanında işlenen suçların soruşturmaları ve para cezalarına ilişkin işlemler yapılıyor.

Türkiye Gazetesi

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Pakistan yapımı jet ve İHA’lara küresel ilgi artıyor

Siyonist işgalciler Ramallah'ın batısında bir evi yıktı

Adana'da 2026 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi

Bursa’da "Huzur" denetimi

Siirt’te buzlanma nedeniyle araç evin duvarında asılı kaldı

Gaziantep’te sahte para operasyonu: 2 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze Barış Kurulu'na Hakan Fidan katılacak

UNRWA’dan işgal rejimine yanıt: Doğu Kudüs’teki yerleşke iddiası hukuksuz

Batman Genç Askon’da Bayrak Değişimi

Siyonist Yahudilerden Aksa'ya baskın: Talmudik ayinler yapıldı

Yoğun kar Siirt’te kırsalı kilitledi: Ekipler sahada

Sanayi siciline kayıtlı işletmelere 2025 yılı cetveli uyarısı

Bağımlılıkla Mücadele Batman Modeli'nde ilk koordinasyon toplantısı yapıldı

Cansuyu Derneği Batman Temsilcisi Turan’dan gazetemize ziyaret

Habizbinililer Derneği, Belediye Başkanı Özhan'ı ziyaret edip öğrencilere mont dağıttı

Okul dışı öğrenme için dijital platform devreye alınıyor

Şanlıurfa’da narkotik operasyonu: 9 şüpheli hakkında işlem

Doğu Anadolu'da yüzlerce yerleşim yolu kapandı

Konya Büyükşehir Belediyesi 2025 faaliyetlerini değerlendirdi, 2026 etkinliklerini açıkladı

Konya eski valilik binası kütüphaneye dönüştürülecek

İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayrak açıklaması

İTÜ ile Karabağ Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

HAMAS sözcüsü Kasım’dan işgal rejimi esiri açıklaması

Umut Kervanı'ndan 2025'te 327 milyonu aşkın yardım

Kıyı Ege için kuvvetli yağış uyarısı

Kızılay'dan İstanbul Valiliği'ne ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile görüşecek

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 122 bin 519 megavata yükseldi

Bakan Tunç’tan bayrak provokasyonuna ilişkin açıklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan yapımı jet ve İHA’lara küresel ilgi artıyor

Siyonist işgalciler Ramallah'ın batısında bir evi yıktı

Adana'da 2026 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi

Bursa’da "Huzur" denetimi

Siirt’te buzlanma nedeniyle araç evin duvarında asılı kaldı

Gaziantep’te sahte para operasyonu: 2 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze Barış Kurulu'na Hakan Fidan katılacak