Karın ağrısıyla geldi, böbreğinden 35 cm’lik kitle çıktı

Karın ağrısıyla geldi, böbreğinden 35 cm’lik kitle çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 27.05.2024 11:40:10 0

Karın ağrısıyla geldi, böbreğinden 35 cm’lik kitle çıktı

Gaziantep’te karın ağrısı, şişkinlik şikayeti ile Gaziantep Şehir Hastanesi’ne giden hastanın böbreğinden 35 cm’lik kitle çıkarıldı.
Gaziantep’te ikamet eden 65 yaşındaki Saliha Tanrıverdi, karın ağrısı, şişkinlik şikayeti ile gittiği Gaziantep Şehir Hastanesi’nde böbreğinde kitle olduğu tespit edildi. Üroloji doktorları tarafından ameliyata alınan hastanın böbreğinden yaklaşık 35 cm boyutunda bir kitle çıkarıldı. Başarılı geçen ameliyat sonrası hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
“Başarılı bir şekilde ameliyatımızı gerçekleştirdik”
Zorlu geçen bir ameliyatı başarılı bir şekilde tamamladıkları için mutlu olduklarını ifade eden Gaziantep Şehir Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Hasan Güngör, “Hastamız, karında ağrı ve şişlik şikayetiyle kliniğimize başvurdu. Yaptığımız tetkikler neticesinde hastanın sağ böbreğinin etrafından başlayan sağ karnını tamamen dolduran büyük bir kitlesi olduğunu tespit ettik. Bu nedenle hastamıza ameliyat olması gerektiğini anlattık ve hazırlıklarını tamamladıktan sonra ameliyata aldık. Ameliyat sırasında kitlenin büyük damarların etrafını sardığını gözlemledik ve dikkatli bir şekilde damarlara ve çevre organlara zarar vermeden kitleyi çıkardık. Patolojiye gönderdik. Hastamız başından beri bize güvendi, neticesinde ekibimizle birlikte başarılı bir şekilde ameliyatımızı gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası hastamız yürümeye ve beslenmeye tekrar başladı. Sağlık durumu gayet iyi. Şifa ile taburcu ediyoruz' dedi.
Hastadan çıkarılan 35 cm büyüklüğündeki kitlenin şuan çıkarılmasaydı ilerleyen dönemlerde çıkarılamaz hale gelebileceğini ifade eden Üroloji Uzmanı Dr. Asaf Demirbağ “Hastada tespit ettiğimiz kitle hayati damarlara yapışıktı. Bu nedenle zorlu geçen bir ameliyattı ama şükür başarıyla geçti” şeklinde konuştu.
Çok büyük bir kitlenin başarılı bir ameliyatla çıkarıldığına dikkat çeken Üroloji Uzmanı Dr. Sinan Atkın, “Hastanın böbreğinde gelişen 35 cm boyutunda tüm organları iten bir kitle mevcuttu. Böyle bir ameliyatın hastanemizde başarılı bir şekilde yapılması çok kıymetli, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hastamızın şifaya kavuşması da hepimiz adına çok sevindirici” ifadelerini kullandı.
“Karnımdan bu kadar büyük bir kitle çıkarıldığını duyunca çok şaşırdım”
Karın ağrılarının geçtiği için rahatladığını kaydeden Saliha Tanrıverdi, “4 aydır karnımda ağrı ve şişlik vardı. Birçok ilaç tedavisi gördüm fakat fayda göremedim. Şikayetlerim artış gösterince Gaziantep Şehir Hastanesi’ne geldim. Genel cerrahiye başvurdum. Beni üroloji kliniğine yönlendirdiler. Dr. Hasan Bey böbreğimin etrafında bir tümör olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi, ameliyatımı oldum. Karnımdan bu kadar büyük bir kitle çıkarıldığını duyunca çok şaşırdım. Çok şükür şikayetlerim kalmadı. Sağlıklı bir şekilde taburcu oluyorum. Doktorlar ve sağlık çalışanları çok emek verdiler” diye konuştu.

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Yükleniyor