• BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,19% 0,03
  • EURO

    51,17% 0,33
  • GRAM ALTIN

    7100,69% -0,16
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı

18 Mart 2025, Salı 15:16
18 Mart 2025, Salı 15:16
Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle gelen 43 yaşındaki kadının rahmindeki 7 kilogramlık kitle ameliyatla alındı.

Malatya'da yaşayan Semra Akgeyik, karın ağrısı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Hastanedeki tetkiklerde kadının rahminden başlayıp göğüs altına kadar uzanan bir kitle tespit edildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Yıldırım, 3 saat süren operasyonun ardından kadının rahmindeki 7 kilogramlık tümörü aldı.

"Yaklaşık 7 kilogram ağırlığındaki kitleyi başarılı bir şekilde çıkardık"

Yapılan tetkikler sonucu nadir görülen bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, ultrasonda rahimden başlayıp göğüs altına kadar uzanan yaklaşık 40 santimetre çapında kitle fark ettiklerini aktardı.

Yıldırım, "Hastamız, karın ağrısı nedeniyle kliniğimize başvurduğunda nefes darlığı vardı. Ayrıca hızlı büyüyen bir karın ağrısıyla beraber ciddi bir şişliği vardı ve bu şişlik özellikle hem akciğer seviyesinde hem de dalak ve karaciğer seviyesinde hastayı sıkıntıya sokuyordu. Hastayı değerlendirdik ve hızla görüntülemeden yaptık. Tetkiklerin ardından bekleyemeyeceğimiz kadar akut bir durum olduğunu gördük. Bu şişkinlikle ilişkili kitlenin sınırlarını kestirmek de oldukça güçlük çekiyorduk neticede kapalı bir organ ve içerisinde yaygın bir kitle vardı. Hastamızı bekletmeden ameliyata alma kararı verdik ve aynı hafta içeresinde hastamızın cerrahisinin gerçekleştirdik. Yaklaşık 7 kilogram ağırlığında ve tahminen sınırları 40 santime ulaşan büyük bir kitleyi hastamızın karnından başarılı bir şekilde çıkardık. Kitlemizin patoloji sonuçlarını şu an sabırla bekliyoruz inşallah sonuç olumlu geldiği taktirde hastamızı kemoterapi veya radyoterapiden de kurtarmış olacağız." dedi.

"Muayenelerinizi aksatmayın"

Hastaların buna benzer kitleleri hissettiğinde ihmal etmeden hastaneye başvurmaları gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu tür kitleleri, hastalarımız karnındaki şişkinlik, gaz, bağırsak hareketleri veya idrara sıkıştıklarını zannediyorlar ihmal ediyorlar. Hastamız da bu kitlenin varlığını hissetmiş ama bizi başvurusu biraz gecikmiş. Kadın Doğum kliniğinde şu anda aktif olarak sekiz poliklinik devam ediyoruz ve hiçbir hastamızı muayene etmeden geri göndermiyoruz. Bu tür büyük kitleler olduğunda, acil cerrahiler gerektiğinde anında aksiyon alabiliyoruz. Lütfen tekniklerinizi muayenelerinizi aksatmayın, hastanemizin kapısı tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açık biz 7/24 çalışan hizmet veren büyük bir ekibiz."

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren hasta Semra Akgeyik, "Karnımdaki şişliği önceleri kilo alma şeklinde düşündüm ilk başlarda ağrım yoktu. Daha sonra ağrılarım artınca ve karnım genişleyince hastaneye başvurdum. Yapılan tetkikler sonucu kısa bir süre içerisinde büyük bir kitle olduğu belirlendi. Hemen alınması gerektiğine karar verdiler. Ağrılarımdan duramaz bir haldeydim, karnımda ve sırtımda sürekli ağrı vardı. Şu an çok iyiyim çok büyük bir ameliyat geçirdim, sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum." diye konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız

Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama

AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı

Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var

Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı

Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı

Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor

Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı

siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar

İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor

İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi

Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli

Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı

Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı

Habizbinililer Derneği yeni dönem proje taslağını kamuoyuyla paylaştı

Meteorolojiden fırtına uyarısı

Tarsus Umut Kervanı muhtaçların yüzünü güldürdü

Şeker, ağız florasını bozarak çürüğü hızlandırıyor!

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız

Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama

AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı