DÜNYA 19.11.2024 20:30:48 0

Kanada'dan ABD'nin Kiev'in uzun menzilli füze kullanmasına izin verme kararına destek

Kanada
Haberi Sesli Oku

Kanadalı yetkililer, ABD'nin Kiev'e Rusya topraklarının derinliklerine saldırmak için uzun menzilli füze kullanma izni verme kararını destekliyor.

Kanada Savunma Bakanı William Blair, yaptığı açıklamada, "Kanada, ABD'nin Ukrayna'ya bu uzun menzilli füzeleri kullanması için verdiği yetkiyi destekliyor." dedi.

Blair, Ottawa'nın Kiev'e herhangi bir coğrafi referans olmaksızın Kanada tarafından sağlanan tüm silahları kullanma izni verdiğini de sözlerine ekledi.

Trudeau, ABD'yi Kiev'in Rusya'nın içlerine doğru ilerlemesine izin verdiği için övdü

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD'nin Ukrayna'nın Rusya topraklarına uzun menzilli silah saldırıları düzenlemesine izin vermesini iyi bir karar olarak değerlendirrdi.

 Yirmiler Grubu (G20) zirvesinin oturum aralarında düzenlediği brifingde gazetecilere konuşan Trudeau, ilgili bir soruya yanıt olarak, "Bir süredir bunun için çağrıda bulunuyoruz ve bence ABD'nin bunu zaten yapmış olması ve diğer ortaklarımızın da yapıyor olması iyi bir şey." dedi. Ayrıca konuyu Başkan Joe Biden ile görüştüğünü de sözlerine ekledi.

17 Kasım'da The New York Times, kaynaklardan alıntı yaparak, ABD Başkanı Joe Biden'ın ATACMS füzeleriyle Ukrayna topraklarından Rusya Federasyonu'nun derinliklerine saldırılara izin verdiğini bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Batı Yarımküre İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Brian Nichols daha sonra bu bilgiyi doğruladı. AB diplomatik servisi başkanı Josep Borrell, bazı AB ülkelerinin silahlarının Rusya Federasyonu'nun derinliklerine yönelik saldırılarda kullanılmasına da izin verdiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitry Peskov bugün yaptığı açıklamada, güncellenen nükleer doktrinin, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı Batı nükleer olmayan füzeleri kullanması durumunda nükleer bir tepki olasılığını varsaydığını söyledi. Peskov, daha önce Batılı ülkelerin aldığı kararın gerilimde "niteliksel olarak yeni bir dönem" anlamına geldiğini belirtmişti. (İLKHA)

Ukrayna'dan pazara saldırı: 7 ölü

Rekabet Kurulu'ndan Erikli ve Pınar Su’ya 26 milyon liralık ceza

HÜDA PAR'dan inşaat işçilerine ziyaret: Emekçiler vergi yükünden kurtarılmalı

Gaziantep Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahipleri için açılan kermese davet

Avrupa Yetim Eli, 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

İzinsiz kazı yapan şahıslar gözaltına alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 87 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Dünyanın en büyük batarya ile çalışan gemisi hizmete sunuldu

Kaçak avcılık operasyonunda 164 bin TL ceza kesildi

İlerleyen yaşına rağmen yarım asırlık tecrübesiyle sulama motorlarını tamir ediyor

Manisa'da yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan özgürlük filosu gemisine işgal saldırısı

2025 ALES/1 sonuçları açıklandı

Narin Güran cinayetinde 'Suçluyu kayırma' davasında 3'üncü duruşma başladı

Nablus'ta işgal saldırısında bir şehit

Yemen: Siyonist rejimin hava üssü balistik füzeyle vuruldu

Mardin’de 3 firari şahıs yakalandı

Siyonist rejim Gazze'de iki evi vurdu: 9 şehit, çok sayıda yaralı

Mevduat ve fon gelirlerinde stopaj uygulaması 31 Temmuz'a kadar uzatıldı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alımı yapacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

Yükleniyor