• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Kayseri'de "Gazze ve Doğu Türkistan'a Özgürlük" yürüyüşü

GÜNDEM 14.10.2024 18:08:02 0
Kayseri

Kayseri'nin Develi ilçesinde yüzlerce öğrenci ve vatandaş "Gazze ve Doğu Türkistan için Pedalla" etkinliğinde bir araya geldi. Öğrenciler, Gazze'de ve Doğu Türkistan'da Müslümanlara yaşatılan zulme dikkat çekmek için pedal çevirdi. 

Kayseri'nin Develi ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)" koordinatörlüğünde "Gazze ve Doğu Türkistan için Pedalla" etkinliğinde ilçe genelindeki öğrenciler ile bisiklet sürme etkinliği yapıldı.

Yaya olarak katılmak isteyen vatandaşlar da bisikletlerin arkasından yürüyüşe katılarak Gazze ve Doğu Türkistan'daki kardeşlerini unutmadıklarını gösterdi.

Yaklaşık 500 bisikletli ilçenin en işlek caddesinde pedal çevirip Ayhan Yıldırım Anadolu Lisesi'nde başlayıp Elbiz Caddesi'ni aşarak Develi Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Develi Meydanı'nda da öğrencilere yönelik aktiviteler gerçekleştirildi.

Din Kültürü Öğretmeni Abdurrahman Körük ve Pembe Cesarettin Kocatürk Okulu öğretmenlerinden Mustafa Alpaslan Kaplan'ın sunuculuğunda öğrenciler Gazze ve Doğu Türkistan hakkında şiirler okudu, ezgiler söyleyerek konuşmalar yaptı.

Programın kapanış bölümünde ise Dudu Şahin Tokluoğlu Ortaokulu Müdürü Mahmut Akkuş, "Öncelikle şunu iyi bilmeliyiz ki bugün Doğu Türkistan'da yaşanan olayların temel sebebi ile Filistin'de yaşananların temel sebebi aynıdır. Sebep buradaki insanların Müslüman olmasıdır. Bu yüzdendir ki dünya devletleri burada olanlara sessiz kalmaktadır." diyerek düşüncelerini aktardı.

Programın ardından öğrencilere yönelik yüz boyama ve Gazze-Doğu Türkistan hakkında resim çizme etkinlikleri yapıldı.

Etkinliğin sonunda programı değerlendiren Pembe Cesarettin Kocatürk Okulu öğretmenlerinden Mustafa Alpaslan Kaplan, "Bugün çok özel bir yürüyüş oldu bizim için. Başta çocuklarımız olmak üzere ailelerimizle beraber dünyadaki zalimlerin karşısında ses olabilmek için Mescid-i Aksa, Kudüs, Gazze ve Doğu Türkistan'daki inim inim inleyen halkların sesini duyurmak için çocuklarımızla beraber hem pedal çevirdik hem de ailelerle beraber yürüyüş yaptık. Meydanda da çok özel bir programımız oldu. Tabi içimizdeki yangın dinmeyecek. Mescid-i Aksa'da 'Fetih Namazı' kılmadan, Doğu Türkistan dağlarında ezan sesi yükselmeden, Eritre, Moro'da İla-i Kelimetullah sancağı dalgalanmadan içimizdeki yangın sönmeyecek ama bugün bir nebze de olsa o kardeşlerimizin sesi olabilmek için buradayız. Programda emeği geçen değerli kardeşlerimden Allah razı olsun. Evet biz ümit varız. Burada yüzlerce öğrenci bizimle beraber pedal çevirdi ve hep beraber 'Direne direne kazanacağız' dedik. Rabbim inşallah buradaki kardeşlerimizin duasını kabul edecek, bizlerin dualarını kabul edecek. 'Özgür Filistin', 'Özgür Türkistan' diyoruz." şeklinde konuştu.

Din Kültürü Öğretmeni Abdurrahman Körük, "Bugün burada bir farkındalık olması amacıyla toplandık. Bir farklılık olsun diye öğrencilerimize 'Pedal çevirin' dedik ve onlar da bisikletleriyle yoğun bir katılımla sağ olsunlar bugün bu etkinliğimizi gerçekleştirdiler. Bizim amacımız zulmü unutturmamak, sürekli akılda tutmaktır. Çünkü zulüm unutulduğu zaman asıl sorun o zaman başlıyor. Biz inşallah bu zulmü bugün tekrar burada hatırlattık ve hep inşallah hatırlarımızda kalacak. Öğrencilerimizin, çocuklarımızın bu şuurla yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah dünyadaki bütün zulüm bitene kadar biz sürekli bunu hatırda tutup bu tür etkinliklere devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bir diğer öğretmen ise duygularını şöyle paylaştı:

"Evet bugün Develi'de; Gazze, Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek için 7'den 70'e; genç, çoluk, çocuk, ihtiyar demeden tüm halkımızla bir araya geldik. Öncelikle emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin heyecanımız bitmeyecek şekilde her daim devam etmesini temenni ediyoruz. Cenab-ı Hakk, emeği geçen herkesten razı olsun."

 Mustafa Alpaslan Kaplan, son olarak, "O kadar çok şey konuşuldu ki, her şey konuşuldu: Artık harekete geçme zamanı. İnşallah harekete geçmek için Rabbim bizlere fırsat versin." dedi. (İLKHA)

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ