• BIST 100

    10225,50%-1,28
  • DOLAR

    40,22% 0,11
  • EURO

    46,96% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4335,32% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6902,17% 0,06

Kavurucu sıcaklara karşı sulu klimalar yoğun ilgi görüyor

15 Temmuz 2025, Salı 12:07
15 Temmuz 2025, Salı 12:07
Kavurucu sıcaklara karşı sulu klimalar yoğun ilgi görüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman’da hava sıcaklıklarının 45-50 derecelere ulaşması, serinleme ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, ekonomik ve taşınabilir olması nedeniyle sulu klimalara yöneldi.

Yaz aylarının en sıcak dönemlerinden biri yaşanırken, Batman'da hava sıcaklıkları adeta rekor kırıyor. Termometrelerin 45 ila 50 dereceyi gösterdiği kentte, serinlemek isteyen vatandaşlar sulu klima ve vantilatörlere yöneldi.

Hem ekonomik hem de portatif özellikleriyle öne çıkan sulu klimalar, yüksek sıcaklıklar karşısında büyük ilgi görüyor. İş yeri sahipleri, satışların beklentilerin üzerinde olduğunu belirtirken, vatandaşlar da sulu klimanın sunduğu avantajlardan memnun olduklarını dile getiriyor.

Ayrıca enerji fiyatlarının artması, vatandaşları hem tasarruf sağlayan hem de etkili soğutma sunan alternatif yöntemlere yönlendiriyor. Elektrik tüketiminin düşük olması ve kolay taşınabilir yapısıyla sulu klimalar, özellikle kırsal bölgelerde yaşayanlar tarafından daha fazla ilgi görüyor.

"Satışlarımızda ciddi bir artış meydana geldi"

Geçen senelere göre Batman'da hava sıcaklığının oldukça yüksek olduğunu belirten iş yeri işletmecisi Cihan Ok "Hava sıcaklığı 45 ile 50 dereceyi buluyor. Sulu klimalar ise 45 derece olan ortam sıcaklığını 25 derecelere kadar düşürebiliyor. Hava sıcaklığı bu kadar artınca, sulu klima satışlarımızda ciddi bir artış meydana geldi. Şu an günde ortalama 20 adet sulu klima satıyoruz. Daha önce satın alanlar, hava sıcaklığına dayanamadıkları için diğer odaları için de gelip bir tane daha sulu klima alıyorlar. Sulu klimaların fiyatı, normal klimalara göre çok daha uygundur. Aynı zamanda sulu klimalar hem tasarruflu hem sağlıklı hem de portatif olması nedeniyle daha çok tercih ediliyor." dedi.

"Aşırı sıcaklar, sulu klimalara talebi artırdı"

Hava sıcaklıklarının yüksek olması satışlarını beklentilerinin üzerine çıkardığını ifade eden Ok "Vatandaş, aldığı sulu klimayı istediğinde her odaya, balkona, mutfağa ve dilediği yere kolaylıkla götürebiliyor. Bu sene hem sulu klima hem de vantilatör satışlarımız oldukça iyi ve beklentilerimizin üzerindedir. Bizde ortalama 20 çeşit sulu klima mevcut. Sulu klimaların fiyatı 7 bin liradan başlayıp 15 bin liraya kadar, özelliklerine göre değişiyor. Vantilatörlerin fiyatı ise bin 500 liradan başlıyor, 3 bin liraya kadar çeşitlerimiz bulunuyor. Sulu klimaların en büyük özelliği, terli olsanız bile normal klimalar gibi kişiyi çarpmamasıdır." şeklinde konuştu.

"Sulu klimayı daha sağlıklı olduğu için tercih ettim"

Batman'da yaşayan Abdurrahman Yenidoğan ise "Bu sene hava gerçekten çok sıcak. Hava sıcaklığının 45 derecenin üzerine çıktığını görüyoruz. Köyde yaşadığımız için normal klima yerine sulu klima almayı tercih ettik. Çünkü normal duvar klimasının hem fiyatı çok yüksek hem de elektrik tüketimi fazla. Sulu klima, hem sağlıklı hem tasarruflu hem de tekerlekli olduğundan her odaya götürebildiğimiz için tercih ettik. Ben 60 litrelik olanını aldım ve gayet memnunum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Dışişlerinden işgalci rejimin Suriye saldırılarına tepki

Şanlıurfa'da, 15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için mevlit ve hatim programı düzenlendi

İslami çalışmanın Gazze’deki ilk öncülerinden El Ğul şehit edildi

BAE Devlet Başkanı, Türkiye'yi ziyaret edecek

Çanakkale ve Bolu’da orman yangını

Gazi Yaşargil Hastanesi’nde Çay Bahçesi ve Kafeterya Eksikliği Tepkilere Neden Oluyor

Bazı şehirlerde kuvvetli yağış bekleniyor

Siirt’te 15 Temmuz şehitleri için mevlit ve hatim duası okundu

Kurtalan-Batman karayolunda otomobil tarlaya uçtu: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz Destanı milletçe yenilmez olduğumuzun son örneğidir

Av. Harmancı: Aile çökerse toplum çöker. Biz bu gidişe seyirci kalamayız

Cizre’de sıcaklar 50 dereceye yaklaştı: Vatandaşlar "afet bölgesi" ilanı istiyor

Şanlıurfa'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

15 Temmuz şehidi Karaaslan kabri başında anıldı

HÜDA PAR'dan 15 Temmuz mesajı: 15 Temmuz, aziz ve inançlı milletimizin ortak zaferidir

Sivas'ta kavşakta meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı

15 Temmuz'da tankın ezdiği araç Bursa'da sergileniyor

Batman'da şiddetli fırtına erkek yurdu'nun çatısını uçurdu

Ankara ve Çankırı için kuvvetli yağış uyarısı

Kur'an kursu öğrencileri şenlikte buluştu

Malatya'da 15 Temmuz Şehitleri için tüm camilerde dualar yükseldi

Bartın'da anız yangını ormanlık alana sıçradı

Erbil'de petrol sahalarına yönelik saldırı

Bolu'da fabrika yangını

Bakan Yusuf Tekin'den LGS eleştirilerine yanıt

Mardin’de elektrik panosu alev aldı

Ani öfke patlamalarının gizli nedenleri

15 Temmuz şehitleri için camilerde Kur'an tilaveti ve dua programı düzenlendi

Siyonist işgal rejimi Batı Şeria'da 35 Filistinliyi esir aldı

Adıyaman'da ormanlık alanda yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişlerinden işgalci rejimin Suriye saldırılarına tepki

Şanlıurfa'da, 15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için mevlit ve hatim programı düzenlendi

İslami çalışmanın Gazze’deki ilk öncülerinden El Ğul şehit edildi

BAE Devlet Başkanı, Türkiye'yi ziyaret edecek

Çanakkale ve Bolu’da orman yangını

Gazi Yaşargil Hastanesi’nde Çay Bahçesi ve Kafeterya Eksikliği Tepkilere Neden Oluyor

Bazı şehirlerde kuvvetli yağış bekleniyor