• BIST 100

    14028,47%0,14
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,47% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5949,65% -0,71
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı

18 Mart 2025, Salı 15:16
18 Mart 2025, Salı 15:16
Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle gelen 43 yaşındaki kadının rahmindeki 7 kilogramlık kitle ameliyatla alındı.

Malatya'da yaşayan Semra Akgeyik, karın ağrısı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Hastanedeki tetkiklerde kadının rahminden başlayıp göğüs altına kadar uzanan bir kitle tespit edildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Yıldırım, 3 saat süren operasyonun ardından kadının rahmindeki 7 kilogramlık tümörü aldı.

"Yaklaşık 7 kilogram ağırlığındaki kitleyi başarılı bir şekilde çıkardık"

Yapılan tetkikler sonucu nadir görülen bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, ultrasonda rahimden başlayıp göğüs altına kadar uzanan yaklaşık 40 santimetre çapında kitle fark ettiklerini aktardı.

Yıldırım, "Hastamız, karın ağrısı nedeniyle kliniğimize başvurduğunda nefes darlığı vardı. Ayrıca hızlı büyüyen bir karın ağrısıyla beraber ciddi bir şişliği vardı ve bu şişlik özellikle hem akciğer seviyesinde hem de dalak ve karaciğer seviyesinde hastayı sıkıntıya sokuyordu. Hastayı değerlendirdik ve hızla görüntülemeden yaptık. Tetkiklerin ardından bekleyemeyeceğimiz kadar akut bir durum olduğunu gördük. Bu şişkinlikle ilişkili kitlenin sınırlarını kestirmek de oldukça güçlük çekiyorduk neticede kapalı bir organ ve içerisinde yaygın bir kitle vardı. Hastamızı bekletmeden ameliyata alma kararı verdik ve aynı hafta içeresinde hastamızın cerrahisinin gerçekleştirdik. Yaklaşık 7 kilogram ağırlığında ve tahminen sınırları 40 santime ulaşan büyük bir kitleyi hastamızın karnından başarılı bir şekilde çıkardık. Kitlemizin patoloji sonuçlarını şu an sabırla bekliyoruz inşallah sonuç olumlu geldiği taktirde hastamızı kemoterapi veya radyoterapiden de kurtarmış olacağız." dedi.

"Muayenelerinizi aksatmayın"

Hastaların buna benzer kitleleri hissettiğinde ihmal etmeden hastaneye başvurmaları gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu tür kitleleri, hastalarımız karnındaki şişkinlik, gaz, bağırsak hareketleri veya idrara sıkıştıklarını zannediyorlar ihmal ediyorlar. Hastamız da bu kitlenin varlığını hissetmiş ama bizi başvurusu biraz gecikmiş. Kadın Doğum kliniğinde şu anda aktif olarak sekiz poliklinik devam ediyoruz ve hiçbir hastamızı muayene etmeden geri göndermiyoruz. Bu tür büyük kitleler olduğunda, acil cerrahiler gerektiğinde anında aksiyon alabiliyoruz. Lütfen tekniklerinizi muayenelerinizi aksatmayın, hastanemizin kapısı tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açık biz 7/24 çalışan hizmet veren büyük bir ekibiz."

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren hasta Semra Akgeyik, "Karnımdaki şişliği önceleri kilo alma şeklinde düşündüm ilk başlarda ağrım yoktu. Daha sonra ağrılarım artınca ve karnım genişleyince hastaneye başvurdum. Yapılan tetkikler sonucu kısa bir süre içerisinde büyük bir kitle olduğu belirlendi. Hemen alınması gerektiğine karar verdiler. Ağrılarımdan duramaz bir haldeydim, karnımda ve sırtımda sürekli ağrı vardı. Şu an çok iyiyim çok büyük bir ameliyat geçirdim, sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum." diye konuştu. (İLKHA)

Mardin Nusaybin'de koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Uzmandan sosyal medya uyarısı: Yaş sınırı artık kaçınılmaz

TAG Otoyolu’nda ağır taşıt kazası ulaşımı aksattı

Köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 18,75 ile 25,93 arası zam

Rampayı aşamayan belediye otobüsleri vatandaşları yol ortasında indirdi

Hekim el-İsa: Kassam'ın savaş aklını yeniden inşa eden komutan

Adana'da 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Sapanca Gölü için eylem planı devreye alınıyor

Elazığ’da motosiklet ve motokuryelere geçici yasak

Uzaydan Dünya’ya teknoloji: Çipler artık yörüngedeki fabrikada üretilecek

Karlıova’da zor kış şartlarında 200 hanenin temizliği yapılıyor

Kar etkisini sürdürüyor: Ulaşımda aksamalar

HAMAS: Siyonist rejim Filistin basınını susturamayacak

112 kış mücadelesi sürüyor: Paletli ambulanslarla 78 hastaya ulaşıldı

Zorlu kış şartlarında Diyarbakır’da acil sevkler gerçekleştirildi

İşgal basını yazdı: Tersine göç yüzde 42 arttı

Siirt’te karla mücadele çalışmaları sürüyor

Bingöl’de 100 köy yolu kapandı

Ortopedik yaralanmalara karşın alınması gereken tedbirler

Memur-Sen: Diyarbakır’da DEM’li belediyelerde emekçi kıyımı dur durak bilmiyor!

Konya’da 5 yeni kavşakta kırmızı ışık Eds’si devreye giriyor

Diyarbakır’da karla mücadele yetersiz kaldı, ulaşım aksadı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Mısır’da

Bingöl’de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul Valiliğinden kar yağışı uyarısı

Mardin’de kopan elektrik teli gencin üzerine düştüğü anlar kameraya yansıdı

Kamuda EKPSS ile bin 573 engelli vatandaşa istihdam müjdesi

Umut Kervanı Adana ekibi deprem tatbikatında görev aldı

2025’te eğitimde kapsamlı dönüşüm: Yeni projeler hayata geçirildi

Bursa’da sahte kahve operasyonu: 5 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin Nusaybin'de koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Uzmandan sosyal medya uyarısı: Yaş sınırı artık kaçınılmaz

TAG Otoyolu’nda ağır taşıt kazası ulaşımı aksattı

Köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 18,75 ile 25,93 arası zam

Rampayı aşamayan belediye otobüsleri vatandaşları yol ortasında indirdi

Hekim el-İsa: Kassam'ın savaş aklını yeniden inşa eden komutan

Adana'da 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı