Kilis’te saat 04.17’de depremde hayatını kaybedenler anıldı

Kilis’te saat 04.17’de depremde hayatını kaybedenler anıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 6.02.2024 09:10:08 0

Kilis’te saat 04.17’de depremde hayatını kaybedenler anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı çerçevesinde Kilis’te, hayatlarını kaybedenler için anma programı gerçekleştirildi.
Kilis’te İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Kilis Valisi Tahir Şahin başkanlığında ve protokol üyelerinin de katılımıyla Kilis AFAD İl Müdürlüğü binasında yapıldı. Kilis Valisi Tahir toplantıda, 11 ilde etkili olan deprem felaketinde bölgedeki yaralı vatandaşların Kilis’e gelerek tedavi edilirken bölgedeki diğer illerde de önemli rol oynadığının altını çizdi.
İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısında basın açıklama yapan Kilis Valisi Tahir Şahin, ‘‘6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak ifade ettiğimiz ve Kahramanmaraş Pazarcık üssü olan depremlerin bu gün yıl dönümü. İlimiz dahil 11 ili etkileyen asrın felaketinde şehrimizde ilk etapta AFAD personelimiz bugün bulunduğumuz koordinasyon merkezinde 40 binanın yıkıldığına dair ihbar alarak, beraberinde 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 65 vatandaşımız sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındı. Yaşanan deprem kış ayında olması sebebiyle hızlı bir şekilde şehrimizin barınma merkezleri oluşturmuş, kentte 2 bin 66 çadır kurularak hemşerilerimizin acil barınma ihtiyaçları karşılandı’’ dedi.
Kendisi depremzedeyken diğer afetzedelere el uzattığını söyleyen Vali Şahin, ‘‘Depremde günlük olarak 110 bin depremzede hemşerilerimize sıcak yemek sunumu yapıldı. İlk etapta şehrimize 406 yaşam konteynırı, kırsal alanlara ise 699 konteynır kurulumunu yaptık. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımız depremin hemen arkasından kentte 94 bin 636 bağımsız yapıyı incelemiş, 457 binanın yıkılmış, 151 binanın acil yıkılacak, 1926 binada ağır hasar oluşmuş, 488 binanın da orta hasarlı olduğunu tespit etti. Günümüze kadar hızlı bir şekilde enkaz kaldırma yıkım işlemleri gerçekleştirilirken şehrimizde enkaz yüzde 98’i kaldırıldı. Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle bir yıl içerisinde hemşerilerimiz köy konutlarının ve beraberinde AFAD Başkanlığımızın koordinesinde gerçekleştirdiği konutların yapım süreci başlanmış, bu gün itibariyle ilimizde yapımı devam eden konutların ve eğitim öğretim kurumlarımızın yapımı hızlı şekilde devam etmektedir. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Rabbimden rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” sözlerini kullandı.

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Yükleniyor