• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Kıkırdak tümörü olduğu 10 yıl sonra ortaya çıktı

24 Nisan 2025, Perşembe 18:15
24 Nisan 2025, Perşembe 18:15
Kıkırdak tümörü olduğu 10 yıl sonra ortaya çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep'te yaşayan dört çocuk annesi Selvi Yiğit, 10 yıl boyunca şiddetli göğüs ağrısı nedeniyle hastane hastane dolaşarak hastalığına çözüm aradı.

Birçok farklı hastalık teşhisi konulan 42 yaşındaki Selvi Yiğit, Gaziantep Şehir Hastanesi'ne başvurduğunda kemik tümörü teşhisi konularak ameliyata alındı.

Dört çocuk annesi Selvi Yiğit, 10 yıl boyunca göğüs ağrısı nedeniyle onlarca doktor gezerek hastane hastane dolaştığını ancak hastalığına çözüm bulamadığını ifade etti.

Gittiği birçok hastanede kendisine önerilen ilaçlardan fayda görmediğini dile getiren Yiğit, böbrek rahatsızlığı, koah, kas ağrısı, kas yırtılması, astım ve psikolojik gibi teşhisler konulduğunu, geçmeyen ağrıları nedeniyle Gaziantep Şehir Hastanesi’ne başvurduğunu dile getirdi.

Gaziantep Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Bayrakçı tarafından yapılan kontrollerde ve tetkiklerde kıkırdak tümörü tanısı konulan hasta ameliyat sonrası salığına kavuştu.

Göğüs ağrısı şikayeti ile hastane hastane dolaştığını belirten Yiğit, tedavi sonrası yıllarca çektiği ağrıların son bulduğunu kaydetti.

"Bana devamlı iğne ve ilaç verdiler"

Selvi Yiğit

Ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu ve göğüs ağrılarının azaldığını söyleyen Yiğit, "On yıla yakındır bu ağrıları çekiyordum. Ağrım oluştuğunda ilk olarak ilçede devlet hastanesine gitmiştim. 'Böbrekte taş var.' dediler. Beni genel cerraha gönderdiler. Onlar da 'Kas ağrısı var.' dediler. Bir daha geldim, ağrılarım devam etti ve 'kas yırtığı var.' dediler. İlaç verip gönderdiler. Bir süre böyle devam etti. Burada da 'Kas ağrısı var.' dediler. Burada da tedavi gördüm, yine hastalığıma bir teşhis konulamadı. İlaç tedavisi yanıt vermeyince beni göğüs hastalıklarına gönderdiler. Orda da 'Astım ve koah.' dediler. 'Çare yok. senin hastalığın psikolojik' dediler ve beni psikoloğa gönderdiler. Psikolojik ilaçlar kullandım ve daha kötü oldum. Her gittiğim hastanede doktora, nefes alamıyorum, göğsümde ağrı var diyorum ama devamlı bana 'Psikolojik rahatsızlığın var' diyorlar. Psikoloğa gittim, ilaçları kullandım uyandığımda kendimi evde buldum. Sonra beni fizik tedaviye gönderdiler. Bana devamlı iğne ve ilaç verdiler, ayaklarımı hissetmiyordum. Ağrılarımın devam ettiğini söyleyince, 'Senin rahatsızlığın kas ağrısı değil.' dediler." şeklinde konuştu.

"Ağrılarım geçti"

Tavsiye üzerine hastaneye geldiğini dile getiren Yiğit, "Gaziantep Şehir Hastanesinde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Bayrakçı beni tedavi etti. Kontrol eder etmez 'Senin kemiğinde sorun var.' dedi. Ameliyata alınmam gerektiğini söyledi. Ameliyat oldum. Şu an çok şükür iyiyim. Sadece ameliyattan kaynaklı ağrılarım var." ifadelerini kullandı.

"Kıkırdak urları fark ettik"

Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Bayrakçı, "Daha önceden benzer bir ameliyatımızdan, dolayı medyadan onu takip etmiş, bir de sağlık çalışanımızın yönlendirmesi olmuştu. Uzun zamandır yan ağrısı, göğüs ağrısı, sırt ağrısı şikayetleri mevcuttu. Çocukların büyümesinde çok aktif rol oynayamadığını, yakınlarının desteğine ihtiyaç duyduğundan bahsediyor. Birçok bölüme başvurmuş, kardiyolojiden, algolojiden bahsetti, birçok bölüm dolaştığını söyledi. İki güne bir acil servise ağrıdan dolayı başvurduğunu söyledi. Tetkiklerimizde sağ taraftan sekizinci kaburgada iyi karakterli kıkırdak urları olduğunu tespit ettik." dedi.

"Eğilme kalkma, gerilmede bir ağrı yaşamıyor"

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Bayrakçı

Hastanın kısa bir süre sonra taburcu olacağını dile getiren Dr. Bayrakçı "Bu içeriye çökmüş ve karın zarına saplanmış olduğunu saptadık. Bu aşamadan sonra operasyon kararı aldık. Ameliyattan sonra kendi dokusundan, kendi kas dokusundan o bölgeyi biz destekledik. ekstra bir metal protez desteğimiz olmadı. Ameliyattan sonraki ikinci günü itibaren bir ağrı kesici ihtiyacımız olmadı ama şu anda ameliyatın dikişlerine bağlı ağrılar duyuyor. Bu da kısa bir süre içerisinde tamamen geçecek. Şu anda eğilme kalkmada, gerilmeden hangi bir ağrı yaşamıyor. Esas önemli olan şey, göğüs ağrısının en kritik nedeni kalp kaynaklı iken nonkardiyat dediğimiz göğüs ağrıları, onlarda bir tanesi bu. Hayatı zora sokacak, ızdıraba sokacak bir ağrı. Bunların nedenleri aslında kıkırdak tümörleri, kıkırdakla ilgili problemler, göğüsün kaburga kemikleri, iman tahtası gibi veya akciğer gibi yine diğer yapılar da şiddetli göğüs ağrısı yapabilir. Tabii ki ilk baştaki problemler hastalarımız doğrudan bunun kalp kaynaklı olup olmadığını olmadığını algılayamayabilirler. Ama geçmeyen, devam eden problemler de işin temelinde kıkırdak kaynaklı tümörler de mevcut olabiliyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

İşgalci rejimden Lübnan'da hava saldırısı

"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı

Çocuğu araya almak aileyi yıpratıyor!

Diyarbakırlı yeni evli çiftin bağışladığı takılar Gazzeli çiftin mutluluğuna vesile oldu

Matbaa sektörü temsilcisi Yıldırım: Davetiye kültürü geçmişten günümüze büyük bir değişim geçirdi

Kenya'da heyelan: 13 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı