• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Deyf
DÜNYA
Tarih: 30.01.2025 22:19
Güncelleme: 30.01.2025 22:19
Kaynak: ILKHA
Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Deyf
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Deyf ve beraberindeki 6 komutanın şehid olduğunu duyurdu.

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı açıklamada İzzeddin el-Kassam Tugaylarının başında bulunan Muhammed Deyf'in ve beraberindeki 6 komutanın şehadetini duyurdu.

Ebu Ubeyde ayrıca yaptığı açıklamada, Deyf'ın yanı sıra Kassam Tugayları Askeri Konseyi üyelerinden Mervan İsa, Gazi Ebu Tamah, Raid Sabit, Rafi Selame, Ahmed el-Gandur ve Eymen Nevfel'in de şehit olduğunu açıkladı.

Ebu Ubeyde, Dayf'ın ne zaman ve nasıl şehit olduğuna dair detay vermedi.

Siyonist işgalciler, 13 Temmuz 2024 tarihinde Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı güvenli bölgeye gerçekleştirdiği saldırıda hedef aldığı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed ed-Deyf'ın ölümünü doğruladığını ileri sürmüştü.

Dönemin sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant da yaptığı açıklamada, işgal ordusu ve iç istihbarat teşkilatının düzenlediği suikastta Deyf'ın ölümünün doğrulandığını iddia etmişti.

MUHAMMED ED-DEYF KİMDİR?

HAMAS'ın silahlı kanadı İzzettin El-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Deyf (Ebu Halid) yirmi yıldan fazla bir süredir belli olmayan bir ses ve görüntüyle yalnızca birkaç kez ortaya çıktı. HAMAS'ın üst düzey yetkilileri dışında kimse onu tanımıyor. Başına ödül koyan işgal rejimi de onu yalnızca o karartılmış görüntü ve imajıyla biliyor.

Asıl adı Muhammed Diyab İbrahim el-Mısri olan Deyf, 1965 yılında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, Filistinlilerin siyonist rejime karşı başlattığı direnişin ortalarında dünyaya geldi.

1965 yılında Han Yunus’ta, aslen Askalan’ın doğusundaki El-Kabibeli bölgesinden gelen mülteci bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatını Gazze’deki İslam Üniversitesi’nde sürdüren Deyf, 1988’de lisans öğrenimini tamamladı.

Gençlik yıllarında önce Müslüman Kardeşler’e, ardından HAMAS’ın kurulmasıyla HAMAS Hareketi’ne katıldı. 1989 yılında, siyonist rejimin HAMAS lideri Şeyh Ahmed Yasin’i tutukladığı operasyon sırasında alıkonuldu ve 16 ay hapis cezasına çarptırıldı. Serbest kaldıktan sonra İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın kuruluşunda önemli bir rol oynadı.

Oslo Görüşmeleri’ne karşı çıkan Deyf, Gazze’de siyonist güçlerine karşı düzenlenen direniş hareketlerinde yer aldı. 1996 yılında, siyonist rejimin düzenlediği suikastta şehit olan Yahya Ayyaş’ın yerine geçerek Kassam Tugayları’nın lideri oldu.

2001’de Filistin Yönetimi tarafından ABD ve siyonist rejimin baskılarıyla ev hapsinde tutuldu ancak 2002’de Salah Şehade’nin şehadetinin ardından HAMAS’ın askeri kanadının başına geçti. Siyonist rejimin en çok arananlar listesinde uzun yıllar ilk sıralarda yer alan Deyf, Gazze’deki çatışmalarda kilit bir isim oldu.

Siyonist rejim, Deyf’i defalarca hedef alan suikast girişimleri düzenledi. En son 2020’de gerçekleştirilen bir hava saldırısından da sağ çıkmayı başarmıştı. Ancak son saldırılarda hayatını kaybettiği iddia edilmişti. (İLKHA)

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü