• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Karne alan öğrenciler: Önemli olan Filistinli çocukların aldığı iman karnesini alabilmektir

17 Ocak 2025, Cuma 11:58
17 Ocak 2025, Cuma 11:58
Karne alan öğrenciler: Önemli olan Filistinli çocukların aldığı iman karnesini alabilmektir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır'da da karne alan öğrenciler bir yandan aldıkları takdir ve teşekkür belgelerinin sevincini yaşarken öteki taraftan Gazze'de devam eden zulüm ve katliamlardan dolayı hüznü yaşıyor.

Bugün, tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da karne sevinci vardı. Diyarbakır'da 2 bin 287 okulda eğitim öğretim faaliyetinde bulunan 24 bin 865 öğretmen ve 467 bin 725 öğrenci için yarıyıl tatili başladı.

Karne alan öğrenciler duygu ve düşüncelerini paylaşırken bu mutlu günlerinde Gazze'nin gündemlerinde olması dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciler, aldıkları belgelerden dolayı mutlu, Gazze'de yaşananlardan dolayı hüzünlü olduklarını ifade ederken Filistinli akranlarının kendilerine nispeten daha önemli sınavlardan başarıyla geçtiklerini ve ahiret karnesi aldıklarını vurguladı.

Ali Ömer Çınar

"Onlar Allah'ın imtihanından geçip iman karnesi alıyor"

Öğrencilerden Ali Ömer Çınar, "Bugün karnelerimizi aldık ve 7'nci sınıfın ilk dönemini bitirdik. Allah'ın izniyle 15 gün sonra 2'nci döneme başlayacağız. Bizim büyük sınavlarımız yaklaştığı gibi Filistin'deki kardeşlerimizin de sınavları oluyor. Bizler fani dünyanın karnesini alırken onlar ahiret karnesi alıyor. İnşallah bizler de ahiret karnesi alırız." ifadelerini kullandı.

Muhammed Yusuf Akın

Karnesini aldığından dolayı mutluluğunu dile getiren Muhammed Yusuf Akın, "Karnemi aldığımdan dolayı mutluyum fakat Gazze'deki kardeşlerimiz bizim kadar mutlu değil. Tabi ki onlar bizimkilerden daha önemli olan iman karnesine sahip. Bizler sınavlardan geçip bu karneyi alıyoruz. Onlar ise Allah'ın imtihanından geçip iman karnesi alıyor. Bu karnenin onlarda da olmasını isterdik. Önemli olan hepimizin iman karnesini almış olmamızdır fakat bu karneyi almak bizleri sevindiriyor." diye belirtti.

Selahaddin Gülsever

"Filistin'de yaşıtlarım akranları gibi karne alamıyor ve bu sevinci yaşayamıyor"

Gazze'de yaşanan son gelişmelere vurgu yapan Selahaddin Gülsever, Filistinli akranlarının da bir an önce okullarına kavuşması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

"Bugün tüm öğrencilerin karne günü ve ben de karnemi aldığım için çok mutluyum. Fakat bu mutluluğum derin bir hüzünle karışık durumda. Çünkü Filistin'de yaşıtlarım akranları gibi karne alamıyor ve bu sevinci yaşayamıyor. Gerçi son iki gündür gelişmeler var. Bu direnişin ateşkesle sonuçlanması bir zaferdir. Bu zaferden dolayı hepimiz çok mutluyuz. Umarım bir an önce okullarına kavuşurlar."

Ubeydullah Şenol

Filistin'deki katliamlardan dolayı hüzünlü olduğunu söyleyen Ubeydullah Şenol, "Öncelikle karnemi aldığım için çok mutluyum, öğretmenlerime teşekkür ederim. Bizler Filistin'de olsaydık karne alamazdık. Oradaki çocuklar için empati kurmalıyız. Ondan dolayı Filistin için çok üzülüyorum." dedi.

Ali Bidüş

"Bu karne bir kağıt parçası, önemli olan ahiret sınavına çalışmak"

"Karnemi aldığım için çok mutluyum ama bizim için önemli olan ahiret sınavı" diyen Ali Bidüş ise "Bu elimdeki karne bir kağıt parçasından başka bir şey değil, önemli olan ahiret sınavına çalışmak. Gazzeli kardeşlerimiz için çok üzülüyoruz. Orada yaşanan soykırım bizi çok üzüyor. İnşallah en kısa zamanda bizler nasıl karnelerimizi aldaysak aynı şekilde onların da karnelerini almalarını temenni ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Muhammed Furkan Arpat

Karne aldığı için çok mutlu olduğunu, öğretmenleri sayesinde en sevdiği belgeyi aldığını aktaran Muhammed Furkan Arpat, Filistin'deki akranlarının bir an önce kurtulmasını dilediğini ve bu yönde kıldığı her namaz sonrasında onlara dua ettiğini sözlerine ekleyerek Gazze'nin kurtuluşuyla beraber oradaki çocukların da bir an önce kendileri gibi karne almasını temenni etti.

Muhammed Yahya Yuva

Muhammed Yahya Yuva ise, "Karnemi aldım çok mutluyum. Bu dönemi de kazasız belasız atlattık çok şükür. Yalnız düşünmemiz gereken bir nokta var, Gazze. Biz burada karnelerimizi alıyoruz ama onlar orada alamıyorlar. Ahiret takdirnamesi onlarındır.  Allah'ın izniyle onlar zafer belgesini alacaklar. Katil israile aman vermeyeceğiz onların mallarını boykot etmeye devam edeceğiz. Gazze'ye desteğimiz devam edecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı

Siyonist rejimde ekonomik çöküş: Netanyahu izolasyonu kabul etti

HAMAS: İşgalciler yalanlarla Gazze'deki katliamlarını örtbas ediyor

UNICEF: Gazze'de çocuklar bir cehennemden diğerine sürükleniyor

Gazze'de bir günde 108 şehit: Hastaneler çocuk ve kadınların cansız bedenleriyle doldu

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte