• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,17
  • EURO

    50,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    6269,36% 1,61
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Kamuya tayinlerde mülakat kalkıyor

23 Şubat 2021, Salı 08:56
23 Şubat 2021, Salı 08:56
Kamuya tayinlerde mülakat kalkıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kamuya tayinlerde mülakat kalkıyor

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı ile kamuda önemli değişiklikler yapılması planlanıyor. Edinilen bilgilere göre kamu görevine ilk defa yapılacak tayinlerde görevin niteliğinin gerektirdiği hâller dışında mülakat kaldırılacak, atamalar sadece merkezî imtihan sonuçlarına göre yapılacak. Böylelikle, kamuya alımlarda mülakatın çok zaman alması ve bu konuda yaşanan aksaklıklar sebebiyle oluşan sıkıntılar giderilmiş olacak.

FARKLI KARARLAR ÖNLENECEK

15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt mensuplarının yargıdan temizlenmesi sayesinde daha etkin bir şekilde çalışmaya başlayan mahkemelerden zaman zaman aynı konuda çıkan farklı kararlar da tartışma konusu oluyordu. Bu durum vatandaşın adalete olan güven duygusunu sarsıyordu. Adalet Bakanlığı, bunun önüne geçmek için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda yüksek mahkemelerin ilgili dairelerinin de katılımıyla düzenli toplantılar yapılacak. Toplantılarda mahkemelerden aynı konular hakkında farklı kararların çıkmaması için yapılacak değerlendirmelere göre hareket edilecek.

KAMU DAHA ‘TİTİZ’ OLACAK

Bunların yanı sıra, tedbirsiz ve dikkatsiz davranışlar sonucu insan hayatının zarar görmemesi için kamu kurum ve kuruluşları, gerek düzenleyici ve denetleyici gerekse de icra eden merci olarak her türlü tedbiri titiz bir şekilde alacak ve uygulamasını takip edecek. Bir başka mesleği yapan kişilerin avukatlık stajı yapabilmesine de imkân sağlanacak. Kamu avukatlarının çalışma esasları ve özlük hakları iyileştirilecek.

HASSASİYET ARTIRILACAK

Ayrıca, toplumun insan haklarına hassasiyetini artırmak için din görevlilerine de temel insan hakları eğitimi verilecek. Mülki idare amirleri ile üst kademe kamu yöneticilerinin insan hakları hassasiyetini artırmaya yönelik faaliyetler yapılacak.
Adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla İstanbul Havalimanı’nda başlatılan 7 gün 24 saat adliye uygulaması hava ve yolcu trafiğinin yoğun olduğu diğer havalimanlarında da yaygınlaştırılacak. İstanbul’un ardından önümüzdeki dönemde Ankara ve Antalya gibi yolcu trafiğini yoğun olduğu büyükşehirlerdeki havalimanlarında da uygulama faaliyete geçirilecek. Dünyada bir ilk olan uygulama sayesinde vatandaşların işleri kısa sürede çözüme kavuşabiliyor. Mahkemelerde, havalimanında işlenen suçların soruşturmaları ve para cezalarına ilişkin işlemler yapılıyor.

Türkiye Gazetesi

Yüksek tutarlı para transferlerine açıklama zorunluluğu

Yetimler Vakfı’ndan Etiyopya'daki yetimlere aralık ayı desteği

Ankara'nın radar adımı, siyonist rejimin hava alanını daraltıyor

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan’dan Ömerli’ye tebrik ziyareti

Bitlis’te yoğun kar yağışı ve fırtına: 180 köy yolu ulaşıma kapandı

SPK’dan telefon dolandırıcılığına karşı uyarı

Memur ve emeklinin zam takvimi netleşiyor

Akdeniz için fırtına uyarısı

Uludağ’ın etekleri beyaza büründü, Bursa'da kar beklentisi sürüyor

Tekstil işçisinin boyun ağrısına bilimsel çözüm

Trambüs direğine çarpan araçta bir kişi hayatını kaybetti

Ankara'da bazı yollar iki gün kapatılacak

Öğrenciler Akkuyu santralini ziyaret etti

Mısır'dan Gazze için iki kırmızı çizgi

Otopark Yönetmeliği değişti

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre kuralı 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı

Halep'te gerilim tırmanıyor: Suriye güvenlik güçlerine saldırı

Göçmen kaçakçılarına operasyon: 14 ilde 112 tutuklama

Mardin güne yoğun sisle uyandı: Görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü

Akdeniz için fırtına uyarısı

Meteoroloji'den 38 il için kar yağışı uyarısı

Somali: Ülkemiz bir bütündür, israilin Somaliland'ı tanıması hükümsüzdür

Almanya kara kutu analizini reddetti: Libya uçağı için alternatif İngiltere

Trump: Zelenskiy benim onayım olmadan hiçbir karar alamaz

Maduro: ABD'nin hedefi doğal kaynaklarımızı yağmalamak

İşgal rejimi Bisan eyleminin failini açıkladı, Kabatiya'yı kuşattı

Gazze'de ateşkes yine delindi: 2 şehit

İzmir açıklarında sürüklenen lastik bottaki 37 göçmen kurtarıldı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Bartın’da yoğun kar yağışı öncesi hazırlık toplantısı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yüksek tutarlı para transferlerine açıklama zorunluluğu

Yetimler Vakfı’ndan Etiyopya'daki yetimlere aralık ayı desteği

Ankara'nın radar adımı, siyonist rejimin hava alanını daraltıyor

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan’dan Ömerli’ye tebrik ziyareti

Bitlis’te yoğun kar yağışı ve fırtına: 180 köy yolu ulaşıma kapandı

SPK’dan telefon dolandırıcılığına karşı uyarı

Memur ve emeklinin zam takvimi netleşiyor