• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,60% 0,18
  • EURO

    51,47% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6787,20% 0,85
  • Ç. ALTIN

    11644,36% 0,00

Karnelerini aldılar, kalpleri Gazze’deki kardeşlerinde kaldı

20 Haziran 2025, Cuma 12:16
20 Haziran 2025, Cuma 12:16
Karnelerini aldılar, kalpleri Gazze’deki kardeşlerinde kaldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Karne heyecanı yaşayan öğrenciler, başarı sevinçlerini dile getirirken Gazze'de yaşanan insanlık dramına da sessiz kalmadı. Başarılı bir yılı geride bırakan öğrenciler, aldıkları takdir ve teşekkür belgelerine sevinirken, Gazze’deki çocukların yaşadığı z

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi.

Diyarbakır'da da karne alan öğrenciler bir yandan aldıkları takdir ve teşekkür belgelerinin sevincini yaşarken öteki taraftan Gazze'de devam eden zulüm ve katliamlardan dolayı hüznü yaşıyor.

Karne alan öğrenciler duygu ve düşüncelerini paylaşırken bu mutlu günlerinde Gazze'nin gündemlerinde olması dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciler, aldıkları belgelerden dolayı mutlu, Gazze'de yaşananlardan dolayı hüzünlü olduklarını ifade ederken Filistinli akranlarının kendilerine nispeten daha önemli sınavlardan başarıyla geçtiklerini ve ahiret karnesi aldıklarını vurguladı.

“Bu başarılarımın devamı için çok çalışacağım”

Gazze’deki çocukların yaşadığı duruma üzüldüklerini ifade eden TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eyüp Burak Ablukaya "Zor bir yıl oldu ama ders çalışarak güzel geçirdim. Geçen dönem teşekkür belgesi aldım, bu dönem ise çalışarak takdir belgesi aldım. Bu başarılarımın devamı için çok çalışacağım. Bu belgemin hediyesini aile bireyleriyle konuşacağım. Gazze’deki çocuklara hepimiz üzülüyoruz. İnşallah bu durumdan da en yakın zamanda kurtulurlar. Gazze’deki çocuklar için dua edeceğiz, kalbimizde onlar var. Bizim yaşadığımız bu karne sevincini inşallah en kısa zamanda onlar da yaşarlar." şeklinde konuştu.

“Biz takdir aldık, onlar şehadet karnesi aldı”

Kendi aldıkları takdir belgesine karşılık, Gazze’deki çocukların şehadet karneleri aldıklarını dile getiren 10'uncu sınıf öğrencisi Muhammed Furkan Baran, asıl önemli karnenin ise Allah katında verilen karne olduğunu vurguladı.

Baran "Güzel bir yıldı. İyisiyle kötüsüyle, huzuruyla ve kolaylığıyla seneyi tamamladık. 10'uncu sınıfı bitirdik, 11’e geçtik. Karnem güzel, takdir belgesi aldım. Ortalamam 91. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl dersler daha iyiydi. Öncelikle, biz kendimizi Gazze’deki çocukların yerine koyunca yatıp kalkıp şükretmemiz gerekiyor. Güzel imkânlarda, güzel okullarda, sağlanan tüm iyi olanaklarla okuyabiliyoruz. Fakat Gazze’deki çocuklarla bir empati kurmamız gerekiyor. Onlar savaş alanında; bırakın okulu, yemek ve su bile bulamıyorlar. Ailelerini kaybediyorlar, sokaklarda kalıyorlar, evleri yıkılıyor. Biz bugün karnemizde takdir aldık, onlar ise şehadet karnelerini alıyorlar. Asıl önemli karne onların karnesidir, o karne ki Allah’ın yanında olan karnedir." sözleriyle vicdani sorumluluğa dikkat çekti.

“Ailemin desteğiyle başardım”

TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Yıldırım da ortalamasının 97 olduğunu ve hem onur hem de takdir belgesi aldığını ifade ederek, ailesinin bu başarıdaki katkısını vurguladı.

Yıldırım "10'uncu sınıf öğrencisiyim. TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyorum. Karnedeki ortalamam 97. Onur ve takdir belgesi aldım. Bu başarılarımın devamını istiyorum. İlk dönem ağır konulardan dolayı zor geçti ama ikinci dönem biraz daha hafif geçti benim için. Bazı sınavlarda ter döktük ama çok şükür, bitirdik. Bu süreçte ailem bani motive vererek çok destek oldu. Ailem, daha iyi eğitim almam için olanaklar sağladılar. Ailemin bu başarımda katkısı çok büyük. Aileme buradan teşekkür etmek istiyorum. Gazze’deki çocuklar karnelerini alamasalar da Allah’ın yanındaki karnelerini aldılar. Bizim için asıl önemli olan, Allah’ın yanındaki karnedir. Burada aldığımız karne gelip geçici, ama Gazze’deki çocukların aldığı ahiret karnesi daha kıymetlidir. Gazze’deki çocuklar ahirette bizden daha avantajlı durumda olacaklar. Zalim israil, her gün Gazzelilerin üzerine bombalar yağdırıyor. Elimizden bir şey gelmiyor, bu da Müslüman ülkelerin büyük bir ayıbıdır. Bizler çocuklar olarak yaptığımız kermeslerle Gazze’deki çocuklara yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

“Gazze’de çocuklar taşların üzerinde uyurken biz bilgisayarla ders çalışıyoruz.”

Sahip oldukları imkânlarla rahatça ders çalışabildiklerini belirten Muhammed Bağlam ise Gazze’deki çocukların taşların üzerinde uyumak zorunda kaldıklarını hatırlattı.

Bağlam "Teşekkür belgesi aldım. Takdir belgesini 2 puanla kaçırdım. Birinci dönem zordu, ikinci dönem çalıştım ama kurtaramadım. Okulum çok iyi, Diyarbakır’ın en iyi okullarından bir tanesi. Zaten adı üzerinde, proje okulu. Maalesef Gazze’deki kardeşlerimiz karnelerini alamadı. Onlar taşların üzerinde uyumak zorunda kalıyorlar. Biz ise kendi yataklarımızda rahatça uyuyabiliyoruz. Çalışma masamızda, bilgisayarımızda ders çalışıyoruz fakat onlar hiçbir şey yapamıyor. Onların dile getirdiği bir söz var, 'Keşke hayattaki tek derdimiz okul derslerimiz olsaydı.' Onları da düşünmemiz lazım. Gazze’deki çocukların yardıma ihtiyacı var." ifadelerini kulandı.

“Bizim mutluluğumuzun olduğu günde, onlar acı çekiyor"

Ortaokul öğrencisi Mustafa Enes Ay ise aldığı takdir belgesinin mutluluğunu ailesiyle paylaşacağını dile getirirken, Filistin’deki çocukların yaşadığı acılara dikkat çekti "7'nci sınıf öğrencisiyim, 8. sınıfa geçeceğim. Takdir belgesi aldım. Eve gideceğim, babam ve annem beni evde mutlulukla karşılayacaklar. Bana hediye de alacaklar. Ama Filistin’deki çocukların takdir alacak okulları bile kalmadı. Ya da onların hediye alacağı anne ve babaları da kalmadı. Biz mutlu olurken onlar üzülüyor. Bizim yaşadığımız durumdan dolayı Allah’a şükretmemiz lazım. Hem de Gazze’ye, Filistin’e dua etmemiz lazım. Allah Filistin’deki kardeşlerimize yardım etsin." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Türkiye-AB ticari ilişkileri masaya yatırıldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Kaybettiğimiz her bir can, yüreğimizde silinmez bir iz bıraktı

Nitelikli dolandırıcılık soruşturması: 65 gözaltı kararı

TMMOB: 6 Şubat depremlerinin 3'üncü yılında bugün dünden daha hazır değiliz

Pakistan'da camiye saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 31'e yükseldi: 169 yaralı

Erzurum’da bir haftada 483 işletme denetlendi

HÜDA PAR, Mardin’de “Ana Dilimi Seçiyorum” paneli düzenleyecek

Yeşilyurt Belediyesi afetlere hazırlık eğitimlerini kararlılıkla sürdürüyor

Gazze'de işgalci saldırıları: 2 şehit, geniş çaplı yıkım

Batman kuyumcuları: Güvenlik önlemleri artırılsın

Pakistan'da camiye saldırı: 15 ölü 80 yaralı

Malatya Valisi Yavuz’dan çağrı: Artık Malatya'ya dönün!

Uzmanlardan "İnme vakası" uyarısı: Erken müdahale hayat kurtarıyor

Cuma hutbesi: Birlik ve beraberlik

Başkan Kaplan’dan yangında zarar gören esnafa geçmiş olsun ziyareti

6 Şubat depreminde vefat edenler mezar başında yad edildi

2025 Organize Tarım Bölgeleri istatistik bülteni yayımlandı

Mersin’de içki operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı

Trump yönetimi ilaç fiyatlarını düşürme amacıyla yeni bir internet sitesi başlattı

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Güzel : Telefonla büyüyen çocuklar görme kaybı riskiyle karşı karşıya

Bakan Tekin: Deprem bölgesinde eğitim altyapısı yeniden inşa ediliyor

Umut Kervanı Adana Arama Kurtarma Başkanı Dizlek: “Afetlere karşı hep birlikte hazırlıklı olmalıyız"

Batman'da hakkında 15 yıl 1 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Her mezar taşında bir hikâye: Hatay’da 6 Şubat acısı

Konya STK Platformu’ndan epstein dosyalarına ilişkin açıklama

Moskova'da bir korgenerale suikast girişimi düzenlendi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Malatya’da deprem yıl dönümü nedeniyle ziyaretlerde bulundu

Seccadeleri yarım asırdır ilmek ilmek dokuyan Abdurrahman Usta: Yaklaşık 150 eleman yetiştirdim

Konya Meram’da Ramazan öncesi zabıta denetimleri artırıldı

ABD'ye hizmetin bedeli: Afgan işbirlikçilerin vizeleri iptal edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye-AB ticari ilişkileri masaya yatırıldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Kaybettiğimiz her bir can, yüreğimizde silinmez bir iz bıraktı

Nitelikli dolandırıcılık soruşturması: 65 gözaltı kararı

TMMOB: 6 Şubat depremlerinin 3'üncü yılında bugün dünden daha hazır değiliz

Pakistan'da camiye saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 31'e yükseldi: 169 yaralı

Erzurum’da bir haftada 483 işletme denetlendi

HÜDA PAR, Mardin’de “Ana Dilimi Seçiyorum” paneli düzenleyecek