• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,37% 0,08
  • EURO

    45,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4305,94% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Kayseri Mobilyacılar Odası, KUMSMALL AVM, MOBİTEK ve MOBİBOYA Deprem Bölgesi için Seferber Oldu
GÜNDEM
Tarih: 10.02.2023 12:55
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Kayseri Mobilyacılar Odası, KUMSMALL AVM, MOBİTEK ve MOBİBOYA Deprem Bölgesi için Seferber Oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kayseri Mobilyacılar Odası, KUMSMALL AVM, MOBİTEK ve MOBİBOYA Deprem Bölgesi için Seferber Oldu

Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere 10 ili vuran deprem sonrası yaraların sarılması için tüm Türkiye seferber oldu. Kayseri Mobilyacılar Odası, Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, KUMSMALL AVM, MOBİTEK ve MOBİBOYA da bu seferberliğe tüm imkanlarıyla katıldı ve katılmaya da devam ediyor.
’Yüzyılın felaketi’ olan depremin hemen ardından harekete geçilerek ilk etapta MOBİTEK ve MOBİBOYA’da bulunan ve deprem sonrası karanlığa gömülen Kahramanmaraş’ın en önemli ihtiyaçlarından olan iki adet dev jeneratör Kahramanmaraş Belediyesi ile irtibat kurularak bölgeye gönderildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile görüşülerek ihtiyaçlar tespit edilmek suretiyle ayni ve nakdi yardım kampanyaları başlatıldı. KUMSMALL AVM ve diğer birimlerde toplanan yardım malzemeleri, Erciyes KSS Kooperatifi üyelerinden temin edilen nakliye araçlarıyla deprem bölgesine gönderilmeye başlandı. Bu yardımları koordine etmek için Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Erkek, depremin ilk günü Kahramanmaraş’a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu çağrılar, AFAD, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, deprem bölgesindeki kaymakamlıklar ve belediyeler ile irtibatlı bir şekilde yapılan organizasyonlar neticesinde ihtiyaç duyulan malzemeler tespit edilerek tedarik çalışmaları yapıldı. Depremzedelerin ısınma ihtiyaçlarını gidermek için ilk etapta 250 tondan fazla odun tedarik edilerek bölgeye gönderildi. Bunların yanı sıra üyelerle kurulan telefon trafiği ve kampanyalar neticesinde toplanan yatak, battaniye, giyecek ve gıda malzemelerinden oluşan yardım kamyonları bölgeye ulaştırıldı. Ayrıca, Kayseri’ye gelen ve çeşitli yurtlara yerleştirilen depremzedeler için yardım malzemeleri temin edildi ve Kayseri OSB Fuar alanında toplanan yardım malzemelerine katkıda bulunuldu. Öte yandan bölgeden gelen talepler istikametinde depremde hayatını kaybedenlerin defni için MOBİTEK’te tabut üretimine başlandı ve tırlarla bölgeye gönderildi. Yardım çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Kurumsal olarak yapılan yardımların yanı sıra üyeler de bireysel olarak ayni ve nakdi kampanyalara iştirak ediyorlar.
Kayseri Mobilyacılar Odası, Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, KUMSMALL AVM, MOBİTEK ve MOBİBOYA yönetim kurullarından yapılan açıklamada, tüm kalplerin depremzedelerle birlikte attığı ifade edildi ve bu yaranın sarılması için devletin kurumlarıyla birlikte tüm imkanların seferber edilmeye devam edeceği vurgulandı. Tarif edilemez bir acının yaşandığı dile getirilen açıklamada; deprem bölgesinde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilekleri iletildi. Açıklamada ayrıca, deprem bölgesine yardım için yarışan ve desteklerini esirgemeyen üyelere ve tüm insanlığa şükran duyguları vurgulandı. Açıklamada yüzyılın felaketinin izlerini silmenin kolay olmadığı ifade edildi ve bu noktadan sonra herkesin birlik beraberlik içinde çok daha fazla çalışması gerektiğine dikkat çekildi.
[gallery ids=',100453,100454,100455,100456,100457,100458']

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı