• BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,49% -0,88
  • GRAM ALTIN

    7590,72% 2,09
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı

18 Mart 2025, Salı 15:16
18 Mart 2025, Salı 15:16
Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle gelen 43 yaşındaki kadının rahmindeki 7 kilogramlık kitle ameliyatla alındı.

Malatya'da yaşayan Semra Akgeyik, karın ağrısı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Hastanedeki tetkiklerde kadının rahminden başlayıp göğüs altına kadar uzanan bir kitle tespit edildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Yıldırım, 3 saat süren operasyonun ardından kadının rahmindeki 7 kilogramlık tümörü aldı.

"Yaklaşık 7 kilogram ağırlığındaki kitleyi başarılı bir şekilde çıkardık"

Yapılan tetkikler sonucu nadir görülen bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, ultrasonda rahimden başlayıp göğüs altına kadar uzanan yaklaşık 40 santimetre çapında kitle fark ettiklerini aktardı.

Yıldırım, "Hastamız, karın ağrısı nedeniyle kliniğimize başvurduğunda nefes darlığı vardı. Ayrıca hızlı büyüyen bir karın ağrısıyla beraber ciddi bir şişliği vardı ve bu şişlik özellikle hem akciğer seviyesinde hem de dalak ve karaciğer seviyesinde hastayı sıkıntıya sokuyordu. Hastayı değerlendirdik ve hızla görüntülemeden yaptık. Tetkiklerin ardından bekleyemeyeceğimiz kadar akut bir durum olduğunu gördük. Bu şişkinlikle ilişkili kitlenin sınırlarını kestirmek de oldukça güçlük çekiyorduk neticede kapalı bir organ ve içerisinde yaygın bir kitle vardı. Hastamızı bekletmeden ameliyata alma kararı verdik ve aynı hafta içeresinde hastamızın cerrahisinin gerçekleştirdik. Yaklaşık 7 kilogram ağırlığında ve tahminen sınırları 40 santime ulaşan büyük bir kitleyi hastamızın karnından başarılı bir şekilde çıkardık. Kitlemizin patoloji sonuçlarını şu an sabırla bekliyoruz inşallah sonuç olumlu geldiği taktirde hastamızı kemoterapi veya radyoterapiden de kurtarmış olacağız." dedi.

"Muayenelerinizi aksatmayın"

Hastaların buna benzer kitleleri hissettiğinde ihmal etmeden hastaneye başvurmaları gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu tür kitleleri, hastalarımız karnındaki şişkinlik, gaz, bağırsak hareketleri veya idrara sıkıştıklarını zannediyorlar ihmal ediyorlar. Hastamız da bu kitlenin varlığını hissetmiş ama bizi başvurusu biraz gecikmiş. Kadın Doğum kliniğinde şu anda aktif olarak sekiz poliklinik devam ediyoruz ve hiçbir hastamızı muayene etmeden geri göndermiyoruz. Bu tür büyük kitleler olduğunda, acil cerrahiler gerektiğinde anında aksiyon alabiliyoruz. Lütfen tekniklerinizi muayenelerinizi aksatmayın, hastanemizin kapısı tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açık biz 7/24 çalışan hizmet veren büyük bir ekibiz."

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren hasta Semra Akgeyik, "Karnımdaki şişliği önceleri kilo alma şeklinde düşündüm ilk başlarda ağrım yoktu. Daha sonra ağrılarım artınca ve karnım genişleyince hastaneye başvurdum. Yapılan tetkikler sonucu kısa bir süre içerisinde büyük bir kitle olduğu belirlendi. Hemen alınması gerektiğine karar verdiler. Ağrılarımdan duramaz bir haldeydim, karnımda ve sırtımda sürekli ağrı vardı. Şu an çok iyiyim çok büyük bir ameliyat geçirdim, sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum." diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Dr. Üzer: Kadın hastaların bayan personel talep etmesi en doğal haktır

Halı sahada kalp krizi anı kameralara yansıdı

Diyarbakır’da 8 yıldır aranan uyuşturucu hükümlüsü yakalandı

Siyonist rejim: Son 24 saatte 289 yaralı hastanelere kaldırıldı

Taşdelen Lisesi olayına ilişkin yayın yasağı kararı

Umut Kervanı’ndan Erciş’te ihtiyaç sahiplerine nakdi yardım

Orta Doğu hava sahası krizi Asya–Avrupa uçuşlarını vurdu: Bilet fiyatlarında sert yükseliş

Vali Gül’den yaralı öğrenciye geçmiş olsun ziyareti

Umut Kervanı İskenderun’da ihtiyaç sahibi ailelere et ve gıda ulaştırdı

HAKSİAD Van Şubesi üniversite öğrencileriyle iftar yaptı

Açık öğretim kurumları yazılı sınavları için yedek salon başvuruları başladı

Öğretmenin öldürülmesine tepkiler sürüyor

İran'da şehit sayısı 787'ye yükseldi

Oruçluyken spor yapacaklara uzman uyarısı: Vücudu zorlamayın

Kuyumcular: Savaş uzarsa ekonomiye etkisi daha ağır olur

Dış Ticaret rakamları açıklandı: İhracat ve ithalat arttı

Avrupa Yetim Eli’nden Adana’da Ramazan yardımı

Apollo ve kurucularına “Epstein” darbesi: 12 milyar dolarlık değer kaybı sonrası toplu dava süreci

Dr. Öğretim Üyesi Kırmızıgül: Diş kaybı sonrası implant gecikirse tedavi zorlaşıyor

Konya’da mesleki eğitim ile istihdam artacak

Adana'da su yükseldi, oltalar peş peşe atıldı

Prof. Dr. Sönmez: Gazze'de yaşananlar Müslümanlar için bir uyanış vesilesi olmalı

İstanbul suç örgütüne operasyon: 5 şüpheli yakalandı

Siyonist rejim aralarında kadınların da olduğu 40 Filistinliyi esir aldı

Rusya, dondurulan varlıkları için AB’ye dava açtı

İDEV: Öğretmene şiddet kabul edilemez

Minik yürekler Ramazan ayında da Gazze için çarpıyor

İran'a yönelik saldırılarda en az 18 şehit

Malatya'da bağımlılıkla mücadelede yeni adım

Elazığ’da yüksek sesli egzoz ve gürültüye 81 araca müdahale edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Üzer: Kadın hastaların bayan personel talep etmesi en doğal haktır

Halı sahada kalp krizi anı kameralara yansıdı

Diyarbakır’da 8 yıldır aranan uyuşturucu hükümlüsü yakalandı

Siyonist rejim: Son 24 saatte 289 yaralı hastanelere kaldırıldı

Taşdelen Lisesi olayına ilişkin yayın yasağı kararı

Umut Kervanı’ndan Erciş’te ihtiyaç sahiplerine nakdi yardım

Orta Doğu hava sahası krizi Asya–Avrupa uçuşlarını vurdu: Bilet fiyatlarında sert yükseliş