• BIST 100

    16611,99%1,04
  • DOLAR

    43,49% 0,05
  • EURO

    51,39% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6842,98% 5,23
  • Ç. ALTIN

    11700,41% 2,86

Kayaların arasından çıkan buz gibi ‘Aynkebir’ suyu, ihtişamıyla göz kamaştırıyor

12 Ağustos 2023, Cumartesi 11:00
12 Ağustos 2023, Cumartesi 11:00
Kayaların arasından çıkan buz gibi ‘Aynkebir’ suyu, ihtişamıyla göz kamaştırıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kayaların arasından çıkan buz gibi ‘Aynkebir’ suyu, ihtişamıyla göz kamaştırıyor

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bulunan berraklığı, doğal güzelliği ve buz gibi olmasıyla vatandaşların tercih ettiği Aynkebir, huzur ve güven ortamının yakalanmasıyla bunaltıcı sıcak havalarda ziyaretçilerini ağırlıyor.
Hani ilçesi Seren köyünde bulunan Aynkebir, Basra sıcaklarının etkisini gösterdiği Diyarbakır’da doğal güzelliği, buz gibi suyu ve güzellikleriyle vatandaşların vazgeçilmezi haline geldi. Ziyaretçilerine eşsiz manzara sunan Aynkebir suyunun dağların arasından gelip dev kayalıkların içerisinden çıktığı biliniyor. Suyun serin ve berraklığıyla göz kamaştıran Aynkebir, bir zamanlar terör olayları nedeniyle vatandaşların gitmeye çekindiği şimdi ise huzur ortamın sağlanmasıyla ziyaretçilerin uğrak mekanı oldu.

İstanbul’dan memleketi Diyarbakır’a gelen Adil Gürler, torunlarıyla sıcak havada serinlemek için Aynkebir suyunu tercih ettiklerini dile getirdi.
İstanbul’da böyle doğal güzelliklerin fazla bulunmadığını söyleyen Gürler, “27 senedir İstanbul’da yaşıyorum. Memleketim Diyarbakır’ın Hani ilçesini çok özledim ve geldim. Bugün de saklı cennet olarak dediğimiz Aynkebir’de torunlarımla serinlemeye geldik. Çok mutluyum. Keşke buraya bir tesis yapsalar da daha da güzel ortam oluşurdu. İstiyoruz ki buralara bir tesis yapılıp kalkındırılsın. Buralara hasret çekiyoruz. İstanbul’da fazla böyle ortamlara gidemiyoruz. Ayda bir şehir dışına çıksak çıkıyoruz. Onun dışında bir şey yok. Aynkebir suyu herhalde üçe bölünüyor. Biri Hani ilçesine gidiyor, biri buraya geliyor, diğeri ise Dicle ilçesine kadar gidiyor. Ama bu suyun değerini kimse bilmiyor. Buranın suyu buz gibidir. Burada millet sudan faydalanarak domates, karpuz gibi meyve sebze ekiyor. Bu suyun doğallığı kayaların altından çıkıp gelmesidir” dedi.

Yaz tatillerinde sürekli Aynkebir suyuna geldiğini ifade eden Serkan Oruç, suyun buz gibi olmasından dolayı serinlediğini kaydetti.
Su sıcaklığının -1 derece olduğunu ve berraklığıyla göz kamaştırdığına dikkat çeken Oruç, “Yaz tatillerinde sürekli Hani ilçesine birkaç kilometre uzaklıktaki Aynkebir suyuna gelirim. Yaz aylarında havaların aşırı ısınmasıyla buraya gelip buz gibi sudan faydalanırım. Aynkebir suyu Hani’yi geçtikten sonra Dicle yolu üzerindeki Seren köyündedir. Doğallığıyla bilinen su dağın dibinden geliyor. Suyun soğukluğu ya 0 derece ya da eksi 1 derecedir. Yaz sıcaklarında bunalan vatandaşların en iyi serinleyebileceği yer burasıdır. Su, dağın altından gelip direkt gittiği için sürekli devir daim yapıyor. Bu yüzden çok berrak bir sudur. Su, gittiği yerden de bahçelerdeki ekimler için kullanılıyor. Herhangi bir israf söz konusu olmuyor” ifadelerinde bulundu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Şanlıurfa’da geri dönüşüm yüklü tır devrildi: 1 yaralı

Psikolog Bozkuş: Uyku bozukluğu sosyal ilişkileri de iş hayatını bozar

Turizm Bakanı Ersoy Malatya’da konuştu

Üniversitelerden afetlere dijital çözüm: “El Ele İyilik” AFAD sistemine entegre edilecek

Tahran, AB büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı: 7 bin hektarlık askeri alan betona değil, yeşile açılmalı

İLKSAY tarafından düzenlenen "Din ve Psikoloji Atölyesi" için başvurular başladı

HÜDA PAR’dan Ağrı'daki kar temizleme çalışmalarının yetersizliğine "sembolik karneyle" tepki

Şanlıurfa’da park halindeki araçta bir kişi ölü bulundu

Şanlıurfa’da şiddetli dolu yağışı etkili oldu

Doktor Aslan: Sigara bırakmada profesyonel destek hayat kurtarıyor

Marcos’a yolsuzluk ve anayasayı ihlal suçlaması: Meclis kritik karar aşamasında

HAMAS'tan Gazze Şeridi'ne dönmek isteyenlere yönelik uygulamalara tepki

Gribe karşı doğal destek: Ihlamur ve bitki çayları

Sentetik medya dönemi kitapla masaya yatırıldı

Bursa’da yaklaşık bir ton balığa el konuldu

Mahalle sakinlerinden belediyeye tepki: Çamur içinde yaşam mücadelesi veriyoruz

Batman'da yetişkinler için Kur'an'ı Kerim kursu

Pezeşkiyan: Ulusal çıkarlar çerçevesinde müzakere zemininin hazırlanması talimatını verdim

Albanese: israilin Gazze üzerinde yetkisi yok, yaşam koşulları bilinçli olarak yok ediliyor

Cizre'de asfalt yüklü tanker devrildi: Bir yaralı

HAMAS'tan dünya halklarına 3 günlük eylem çağrısı

E-Hacizler esnafın elini kolunu bağlıyor

Ocakta 1872 saldırı: Siyonist rejim ve Yahudi çeteler Batı Şeria'yı terörle kuşattı

Molla Altun: Ramazan, günahlarımızdan arınmak için eşsiz bir fırsattır

Şiveluç Yanardağı, 11,5 km yüksekliğe ulaşan kül püskürttü

13 gündür kayıp olan kadın dere yatağında ölü bulundu

Malatya'da kadınlar üretiyor, emeğe değer katılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, karla mücadele ekipleriyle bir araya geldi

Adıyaman’da 6 Şubat depremi dolayısıyla okullar tatil edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da geri dönüşüm yüklü tır devrildi: 1 yaralı

Psikolog Bozkuş: Uyku bozukluğu sosyal ilişkileri de iş hayatını bozar

Turizm Bakanı Ersoy Malatya’da konuştu

Üniversitelerden afetlere dijital çözüm: “El Ele İyilik” AFAD sistemine entegre edilecek

Tahran, AB büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı: 7 bin hektarlık askeri alan betona değil, yeşile açılmalı

İLKSAY tarafından düzenlenen "Din ve Psikoloji Atölyesi" için başvurular başladı