• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Kemer’den depremzedelere duygusal mesajlar

09 Şubat 2023, Perşembe 12:45
09 Şubat 2023, Perşembe 12:45
Kemer’den depremzedelere duygusal mesajlar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kemer’den depremzedelere duygusal mesajlar

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem sonrası Kemer’den yardım malzemeleri toplanmaya devam ediyor. Toplanan yardım malzemelerinin arasında minik yüreklerin yazdığı mektuplar duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Kemer Belediyesi ve Arslanbucak Düğün Salonu’nda deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan yardım malzemeleri içerisinde gelen mektuplar, çocukların hatıralarıyla dolu oyuncukları görenlerin gözleri doluyor. Deprem bölgesinde çocukları düşünen minik yüreklerden birisi gönderdiği giyeceklerin üzerine, ‘ihtiyaç giderebilecek olanların kullanılması, kullanılamayacak olanların da ısınmak için yakılması amacıyla kullanın. Sizin yanınızdayız, asla yalnız değilsiniz, Allah yardımcınız olsun’ notunu düştü.
Cemre Su Elbağı isimli bir çocuk ise içinde oyuncak dolu olan kolinin üzerine resim çizdi ve ‘Sevgili arkadaşlarım, hepinize geçmiş olsun. Ben sizin için Ayet-el Kürsi okudum. Allah yardımcınız olsun’ yazdı.
Eslem isimli bir çocuk da ‘Tüm arkadaşlarıma çok geçmiş olsun. Umarım hep beraber bu kötü günleri çabucak unuturuz. Sizin eviniz gitti bizim de canımız yandı. Bu tokalardan size hediye gönderiyorum. Güzel saçlarınıza çok yakışacak. Allah yardımcınız olsun. Kemer’den sevgiyle’ notunu düştü.
'Koltuk değneklerini bağışladı'
Kemer’de yaşayan Mustafa Çavdar isimli vatandaş, yıllar önce yaşadığı trafik kazasında bir ayağının aksak kalması nedeniyle kullandığı koltuk değneklerini deprem bölgesine göndermek için Arslanbucak Düğün Salonu’na geldi.
Depremde yaralanan vatandaşların ihtiyacı olduğunu düşünerek evde sakladığı koltuk değneklerini deprem bölgesine göndermek istediğini belirten Çavdar, “Yıllar önce trafik kazası sonrası kullandığı koltuk değneklerini evde saklıyordum. Bir ayağım hala aksıyor. Şu anda deprem bölgesinde benden daha fazla ihtiyacı olan kişilere yardım için koltuk değneklerimi gönderiyorum. Allah bize bir daha bugünleri göstermesin. Allah yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin” dedi.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yardım malzemeleri arasında gelen duygu dolu mektupları okurken gözleri doldu.
Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı dahi birlik ve beraberlik içinde kazandığına vurgu yaparak, “Herkes karınca kararınca elinden gelen desteği veriyor. İlkokul çocukları depremzedeler için şiir ve mektup yazıyor. ‘Siz orada üzülüyorsunuz biz de burada üzülüyoruz’ diye not yazıyorlar. Bunlar bizim genimizde var. Çocukların bu davranışları yardımlaşmayı daha önemli hale getiriyor” dedi.
[gallery ids=',95341,95342,95343,95344,95345']

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

İşgalci rejimden Lübnan'da hava saldırısı

"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı

Çocuğu araya almak aileyi yıpratıyor!

Diyarbakırlı yeni evli çiftin bağışladığı takılar Gazzeli çiftin mutluluğuna vesile oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı