• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Ketem ile erken teşhis hayat kurtarıyor

15 Mayıs 2024, Çarşamba 16:49
15 Mayıs 2024, Çarşamba 16:49
Ketem ile erken teşhis hayat kurtarıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ketem ile erken teşhis hayat kurtarıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde toplumun kansere karşı bilinçlenmesi ve tedavide kritik önemde bulunan erken teşhis için kurulan Kanserde Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM), deprem bölgesinde ve şehir genelinde on binlerce Gazi şehirlinin kanser taramasını gerçekleştirdi.
Toplum sağlığı alanında bölge ve Türkiye’ye örnek olmak amacıyla yenilikçi teknolojik uygulamalardan faydalanılmasını hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadın sağlığına yönelik yapılan çalışma ile 113 bin 352 tarama yaptı. KETEM ayrıca uzman ekipleriyle şehrin dört bir yanında yaptığı bilinçlendirme eğitimleriyle 76 bin 219 kişiye eğitim verdi. İl merkezinde ise toplam 196 mahalleden 24’ünde saha çalışması yapıldı.

Gaziantep kanser tarama sıralamasında ülke genelinde 4’üncü sıraya yükseldi
Gaziantep’te 8 yılda KETEM tarafından yürütülen bilinçlendirme çalışmaları ve taramalarla Türkiye’de kanser tarama sıralamasında 50’nci sıradan 4’üncü sıraya yükseldi. KETEM tarafından başlatılan mobil mamografi aracı uygulamasıyla kırsal mahallelere hizmet veriyor.

Deprem bölgesinde kurulan araçla taramalar sürüyor
Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye’de vatandaşların her alanda ihtiyacına koşan Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında da hizmet vermeyi sürdürüyor. Depremzedeler için oluşturulan konteynır kentlerde ve kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kanser tarama aracında kadınlarda meme ve rahim ağzı kanseriyle erkeklerde kolon kanseri taraması yapıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, yaptığı açıklamada kanser çalışmalarını anlatarak, “Kanser çok önemli bir hastalık. Erken teşhisi çok önemli. Meme kanseri, rahim ağızı kanserini kadınlarda, erkeklerde de kolon kanserini tarıyoruz biz burada” ifadelerini kullandı.

“Olumsuz bir sonuç çıktığında ilgili uzman hekime yönlendiriyoruz”
Binevler KETEM Sorumlusu, Dr. Gülbin Yıldırım yürütülen çalışmayla taramaların sürdüğünü aktararak, “Meme kanseri açısından bir sorun çıktığı zaman biz onu hastanedeki uzman hekimin ismi, dahili numarası yazılı bir kağıtla nokta atışı bir şekilde hastaneye yönlendiriyoruz. Hastanedeki bu hekimlerimizde bizim KETEM’den gelen hastaları bekletmiyorlar en önemlisi de bu” ifadelerine yer verdi.

“Erken teşhis hayat kurtarır”
Nurdağı’nda yaşayan depremzede Fatma Akar, konteynır kent önünde kurulan araçla taramalarını yaptırdığını aktararak, “Komşum meme kanserinden dolayı memelerini aldırdı, şu anda evde yatıyor. O nedenle bilinçlendirilmek önemli. Bizim durumumuz yok, merkeze gidemeyiz. Buralara gelmeleri daha güzel” dedi.

Depremzede Havva Ateş ise hizmetten dolayı mutluluğunu ifade ederek, “Çok memnun oldum. Bütün kadınlara da sağlıkları için tavsiye ederim. Erken teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Ankara’da STK temsilcileriyle iftar programında buluştu

İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 6 binden fazla sivil bina zarar gördü

ABD'den siyonist rejime yeni silah satışı: ABD yönetimi “acil durum” yetkisiyle onayladı

Rusya füze ve İHA'lar ile Ukrayna'yı vurdu: 7 ölü

Erdemci: Siyonist işgal ve ABD destekli saldırılarda en büyük bedeli çocuklar ödüyor

Gaziantep'te 179 tarihi sikke ele geçirildi: 1 gözaltı

Çanakkale açıklarında 39 düzensiz göçmen yakalandı

Pakistan'da bombalı saldırı: 2 ölü, 31 yaralı

Hatay'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 1 gözaltı

Gazprom: Avrupa'da kışa hazırlık için depolanan gaz tükendi

İran, Basra Körfezi’nde ABD’ye ait petrol tankerini vurdu

Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 294'e yükseldi

Ters dönen araçta burnu dahi kanamadan kurtuldu

Mersin'de Gazze’de devam eden siyonist vahşete ve bölgede tırmanan gerilime tepki

Gaziantep'te araçtan kavga için inen 3 şahsa 540 bin lira ceza

Kenya'da sel felaketi: 23 ölü

Şırnak'ta lapa lapa kar yağdı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD, sivillerin su kaynağını vurdu

Antalya’da Peygamber Sevdalıları’ndan İran’a yönelik saldırılara tepki

Ordu'da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Polonya'dan hava sahası kısıtlaması kararı

Siirt Müftülüğü 2026 İUP Personel Listesini açıkladı

Çocuklarda katkı maddesi tehlikesi ve obezite riski: E120 ve MSG bağımlılık yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Malatyalıları ilahi konseri ile buluşturdu

Malatya'da torbacı operasyonu: 5 gözaltı

Umut Kervanından Suriye’ye şefkat köprüsü, yardım tırı Ağrı’dan yola çıktı

Pezeşkiyan’dan sert mesaj: Ülkemizi savunmak için ölene kadar direneceğiz

APP plaka cezalarına erteleme: Son tarih 1 Nisan

Isparta’da kumar operasyonu: 16 kişiye para cezası

Akademisyenler uyardı: Dijital kumar gençleri tehdit ediyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Ankara’da STK temsilcileriyle iftar programında buluştu

İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 6 binden fazla sivil bina zarar gördü

ABD'den siyonist rejime yeni silah satışı: ABD yönetimi “acil durum” yetkisiyle onayladı

Rusya füze ve İHA'lar ile Ukrayna'yı vurdu: 7 ölü

Erdemci: Siyonist işgal ve ABD destekli saldırılarda en büyük bedeli çocuklar ödüyor

Gaziantep'te 179 tarihi sikke ele geçirildi: 1 gözaltı

Çanakkale açıklarında 39 düzensiz göçmen yakalandı