• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştu

17 Kasım 2022, Perşembe 04:05
17 Kasım 2022, Perşembe 04:05
Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştu

Kilis’te STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde yapacaklarını sıraladı.
Bir dizi program ve toplantıya katılmak için Kilis’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan partinin CHP olduğunu ifade ederek, “CHP, halkın partisidir. Kilis 5 bin yıllık bir kadim kenttir. Kaçımız bu kadim kentlerin tarihini biliyoruz? Türkiye’nin kısır tartışmalardan çıkması gerekiyor. Kilis’te hareketlilik azalmış. Daha önce geldiğimizde daha hareketliydi. Sınır ticaretinin Kilis’e ve Türkiye’ye çok şey katacağının farkındayım. Sınır ticaretini geliştirmeliyiz. Bütün komşularımızla ticaretimizi artırmalıyız. Özel serbest bölgeler inşa etmek mümkündür. Bugün herkesle kavgalıyız, onun için yapmıyoruz bunları. Kilis’in yüzde 38’i Suriyeli, bu resmi veridir. Gerçek veri daha fazladır. Esnaf şikayetçidir, Kilis’te gençler işsizdir. Bu felakete yol açar. Son 19 yılda tarım verimliliği düştü. Kilis’in meşhur kara üzümü var ama sahipsiz” dedi.

“11 büyükşehir belediyemiz Kilis’te 11 okul açacak”
Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı’na seslenerek, “Kilis’te okullar yetmiyor. Milli Eğitim Bakanı izin versin, 11 büyükşehir belediyemiz yapacak. Biz 11 okul yapacağız. Bize sadece yer versinler yeter. 1 yıl içerisinde yapacağız. Uyuşturucu baronlarının cirit attığı bir ülkeye döndük. Eğer Millet İttifakı iktidar olursa o baronların hepsi bu ülkeden atılacak” şeklinde konuştu.

“Muhtarlık Kanunu hazırladık”
Muhtarlık Kanunu hazırladıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. İlk yapılan seçim muhtarlık seçimidir. Muhtarlık Kanunu hazırladık. Görevi, yetkisi, sorumluluklarını bu kanunda bilecek. Muhtarlar için de birleşik oy pusulası olması gerekiyor. Muhtarların bir bütçesi olması gerekiyor. Emlak vergisinin yüzde 1’i muhtarlara verilsin. Muhtarlar için bir yardımcı olmalıdır. Çünkü muhtarın da izne ihtiyacı var. Muhtar belediye meclise katılmalı ve söz hakkı olmalıdır. ’Türkiye Muhtarlar Birliği’ olması gerekiyor. Biz bunları yapacağız. İlk çıkartacağımız kanunlardan bir tanesi ’Türkiye Muhtarlar Kanunu’dur” ifadelerini kullandı.

“Suriye hükümetiyle karşılıklı büyükelçilik açacağız”
Meşru hükumetle görüşerek büyükelçilik atayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Sığınmacılar 2 yıl içerisinde ülkesine gönderilecek. Bize ’Bunu nasıl yapacaksınız?’ diyorlar. Biz iktidara geldiğimizde karşılıklı büyükelçiliklerimizi yapacağız. Suriyelilerin okulu, hastanesi, evi her şeylerini yapacağız. Bu parayı AB’den alacağız. Suriyelilerin can ve mal güvenliği güvence altına alınacak. Meşru hükümetle protokol yapacağız. Gerekirse BM devreye girecek. Dolayısıyla ırkçılık yapmadan, kendi iradeleriyle ülkelerine dönme imkanı sağlayacağız. Bu, zorla olmayacak” ifadelerine yer verdi.

“Çiftçilere mazotu ÖTV ve KDV’siz vereceğiz”
Kılıçdaroğlu, “Çiftçileri destekleyeceğiz. Tarım Kanunu var ama bu yerine getirilmiyor. Milli gelirin yüzde 1’inin çiftçiye verilmesi gerekiyor. Biz mazot vereceğiz, ÖTV ve KDV’siz olacak. Kırsalda çalışanların sayısı düşüyor. Kırsalda çalışan bütün kadın ve çalışanların SGK’sını devlet ödeyecek. Kim neyi ekeceğini önceden bilecek, kaça satacağını önceden bilecek. Devlet, çiftçiyi asla zarara uğratmayacak. Elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Şimdi Denizli’de bir belediyemiz çiftçiye bedava verecek. Oraya güneş enerjisi kurduk. Ben lobilerin adamı değilim. Kim ne yaparsa yapsın güneş enerjisini yaygınlaştıracağız. Çiftçinin ve esnafın nefes alması gerekiyor. Biz bunların kredi faizlerini sileceğiz” diye konuştu.

“Asgari ücretten vergi almayacağız”
Kılıçdaroğlu, “Asgari ücretten vergi almayacağız. Aile destekleri sigortası getireceğiz. 51 yıldır bu kanun uygulanmıyor. Çünkü bu durumu kullanıyorlar, istismar ediyorlar. Biz parayı tefecilerden kurtaracağız. Çünkü çok yüksek faiz veriyoruz. Türkiye’nin buradan çıkması lazımdır. Yol, köprü, hastane yap ama garanti verme. Biz bunların hepsini değiştireceğiz. Yeni bir siyasi anlayışa ihtiyacımız var. Bu ülkenin yüzde 99’u ’adalet yok’ diyor. Devletten atılıp mahkemeyle dönenleri almıyorlar. Devlet kinle yönetilmez. Gençler niye umutsuz? Çünkü biz babalarımız ve dedelerimizden daha iyi eğitim aldık. Bizim evlatlarımız da bizden daha iyi bir eğitim almasına rağmen karşılığını alamıyorlar” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',60601,60602,60603,60604']

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı