GÜNDEM 9.02.2023 15:25:15 0

Kayseri İtfaiyesi, deprem bölgesinde 34 vatandaşı sağ kurtardı

Kayseri İtfaiyesi, deprem bölgesinde 34 vatandaşı sağ kurtardı
Haberi Sesli Oku

Kayseri İtfaiyesi, deprem bölgesinde 34 vatandaşı sağ kurtardı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta depremin ilk saatlerinden bu yana yaptığı fedakârca çalışma sonucu enkaz altında kalan 34 vatandaşa sağ olarak ulaştı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye, Fen İşleri gibi birimleri tarafından 237 araç ve gereç ile 362 personel, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 şiddetinde iki ayrı depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.
Türkiye’nin dayanışma içerisinde deprem bölgesindeki enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı kahraman itfaiye erleri de depremzede canları kurtarmak için üstün çaba sergilemeye devam ediyor.
Minik Mina’yı 30 saat süren çalışma sonucu kurtardı
Kayseri itfaiyesi, Kahramanmaraş ili On İki Şubat ilçesi Hayrullah Mahallesi Bahar Apartmanı’nda enkaz altında kalan 3 yaşındaki Mina isimli kız çocuğunu da 30 saat süren bir çalışma sonucu sağ olarak kurtardı.
O anları kayda alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli, “Afetin ilk saatinden itibaren Kahramanmaraş ilimizde arama kurtarma faaliyetimizi sürdürüyoruz. Çok sayıda yaralıyı sağlık birimine teslim ettik. 12 Şubat ilçemizdeyiz, Hayrullah Mahallesinde bir anne ve kızı enkaz altındadır. Bir mucizeye şahit olacağız. Canla başla çalışan Kayseri itfaiyesi 30 saatlik zaman zarfında vatandaşa ulaştı” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, depremden 64 saat sonra kurtardıkları Mina’yı sağlık ekiplerine teslim etti.
Berat ile itfaiye erinin duygulandıran diyalogu
Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin enkazdan kurtardığı 6 yaşındaki Berat isimli çocuğa da sağ salim ulaşılırken, enkaz altındaki Berat ile itfaiye eri arasında duygulandıran diyalog amatör kameralara yansıdı. İtfaiye erinin, ‘Berat’ diye seslenmesi üzerine ‘buyur’ diyen minik Berat, daha sonra itfaiye erinin söylediklerini yaptı. İtfaiye eri de, ‘Arkandayım, geldim, haydi aslanım’ diye Berat’ı sakinleştirdi.
Kayseri ekibi, 34 vatandaşı sağ olarak kurtardı
Kayseri ekibi, depremin ilk saatlerinden bu yana yaptığı fedakârca çalışma sonucu 34 vatandaşı sağ olarak kurtardı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye, Fen İşleri, Kırsal Hizmetler, Park Bahçeler gibi birimleri, 237 araç gereç ve 362 personel ile afet bölgesinde üstün gayret ile fedakârca görev yapmaya devam ediyor.
[gallery ids=',96595,96596,96597,96598,96599,96600,96601,96602,96603,96604,96605']

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim atanacak

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

EPDK, Petrol Ofisi’nin Antalya Terminali hizmet tarifelerini güncelledi

Alp kardeşlerden örnek davranış: Harçlıklarını Umut Kervanı'na bağışlıyorlar

İstanbul'da çocukların canını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsüne ceza

Gazze'de basın tarihinin en büyük katliamı: 210 gazeteci şehit edildi

e-YDS 2025/6 bugün dört ilde yapılacak

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Yükleniyor