• BIST 100

    16355,91%1,37
  • DOLAR

    44,61% 0,09
  • EURO

    51,50% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6679,29% 0,28
  • Ç. ALTIN

    10800,37% 0,00

Ketem ile erken teşhis hayat kurtarıyor

15 Mayıs 2024, Çarşamba 16:49
15 Mayıs 2024, Çarşamba 16:49
Ketem ile erken teşhis hayat kurtarıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ketem ile erken teşhis hayat kurtarıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde toplumun kansere karşı bilinçlenmesi ve tedavide kritik önemde bulunan erken teşhis için kurulan Kanserde Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM), deprem bölgesinde ve şehir genelinde on binlerce Gazi şehirlinin kanser taramasını gerçekleştirdi.
Toplum sağlığı alanında bölge ve Türkiye’ye örnek olmak amacıyla yenilikçi teknolojik uygulamalardan faydalanılmasını hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadın sağlığına yönelik yapılan çalışma ile 113 bin 352 tarama yaptı. KETEM ayrıca uzman ekipleriyle şehrin dört bir yanında yaptığı bilinçlendirme eğitimleriyle 76 bin 219 kişiye eğitim verdi. İl merkezinde ise toplam 196 mahalleden 24’ünde saha çalışması yapıldı.

Gaziantep kanser tarama sıralamasında ülke genelinde 4’üncü sıraya yükseldi
Gaziantep’te 8 yılda KETEM tarafından yürütülen bilinçlendirme çalışmaları ve taramalarla Türkiye’de kanser tarama sıralamasında 50’nci sıradan 4’üncü sıraya yükseldi. KETEM tarafından başlatılan mobil mamografi aracı uygulamasıyla kırsal mahallelere hizmet veriyor.

Deprem bölgesinde kurulan araçla taramalar sürüyor
Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye’de vatandaşların her alanda ihtiyacına koşan Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında da hizmet vermeyi sürdürüyor. Depremzedeler için oluşturulan konteynır kentlerde ve kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kanser tarama aracında kadınlarda meme ve rahim ağzı kanseriyle erkeklerde kolon kanseri taraması yapıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, yaptığı açıklamada kanser çalışmalarını anlatarak, “Kanser çok önemli bir hastalık. Erken teşhisi çok önemli. Meme kanseri, rahim ağızı kanserini kadınlarda, erkeklerde de kolon kanserini tarıyoruz biz burada” ifadelerini kullandı.

“Olumsuz bir sonuç çıktığında ilgili uzman hekime yönlendiriyoruz”
Binevler KETEM Sorumlusu, Dr. Gülbin Yıldırım yürütülen çalışmayla taramaların sürdüğünü aktararak, “Meme kanseri açısından bir sorun çıktığı zaman biz onu hastanedeki uzman hekimin ismi, dahili numarası yazılı bir kağıtla nokta atışı bir şekilde hastaneye yönlendiriyoruz. Hastanedeki bu hekimlerimizde bizim KETEM’den gelen hastaları bekletmiyorlar en önemlisi de bu” ifadelerine yer verdi.

“Erken teşhis hayat kurtarır”
Nurdağı’nda yaşayan depremzede Fatma Akar, konteynır kent önünde kurulan araçla taramalarını yaptırdığını aktararak, “Komşum meme kanserinden dolayı memelerini aldırdı, şu anda evde yatıyor. O nedenle bilinçlendirilmek önemli. Bizim durumumuz yok, merkeze gidemeyiz. Buralara gelmeleri daha güzel” dedi.

Depremzede Havva Ateş ise hizmetten dolayı mutluluğunu ifade ederek, “Çok memnun oldum. Bütün kadınlara da sağlıkları için tavsiye ederim. Erken teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Türkiye ile Sudan arasında kritik istişare

30 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

İtalya Varese’de orman yangını ile mücadele sürüyor

Aydın açıklarında sürüklenen teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta 10 bin sentetik hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Afganistan’da resmi belgelerde yabancı kelime dönemi kapanıyor

Siyonist rejim Lübnan'da hastaneleri ve sivil altyapıyı hedef alıyor

Mısır’ın amacı arabuluculuk

Kırsal Kalkınmaya 35 milyon euroluk destek

İzmir açıklarında 3,6 büyüklüğünde deprem

İran, ABD gemisini hedef aldı

Marmaris’e yanaşan lüks geminin yakıt faturası duyanları şaşkına çevirdi

Uşak Belediye Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan oldu

Tayland'da Charnvirakul hükümeti göreve başladı

Mersin’de gerçekleştirilen denetimlerde 866 firmada 94 bini aşkın ürün kontrol edildi

Bolu Belediyesi soruşturmasında 3 zanlı tutuklandı

Cumhurbaşkanı: ”Türkiye’nin gündeminde seçim yok”

Tarım ve Orman Bakanlığından zirai don uyarısı

Trump’tan İran’a “bir gecede yok edilebilir” tehdidi

Mersin’de arama kaydı bulunan 870 kişi yakalandı

Trump: İran ile anlaşma için son tarih Salı günü

Siirt’te kuruyan Zirin GölÜ yeniden eski doğal görünümüne kavuştu

Luhansk'ta 41 madenci mahsur kaldı

Çamlıca Koleji öğrencisinden uluslararası başarı

Şanlıurfa'da feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı

Antalya'da 11 adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi

Hindistan'da bir dönme dolap aşırı yük nedeniyle devrildi: 40 yaralı

Algida'dan boykottan kaçış hilesi: Marketlerde Oando markasıyla görünmeye başladı

Hastanede büyük mağduriyet: Yeni anneler merdivenle bebeklerine ulaşıyor

Bakan Uraloğlu: Bölünmüş yol ağımızı 30 bin kilometrenin üzerine çıkardık

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye ile Sudan arasında kritik istişare

30 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

İtalya Varese’de orman yangını ile mücadele sürüyor

Aydın açıklarında sürüklenen teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta 10 bin sentetik hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Afganistan’da resmi belgelerde yabancı kelime dönemi kapanıyor

Siyonist rejim Lübnan'da hastaneleri ve sivil altyapıyı hedef alıyor