• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Kavurucu sıcaklıklar kalp krizini tetikliyor

24 Temmuz 2023, Pazartesi 09:35
24 Temmuz 2023, Pazartesi 09:35
Kavurucu sıcaklıklar kalp krizini tetikliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kavurucu sıcaklıklar kalp krizini tetikliyor

Özel Hatem Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hayri Alıcı, sıcaklık artışlarının kalp hastaları için daha zorlayıcı ve tehlikeli olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Dr. Hayri Alıcı, son günlerde artan sıcaklıklar bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirterek, bu sorunların başında kalp hastalıkları geldiğini vurguladı.

'Artan hava sıcaklıkları kalp krizini tetikleyebilir'

Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hayri Alıcı, 'Yaz aylarında kalp sağlığının bozulmasının en önemli sebebi sıcaklığın artmasıyla vücudun ısı dengesini korumak için yaptığı düzenlemelerdir. Hava sıcaklığının artması nedeniyle terleme ile vücutta sıvı ve tuz kaybı meydana gelir. Sıcaklık, damarlarda genişlemeye, sıvı ve tuz kaybına, kalp atışlarının hızlanmasına, kalbin iş yükünün artmasına ve kanın pıhtılaşmasına sebebiyet verebilir. Kavurucu sıcaklar nemle birleştiğinde çok daha tehlikeli bir hal alır. Sıcaklıklar ve sıcaklığın artmasıyla ortaya çıkan nem oranı özellikle kalp damar hastalığı, kalp yetersizliği ve hipertansiyon sorunu olan kişiler için risk taşır. Cildi besleyen damarlar soğukta büzüşürken, sıcakta genişleyerek vücuttaki ısı kaybını azaltmaya veya artırmaya çalışır. Bu da kalbin daha fazla çalışmasını gerektirir. Kalp yetmezliği bulunan kişilerde kan akımının ağırlıklı olarak cilde yönlenmesi, diğer organların fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine engel olur' dedi.
'Kalp krizini önlemek için bol su tüketin'
Muhtemel bir kalp krizini önlemek için özellikle kalp hastası olan kişilerin bol sıvı tüketerek güneşin zararlı etkilerinden korunmalarının oldukça önemli olduğunu belirten Özel Hatem Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hayri Alıcı, “Yazın günde 2-2.5 litre su tüketmeye özen gösterin. Su içmek için susamayı beklemek şart değildir. Özellikle de kalp hastalarının sıcak havalarda yaşanan su kaybını gidermek için bol miktarda su tüketmelidir. Mümkün mertebe saat: 10.00 ve 16.00 arasında dışarıya çıkmayın. Açık renkli, rahat ve bol, terlemeyi artırmayan kumaştan yapılmış giysileri tercih edin. Terle birlikte vücudumuzda elektrolit, özellikle de sodyum kaybı fazla olacağından, doktorunuzun önerdiği miktarda tuz kullanın. Hafif yemekler tercih edin. Yağlı kızartmalardan ve baharatlı gıdalardan uzak durun. Düzenli doktor kontrolü ihmal etmeyin” diye konuştu.

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Kassam, Assaf Hamami dahil 3 işgalci esirin cesedini çıkardı

ABD ve Çin gerilimi azaltma konusunda anlaştı

Ağrı’da üzerine beton parçası düşen işçi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da otomobil devrildi: 5 yaralı

Mersin’de çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlayanlara yönelik ödül töreni düzenlendi

Türkiye ile Irak arasında su anlaşması imzalandı

Nijerya lideri, Trump'la ülkedeki Hristiyanların durumunu görüşme niyetini açıkladı

Belçika’daki NATO üssünde drone alarmı

Ege Denizi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Kahire yakınlarında Büyük Mısır Müzesi açıldı

Yedikleri yemekten zehirlenen 150 kişi hastaneye kaldırıldı

Kızılhaç ve Kassam ekipleri esirlerin cesetlerini çıkarmak için Doğu Gazze'ye girdi

Kenya'da sel ve heyelan: 21 ölü, 30 kayıp

HÜDA PAR İl Başkanlığından kefenli çağrı: Adıyaman-Kahta yolu ölüm yoluna dönüşmesin

İzmir açıklarında 10 düzensiz göçmen yakalandı

Alp Dağları'nda çığ düştü: 5 ölü

Aile Danışmanı Terzi: Çocuk yetiştirmede söylemden çok davranışlar etki eder

Mersin’de Radyasyon Acil Durum Tatbikatı hazırlıkları tamamlandı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Nükleer tesisleri yeniden ve daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem