Kıbrıs meselesinin dünü, bugünü ve geleceği HKÜ’de konuşuldu

Kıbrıs meselesinin dünü, bugünü ve geleceği HKÜ’de konuşuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 17.11.2022 09:45:04 0

Kıbrıs meselesinin dünü, bugünü ve geleceği HKÜ’de konuşuldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 39. yıl dönümünde, KKTC Gaziantep Başkonsolosluğu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliği ile düzenlenen “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 39. Yıl Dönümünde Kıbrıs Meselesinin Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu panel gerçekleştirildi.
HKÜ Hukuk Amfi’de HKÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Keser’in moderatörlüğünde, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Burçin Uluğ ve Dr. Öğr. Üyesi Orhun Cem Karsavuran’ın konuşmacı olduğu panele; Gaziantep Valisi Davut Gül, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel, gaziler, öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı. Panel öncesinde, HKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğrencisi İlayda Adem “Mağusa Limanı” isimli Kıbrıs türküsünü seslendirdi.
Türkiye’nin güçlenmesi demek KKTC’nin de güçlenmesi demektir
Panelde konuşan KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, 'Bugünkü mevcut durumun, KKTC’nin var olmasının en önemli nedeni Kıbrıs Barış Harekatı’dır. Bugün eğer Kıbrıs Türk halkı güvenli bir ortamda yaşayabiliyorsa, eğer ben size şu anda burada konuşabiliyorsam, bunun sebebi uluslararası haklarına ve yükümlülüklerine dayanarak Türkiye’nin yaptığı Kıbrıs Barış Harekatı’dır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, KKTC’nin tanınması için BM Genel Kurulu’nda yaptığı çağrılar bizleri çok mutlu etti. Bu dış politikamızın geldiği en önemli aşamadır. Kıbrıs adasında iki ayrı devlet var. Daha önce ada için farklı modeller üzerinde müzakereler yürüttük, fakat bunların işe yaramadığını, çalışmadığını sonuçsuz kaldığını hepimiz gördük. Rum tarafının Kıbrıslı Türklere karşı agresif tutumları halen daha ortadan kalkmadı. Yeni dış politikalarımız geriye dönülecek bir politika değildir, aksine Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte daha da ileriye götürebileceğimiz politikalardır. Ben geleceğe umutla bakıyorum. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bölgede küresel anlamda ciddi bir aktördür. Türkiye’nin güçlenmesi demek, bizim de güçlenmemiz demektir. Bu da KKTC’nin tanınmasını beraberinde getirecektir' dedi.
Panelde; Dr. Öğretim Üyesi Burçin Uluğ; “Türk Dış Politikasında Kıbrıs Meselesinin Anatomisi: Değişim, Süreklilik ve Avrupa Birliği ile İlişkilere Yansıması” konulu bir sunum gerçekleştirirken, Dr. Öğretim Üyesi Orhun Cem Karsavuran ise Kıbrıs meselesini uluslararası ilişkiler ve çatışma çözümleri yönüyle değerlendirdi.
[gallery ids=',60372,60373,60374,60375,60376,60377']

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Yükleniyor