• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,00
  • EURO

    48,51% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5417,14% 0,10
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

Kendi arazisine konteyner kuramayan depremzede, sesini duyurmaya çalışıyor

05 Mayıs 2025, Pazartesi 16:02
05 Mayıs 2025, Pazartesi 16:02
Kendi arazisine konteyner kuramayan depremzede, sesini duyurmaya çalışıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan depremzede İsmail Dal, hasar gören evinin bahçesine konteyner yerleştirmek isterken belediyenin yıkımına maruz kaldı.

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Meydan Mahallesi’nde yaşayan İsmail Dal, Kahramanmaraş merkezli 6 şubat depremlerinde evinin ağır hasar almasından dolayı bir süre konteyner kentte yaşamak zorunda kaldı.

Konteyner kent koşullarının uygun olmaması nedeniyle kendi evinin bahçesine su basmanı yaparak konteyner kurmak isteyen Dal, yeni bir yaşam alanı oluşturmayı planladı.

Ancak İskenderun Belediyesi, yapı bulunan alanın kendilerine ait olduğunu belirterek herhangi bir resmi tebligat yapmaksızın su basmanını yıktı.

Yıkım sonrası mağduriyet yaşayan Dal, ellerinde emlak vergisi, elektrik ve su abonelikleri ile yapı kayıt belgesi gibi resmi evraklar bulunduğunu ifade etti.

60 yıldır aynı mahallede yaşadıklarını ve seçim öncesi kendilerine tapu sözü verildiğini hatırlatan Dal, yaşadığı duruma tepki göstererek yetkililerden çözüm talep etti.

“Tapu sözü verdiler, mağduriyetimizi artırdılar”

Yaklaşık 60 yıldır aynı mahallede yaşadıklarını söyleyen İsmail Dal, “Bizler Meydan Mahallesi sakinleri olarak yaklaşık 60 yıldır bölgede yaşamaktayız. Ailelerimiz kendi emek ve imkânlarıyla bu yapıları inşa etti, yıllar boyunca da bu evleri yuva edindik. Tarafımıza herhangi bir tapu verilmemiştir. Özellikle 2024 yerel seçimleri öncesinde yerel yöneticiler tarafından tapu verileceği sözü verilmişti. Ancak bu sözler tutulmadı, aksine mağduriyetimiz derinleştirildi.” diye konuştu.

“Resmi tebligat yapılmadan yıkım gerçekleşti”

Geçtiğimiz günlerde belediye ekiplerinin mahalleye gelerek herhangi bir tebligat yapmadan yıkım gerçekleştirdiğini ifade eden Dal, “İskenderun Belediyesi yetkilileri burası belediyeye ait diyerek yıkım yaptı. Bu durum resmi bir tebligat yapılmaksızın gerçekleştirildi. Bu bizlere ciddi mağduriyet yaşatıyor” dedi.

“Elimizde resmi belgeler var”

Mahalle sakinlerinin yıllardır emlak vergisi, su ve elektrik abonelikleri ile yapı kayıt belgelerine sahip olduğunu belirten Dal, “Bu belgeler, burayı uzun yıllardır bizim kullandığımızı ve devlete karşı sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizi gösteren resmi delillerdir” şeklinde konuştu.

“Konteyner kurmak istedim, su basmanım yıkıldı”

Depremde evi ağır hasar gören Dal, artçı sarsıntılarla birlikte evinin tamamen kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Dal, “Şu an konteyner kentte yaşıyorum. Kendi imkânlarımla evimin bahçesine su basmanı yaptım. Burada kendime konteyner tarzı bir oda yapıp yaşamayı düşünüyordum. Maalesef İskenderun Belediyesi yetkilileri tarafından su basmanım yıkıldı” diyerek mağduriyetinin giderilmesini talep etti. (İLKHA)

TÜED Batman Şube Başkanı Ekmen: Emeklilik bir lütuf değil, kazanılmış haktır

Muhammed Emin Yıldırım, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nı ziyaret etti

Karaman'da kayalıklardan düşen genç hayatını kaybetti

Diyarbakır'da traktör kazası: 2 yaralı

Akciğer kanserinin yüzde 85’inden sigara sorumlu!

Konya'da "Bilimle Keşfediyorum" projesiyle 13 bin öğrenci bilimle buluşuyor

Konya’daki TOKİ konut dağılımları belli oldu

Mardin'de İmam Hatip öğrencilerinden "Yeşil Vatan" projesine destek

Onlarca siyonist, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Batman'da mahalle sakinleri: Alt yapı çalışması çileye dönüştü, iki aydır içme suyu boşa akıyor

Ticaret Bakanlığı’ndan “Kurasız Hac” reklamlarına ceza

Batı Şeria'da 2 Filistinli şehit edildi

Ticari kuantum bilgisayarlara bir adım daha: IBM’den hata düzeltme atılımı

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı

Brent petrol 65,21 dolardan işlem görüyor

Manisa’da trafik kazası: Sürücü ve eşi hayatını kaybetti

Bursa bölgesi, organ bağışında Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa’da iyilik buluşması: Kermesin geliri Gazze’ye ve yoksullara

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu

Şanlıurfa’da düzenlenen narkotik operasyonunda 7 kilo skunk ele geçirildi

Sulanabilir arazi 7,3 milyon hektara ulaşması hedefleniyor

Siber suç operasyonu: 539 şüpheli yakalandı

İtalyan'da çığ felaketi: 5 ölü

Ekim ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Türkiye, Gazze Zirvesi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacak

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sis ve yağış uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanacak

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TÜED Batman Şube Başkanı Ekmen: Emeklilik bir lütuf değil, kazanılmış haktır

Muhammed Emin Yıldırım, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nı ziyaret etti

Karaman'da kayalıklardan düşen genç hayatını kaybetti

Diyarbakır'da traktör kazası: 2 yaralı

Akciğer kanserinin yüzde 85’inden sigara sorumlu!

Konya'da "Bilimle Keşfediyorum" projesiyle 13 bin öğrenci bilimle buluşuyor

Konya’daki TOKİ konut dağılımları belli oldu