• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Kilosu 10 bin liranın altındakini almayın!

27 Mayıs 2020, Çarşamba 15:27
27 Mayıs 2020, Çarşamba 15:27
Kilosu 10 bin liranın altındakini almayın!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kilosu 10 bin liranın altındakini almayın!

Dünyanın en yüksek besin değerine sahip ve vatandaşlar tarafından doğal vitamin deposu olarak bilinen arı sütüne olan ilgi, koronavirüs salgınıyla birlikte arttı. İşçi arıların kraliçe arılar için ürettikleri arı kovanlarından gram gram sağılan ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılan arı sütü, özellikle hafıza kaybı ve kanser hastası olanlar tarafından tüketiliyor. İçinde bulunan proteinler sayesinde kozmetik sektöründe de kullanılan arı sütü, metabolizmayı güçlendirmesi ve hücre yenilemesi açısından da insanların günümüzde tercih ettiği ürün olarak biliniyor.

SAHTESİ ZOR ANLAŞILIYOR

Erdemlide 60 yıllık arı yetiştiricisi Şahbaz Çay, kilosu 16 bin TL’ye satılan arı sütünün sahtesinin anlaşılmasının oldukça zor olduğunu, 10 bin TL’nin altında satılan arı sütünün gerçek olmayacağını belirterek, rengine, kokusuna ve tadına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Gerçek arı sütünün beyazımsı bir renge ve hafif ekşimsi bir tada sahip olduğunu belirten Çay, 'Arı sütünün sahtesi makinalarda yapılmaz. Arı sütünün içerisine koyulan bal oranı bellidir. Bu bal oranı yüksek olduğu takdirde, arı sütü gerçek özelliğini yitirir ve besin değeri düşer. Bunu tüketici kolay kolay anlayamaz. Arı sütünü bildiğiniz yerden ve gerçek arıcılık ile uğraşan kişilerden temin edilmesi gerekiyor. Günde 1.5 gram tüketilen arı sütünün faydası, yaklaşık bir hafta içerisinde kendisini gösterir. Arı sütü, vücuda direnç kazandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir' diye konuştu.

MERSİNDE YILDA 150 KİLO ÜRETİLİYOR

En çok arı sütünün üretildiği bölge olan Akdeniz bölgesinde arı sütü üretiminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Şahbaz Çay, 'Önceki yıllarda Mersin bölgesinde yılda 50-60 kilo arı sütü üretimi yapılırken bu yıl 150 kilogram civarında arı sütü üretimi yapılması bekleniyor. Gelecek yıllarda bu rakamın daha da artması bekleniyor dedi.

2 YIL RAF ÖMRÜ VAR

Bal üreticisi Murat Çay ise nisan ayında başlayan hasadın eylül ayına kadar devam edeceğini kaydederek, 'Kovanlarda gram gram olan ve çok meşakkatli bir çalışmanın sonunda elde edilen arı sütleri cam kavanozlara konarak muhafaza ediliyor. Arı sütü, normal koşullarda 20 derecenin altında muhafaza edilirse 2 yıl aynı özelliğini koruyabiliyor. Arı sütü normal ev dolaplarında 5 ila 6 derecede muhafaza edilirse yaklaşık olarak 8 ay özelliğini yitirmiyor. Arı sütünün güneşten ve gün ışığından uzak tutulması gerekiyor diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hatay'da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Keşmir'de işgalci Hint askerleri 3 direnişçiyi katletti

Trump'tan yeni Grönland hamlesi

Afganistan'tan Pakistan'ın ölümcül saldırılarına tepki

28 ilde siber suç operasyonu: 181 tutuklama

47 yıllık vefa: Metin Yüksel şehadet yıldönümünde rahmetle yâd edildi

Rusya'dan Estonya'ya sert nükleer uyarı

Batman'da mobilya atölyesinde yangın

Hakkâri'de minibüs kontrolden çıkarak takla attı: 4 yaraılı

Fransa, aşırı sağcı aktivistin ölümüyle ilgili ABD büyükelçisini çağırdı

Kabine yarın Beştepe'de toplanıyor

ABD'de soğuk hava alarmı: İki metre kar yağışından 50 milyon kişinin etkilenmesi bekliniyor

MÜSİAD Batman Şubesi’nden geleneksel iftar programı

Macaristan, AB'nin Rusya'ya yaptırım paketini reddetti

İşgalci rejim, bu ay Suriye'de 41 ihlal gerçekleştirdi

'Savcıyım' deyip otobüsteki yolcuları tehdit eden kadın tutuklandı

ABD, Ürdün'deki hava üssündeki askeri varlığını artırdı

Güney Kore'den Japonya'ya "adacıklar" tepkisi

Ege Denizi’nde 3.5 Büyüklüğünde Deprem

Afganistan'da 10 uyuşturucu laboratuvarı imha edildi

Bakan Yardımcısı Aydın: Milletin inancıyla kavga etmek özgürlük değil, vesayetçi bir dayatmadır

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile UAEA Başkanı Grossi arasında "nükleer" görüşme

Aksaray’da Ramazan denetimleri sıkılaştı

Eyüpsultan’da iş yeri yangını kontrol altına alındı

Türkiye dahil Müslüman ülkeler siyonist ABD elçisinin "Orta Doğu" açıklamalarını kınadı

Tarihi camide 1387 yıldır devam eden sünnet kültürü: Mukabele

Rusya’dan Ukrayna’ya 50 füze ve 297 İHA ile eş zamanlı saldırı

Ramazan YKS’ye hazırlıkta "turbo" etkisi yapabilir

Isparta’da bir haftada aranan 47 kişi yakalandı

İşgal rejimi ateşkese rağmen yine Gazze’yi bombaladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay'da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Keşmir'de işgalci Hint askerleri 3 direnişçiyi katletti

Trump'tan yeni Grönland hamlesi

Afganistan'tan Pakistan'ın ölümcül saldırılarına tepki

28 ilde siber suç operasyonu: 181 tutuklama

47 yıllık vefa: Metin Yüksel şehadet yıldönümünde rahmetle yâd edildi

Rusya'dan Estonya'ya sert nükleer uyarı