• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Karaman’da depremzede öğrencilerin eğitim göreceği okullarda hazırlıklar tamamlandı

EĞİTİM 18.02.2023 13:20:23 0
Karaman’da depremzede öğrencilerin eğitim göreceği okullarda hazırlıklar tamamlandı

Karaman’da depremzede öğrencilerin eğitim göreceği okullarda hazırlıklar tamamlandı

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, depremde öğrencilerin eğitimine devam edeceği Şehit Durmuş Ali Uzun İlkokul ve Ortaokulu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Danışma Masası’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından Karaman’a gelen depremzede vatandaşların öğrencileri için Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü hazırlıklarını tamamladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İl Millî Eğitim Müdürü Çalışkan depremzede öğrencilerin eğitim öğretiminin devam edeceği Şehit Durmuş Ali Uzun İlkokul ve Ortaokulunu ziyaret etti.
İncelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Karaman da depremin olduğu ilk andan itibaren bu seferberliğe ortak oldu. Çalışmalar kapsamında, Karaman’a gelen depremzede öğrencilerimiz için GSB Karaman Yurtlarında danışma masası oluşturularak gönüllü öğretmenlerimiz tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından öğrencilerimizin kayıtları yapılıyor” dedi.

Depremzede öğrencilerin gideceği okullar belirlendi
Depremzede öğrenciler için belirlenen okullar hakkında konuşan Çalışkan, “E-devlet uygulaması ile e- okul sistemi üzerinden alınan kayıtlarla anasınıfı öğrencileri Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında oluşturulan anasınıflarında, ilkokul ve ortaokul öğrencileri Şehit Durmuş Ali Uzun İlkokul ve Ortaokulunda, lise öğrencileri ise daha önce kayıtlı oldukları okul türüne göre liselerde eğitim öğretimlerine devam edecekler. Böylelikle depremzede öğrencilerin gidecekleri okullar ve ücretsiz yemek, taşıma hizmeti ile ilgili çalışmalar tamamlanarak 20 Şubatta öğrenciler eğitim öğretime başlayacak ”diye konuştu.
Öğrencilerin ders araç gereçlerinin ve kırtasiye ihtiyaçlarının da bir hayırsever tarafından karşılandığını dile getiren İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Necip bir milletin evlatları olarak bizler her zorlukta dünyada emsaline az rastlanacak bir dayanışma örneği göstererek yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda hayırsever bir vatandaşımızın desteğiyle 250 öğrencimizin okul çantasını ve kırtasiye malzemelerini temin ettik. Okullarımızın açılmasıyla öğrencilerimizin kitaplarıyla birlikte kırtasiye malzemelerini ve çantalarını alacaklar.” diyerek sözlerini tamamlandı.

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ