• BIST 100

    11294,48%2,23
  • DOLAR

    41,33% 0,21
  • EURO

    48,56% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4902,38% 1,34
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

Karnelerini alan Gazzeli kardeşler sevinç ve hüznü birlikte yaşadı

20 Haziran 2025, Cuma 19:06
20 Haziran 2025, Cuma 19:06
Karnelerini alan Gazzeli kardeşler sevinç ve hüznü birlikte yaşadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya'da eğitim hayatlarına devam eden Gazzeli çocuklar, 2024–2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle karnelerini aldı. Ancak bu sevinç, Gazze'de yaşanan soykırım ve eğitimin durması nedeniyle buruk bir hüzne dönüştü.

2024–2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Malatya'da 150 bin 393 öğrenci karnelerini aldı. Karnelerini alan öğrenciler arasında Gazzeli El Esadi kardeşler de var. Yaklaşık 11 yıl önce Türkiye'ye gelerek Malatya'ya yerleşen Alasadi ailesinin çocukları, başarıları ve okullarında sergiledikleri örnek davranışları ile takdir topluyor.

Ailenin en küçüğü Adem El Esadi bu sene başladığı birinci sınıfı başarıyla tamamlarken, 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi ağabeyi Luey El Esadi ile Türkiyem İmam hatip Ortaokulu 7'inci sınıf öğrencisi diğer ağabeyi Halid El Esadi ile birlikte takdir aldılar.

İLKHA konuşan El Esadi kardeşler ve anneleri, yaşadıkları sevinci ve Gazze'deki çocukların eğitimden mahrum kaldıkları için yaşadıkları üzüntüyü dile getirirken; çocuklardan birinci sınıf öğrencisi Adam Alasadi'nin sınıf öğretmeni Songül Kayaş ise öğrencisinin akademik başarısını ve örneklik teşkil eden davranışlarını anlattı.

"Gazze'deki kardeşlerimiz karnelerini alamıyorlar"


 

Merkez Battalgazi Fatih İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Adem El Esadi, karne sevincini şöyle dile getirdi:

"Filistinliyim. Gazze'de kardeşlerimiz karnelerini alamadılar, şehit oluyorlar. Onlara çok üzülüyorum. İnşallah Gazze'deki soykırım biter, oradaki kardeşlerimiz kurtulur."

"Gazze'deki mücahit çocukların ruhunu burada taşıyor. Sınıfa örnek bir öğrenci oldu"

Adem'in sınıf öğretmeni Songül Kayaş ise öğrencisinin hem akademik hem de insani yönden güçlü olduğunu vurgulayarak, "Adam bu yıl okulumuzda başladı. Matematik zekâsı çok iyi, Türkçesi düzgün. Filistin ile ilgili bir dizi izlerken gözleri dolmuştu. O mücahit çocukların ruhunu burada taşıyor. Biz onu çok sevdik, sınıfa örnek bir öğrenci oldu." ifadelerini kullandı.

"Gazze'de okul kalmadı, dua ediyoruz"

Adem'in annesi Labiba Münevver, 11 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini belirterek, "Asıl memleketim Gazze. Malatya'da yaşıyoruz. Türkiye'den çok memnunuz. Tüm çocuklarım okula gidiyor, başarılılar ve takdir aldılar. Ama Gazze’de okul kalmadı, yemek bile bulamıyorlar. Çok üzgünüz, Rabbim yardım etsin." dedi.

"Gazze'de eğitim alamayan akrabalarımız için üzgünüz"

Adem'in ağabeyi ve 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencisi Luey El Esadi ise, "Burada eğitimimizi sürdürüyoruz ama oradaki akrabalarımız okula gidemiyor. Çok zor durumdalar. Hedefim işletme fakültesi, inşallah ulaşırım. Allah Gazze'deki mücahitleri zafere ulaştırsın." diye konuştu.

"İnşallah Gazze'deki soykırım sona erer, onlar da yeniden okullarına döner"

Türkiyem İmam Hatip Ortaokulu'nda 7. sınıfı tamamladığını ve takdir aldığını belirten diğer ağabey Halid El Esadi, "Gazze'deki arkadaşlarımız eğitim alamıyor. Bu durum beni çok üzüyor. İnşallah oradaki soykırım sona erer, onlar da yeniden okullarına döner." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Ukrayna Rus petrol rafinerilerini hedef aldı

Pezeşkiyan: BM yaptırımlarına teslim olmayacağız

İdilde çevre yolu "Ölüm yolu" haline geldi

Siyonist işgalciler Nebatiye'de bir aracı hedefa aldı: 1 şehit

Çanakkale açıklarında 24 düzensiz göçmen yakalandı

Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 31. gününde de devam ediyor

Siirt’te kaybolan Alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor

Batman'da "Sumud Filosu"na destek programı düzenlendi

Açık Denizler Antlaşması yürürlüğe giriyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: İkinci güneş enerji santralimizi ilçemize kazandıracağız

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 442'ye yükseldi

Abluka altındaki Gazze’de binlerce kişi gıda yardımlarıyla ayakta kalıyor

İzmir'de 14 düzensiz göçmen yakalandı

ABD uyuşturucu taşıdığını belirttiği tekneyi vurdu: 3 ölü

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından İptal edilen konser kararına destek

Valilik Caddesi Kapalı, Bulvarlar Kazı İçinde: Batman’da Trafik Krizi Derinleşiyor

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kollarının Gazze temalı resim sergisi ve stant çalışması devam ediyor

El Kassam Tugayları işgal esirlerinin yeni fotoğrafını yayınladı

Rusya'dan Ukrayna'ya yoğun hava saldırısı

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever: Bismil'in sorunlarını çözmek için takipçi olacağız!

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Adana'dan Küresel Sumud Filosu'na kadınlardan güçlü destek

Balıkesir'de orman yangını

HAKSİAD Genel Başkan Yardımcısı Güneş'ten gençlere "Ahlaklı Ticaret" vurgusu

Mardin’de taziye yemeği parası Gazze'ye gönderildi

ABD'de helikopter kazası: 4 asker öldü

Uluslararası Af Örgütü: Küresel ekonomi, israilin Gazze’deki soykırımını destekliyor

Şanlıurfa'da üretim düştü, fıstıkta ithalat kapısı açıldı

Şanlıurfa’da çiftçilerin sulama tepkisi: 25 Eylül’de su kesilirse ürünlerimiz yanacak

5 katlı binada yangın çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna Rus petrol rafinerilerini hedef aldı

Pezeşkiyan: BM yaptırımlarına teslim olmayacağız

İdilde çevre yolu "Ölüm yolu" haline geldi

Siyonist işgalciler Nebatiye'de bir aracı hedefa aldı: 1 şehit

Çanakkale açıklarında 24 düzensiz göçmen yakalandı

Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 31. gününde de devam ediyor

Siirt’te kaybolan Alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor