• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı

18 Mart 2025, Salı 15:16
18 Mart 2025, Salı 15:16
Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle gelen 43 yaşındaki kadının rahmindeki 7 kilogramlık kitle ameliyatla alındı.

Malatya'da yaşayan Semra Akgeyik, karın ağrısı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Hastanedeki tetkiklerde kadının rahminden başlayıp göğüs altına kadar uzanan bir kitle tespit edildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Yıldırım, 3 saat süren operasyonun ardından kadının rahmindeki 7 kilogramlık tümörü aldı.

"Yaklaşık 7 kilogram ağırlığındaki kitleyi başarılı bir şekilde çıkardık"

Yapılan tetkikler sonucu nadir görülen bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, ultrasonda rahimden başlayıp göğüs altına kadar uzanan yaklaşık 40 santimetre çapında kitle fark ettiklerini aktardı.

Yıldırım, "Hastamız, karın ağrısı nedeniyle kliniğimize başvurduğunda nefes darlığı vardı. Ayrıca hızlı büyüyen bir karın ağrısıyla beraber ciddi bir şişliği vardı ve bu şişlik özellikle hem akciğer seviyesinde hem de dalak ve karaciğer seviyesinde hastayı sıkıntıya sokuyordu. Hastayı değerlendirdik ve hızla görüntülemeden yaptık. Tetkiklerin ardından bekleyemeyeceğimiz kadar akut bir durum olduğunu gördük. Bu şişkinlikle ilişkili kitlenin sınırlarını kestirmek de oldukça güçlük çekiyorduk neticede kapalı bir organ ve içerisinde yaygın bir kitle vardı. Hastamızı bekletmeden ameliyata alma kararı verdik ve aynı hafta içeresinde hastamızın cerrahisinin gerçekleştirdik. Yaklaşık 7 kilogram ağırlığında ve tahminen sınırları 40 santime ulaşan büyük bir kitleyi hastamızın karnından başarılı bir şekilde çıkardık. Kitlemizin patoloji sonuçlarını şu an sabırla bekliyoruz inşallah sonuç olumlu geldiği taktirde hastamızı kemoterapi veya radyoterapiden de kurtarmış olacağız." dedi.

"Muayenelerinizi aksatmayın"

Hastaların buna benzer kitleleri hissettiğinde ihmal etmeden hastaneye başvurmaları gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu tür kitleleri, hastalarımız karnındaki şişkinlik, gaz, bağırsak hareketleri veya idrara sıkıştıklarını zannediyorlar ihmal ediyorlar. Hastamız da bu kitlenin varlığını hissetmiş ama bizi başvurusu biraz gecikmiş. Kadın Doğum kliniğinde şu anda aktif olarak sekiz poliklinik devam ediyoruz ve hiçbir hastamızı muayene etmeden geri göndermiyoruz. Bu tür büyük kitleler olduğunda, acil cerrahiler gerektiğinde anında aksiyon alabiliyoruz. Lütfen tekniklerinizi muayenelerinizi aksatmayın, hastanemizin kapısı tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açık biz 7/24 çalışan hizmet veren büyük bir ekibiz."

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren hasta Semra Akgeyik, "Karnımdaki şişliği önceleri kilo alma şeklinde düşündüm ilk başlarda ağrım yoktu. Daha sonra ağrılarım artınca ve karnım genişleyince hastaneye başvurdum. Yapılan tetkikler sonucu kısa bir süre içerisinde büyük bir kitle olduğu belirlendi. Hemen alınması gerektiğine karar verdiler. Ağrılarımdan duramaz bir haldeydim, karnımda ve sırtımda sürekli ağrı vardı. Şu an çok iyiyim çok büyük bir ameliyat geçirdim, sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum." diye konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Meteoroloji uyardı: Doğu bölgelerde kuvvetli yağış, kar ve çığ riski var

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türk sahipli gemi bulunuyor

Siyonist rejim Filistin topraklarını işgal ediyor: Yüzlerce dönüm araziye daha el konuldu

ABD'den İran'ın Hark Adası'na hava saldırısı

Ebu Ubeyde: İran'ın füze operasyonları Filistin halkının yüreğine su serpti

Siyonist rejim Lübnan'da 12 sağlık çalışanını şehit etti: Hizbullah misilleme yaptı

Siyonist rejim Gazze'de sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli şehit oldu

İran'dan yeni misilleme dalgası: İşgal altındaki topraklar ve ABD üsleri füzelerle vuruldu

Muğla'da uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

Türkiye'den Güney Afrika'ya süt ve süt ürünleri ihracatının önü açıldı

AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi

İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı

Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı

TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı

Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı

Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı

Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi

Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer

Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı

Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama

Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama

Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor

Bursa'da Kudüs’ün özgürlüğü için birlik çağrısı

Hem siyonist hem de hırsız: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar

Suriye'de askeri kışlada roket patladı: 29 yaralı

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı

Ukrayna, Storm Shadow ile Rus topraklarını hedef aldı: 7 ölü, 40 yaralı

Ay: Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ortak mirasıdır

Ağrı’dan "siyonist yayılmacılık küresel barışı tehdit ediyor" uyarısı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji uyardı: Doğu bölgelerde kuvvetli yağış, kar ve çığ riski var

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türk sahipli gemi bulunuyor

Siyonist rejim Filistin topraklarını işgal ediyor: Yüzlerce dönüm araziye daha el konuldu

ABD'den İran'ın Hark Adası'na hava saldırısı

Ebu Ubeyde: İran'ın füze operasyonları Filistin halkının yüreğine su serpti

Siyonist rejim Lübnan'da 12 sağlık çalışanını şehit etti: Hizbullah misilleme yaptı

Siyonist rejim Gazze'de sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli şehit oldu